15 d’agost, 2020

"CONSPIRAIDIOTES" - EL MUNDO - 15.08.20



Iker Jiménez és un periodista afamat per comunicar més amb el més enllà, que amb el que hi ha més per ací. La prova és que ara mateix, el bon home, està ploriquejant a les xarxes, perquè una plèiade d'activistes d'allò que en diuen la Plandèmia, l'estan massacrant dient-li traïdor, venut, i un grapat més de coses lletjotes. Excusant-se davant els assetjadors, afirma no ser seguidor de SorosBildelberg ni la Maçoneria, arriba fins i tot a explicar que no és jueu! No diu si ha llençat al fem els discs de Miguel Bosé.

Sóc de natural empàtic, però en este cas em costa, i molt. Per dir-ho amb una metàfora, fa quinze anys Jiménez va trobar segments de matèria prehistòrica preservada en un tros d'ambre, i ha estat tot este temps manipulant-lo. Ara es queixa que l'ataquen velociraptors. Què coi esperava? Ha alimentat totes les teories possibles de totes les conspiracions imaginables.

Els chemtrails que ens enverinen per deixar-nos estèrils (alguns del meu partit també s'ho creuen!!), la terra plana com la intel·ligència dels terraplnistes, la terra buida per dins com el cap dels que ho creuen, els antics astronautes que van fer piràmides, els astronautes actuals no van arribar a la lluna (això la que s'ho creu és una diputada del PSOE), el 11S va ser una demolició controlada i un atemptat de falsa bandera, l'Àrea 51 està plena d'homenets verds jugant a les cartes, i tot això explicat per fax per Elvis Presley que enguany ha fet 85 anys i ho ha celebrat amb Anstasia Romànov, que n'acaba de fer 119.

I clar, la gent que es queda desperta fins a les 2 del matí per sentir parlar sobre si el cap de Walt Disney està congelat, estan disposats a creure qualsevol cosa. I totes alhora. Si a la credulitat malaltissa, la incultura, i la vocació de ser enganyats, s'ajunta l'activisme polític irracional contra el govern, és quan arriba tot això de la conspiració mundial i la vacuna de Bill Gates i el 5G. Que el món està ple d'imbècils funcionals, és un fet, no una teoria. I ens hi haurem d'acostumar, probablement. Ara bé, aquells que per ideologia o per estupidesa, ens posen en perill, són l'enemic. No l'adversari, l'enemic. I se'ls ha de combatre. Frontalment. Ni un espai públic per als magufos, per a les pseudociències, per a les teories conspiranoiques. No hi cap l'equidistància entre ciència i superxeria. Entre medicina i xamanisme. Ens hi juguem la vida.

1 comentari:

Joan ha dit...

Enric, a casa nostra tenim tot un exemple de teoria conspiranoica: l'any 2013 el PP, fent servir arguments "científics", va defensar en les Corts que el valencià naix en el segle VI abans de Crist i, per tant, era la llengua dels ibers:

«El habla de los valencianos, que parte sin duda de la más profunda prehistoria, se escribe ya desde el siglo VI antes de Cristo con el lenguaje ibérico y, después de las aportaciones sucesivas a partir de las fenicias, griegas y latinas, ha llegado a nuestros días en la forma en que lo conocemos.»

Els pobres valencians hem vivit fins ara enganyats. Ara resulta que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, creada per Zaplana, és una institució conspiranoica que ens està enganyant amb la falsa unitat de la llengua. Gràcies, PP, per obrir-nos els ulls als valencians. Isabel Bonig, tu que ets tan intel·ligent, per favor, salva'ns dels conspiradors catalanistes!!