26 de juny, 2006

"EL TRASLLAT". Mediterráneo 29.06.06


Quan et canvies de casa i trasllades la teua història feta fotografies, feta cartes, feta records; t'aboques vullgues que no, a una mena de sortilegi de la memòria. Buidant els armaris trobes les sabates que et vas comprar per a la festa a la que finalment no anares. Desmuntes la biblioteca, amb llibres rellegits, llibres per llegir i llibres que saps que mai no llegiràs. Obris els calaixos del despatx, i tan si vols com si no vols, acabes per obrir els calaixos de la memòria. Negatius on es fa del tot impossible endevinar a qui van representar les siluetes ara difuminades, cartes d'amics que fa tants anys que no veus que ja no saps si els has perdut de vista o de vida. Les groguenques notes de l'escola. (De tota la gent que ha passat per la meua vida només els companys de l'EGB tenen en la meua memòria dos cognoms. Em passa només a mi?) La carta de recomanació que em va signar el director de l'empresa on vaig treballar els meus tres anys a París. Fas un repàs per la teua vida, i has d'acceptar que la societat i la ciutat han estat generoses amb tu. Vas estudiar a l'escola pública, t'operaren de l'apèndix a la sanitat pública... Sí, ha estat generosa. I tu al teu torn has comés errors. Vas decebre als socis, no vas estar a l'altura quan et va necessitar aquell amic, mai no hauries hagut de deixar aquella feina... I amb tot, sempre has tingut una segona oportunitat. Ara et toca a tu. Mentre vas desant la teua vida en caixes de cartró penses que ara et toca a tu. I t'adones que tens la sort de ser regidor i pots fer per la teua ciutat alguna cosa. Pots tornar-li a la teua ciutat una part del que ella ha fet per tu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vét aquí el problema. Un canvi? Quin canvi? Serem capaços els de esquerres guanyar unes dretes, populistes, individualistes en una cultura política feta per ells mateixos, on primen els interessos individuals per sobre dels socials? Les trinxeres d'esquerres s'han de moure, fer una vertadera oposició cosa que a dia d'avui no s'ha fet: cas Fabra, platja del Grau, col.legis concertats, transport públic...
El que queda clar és que tenim un problema, a les persones de Castelló no els importa la ciutat sino sa casa, i la solució passa per una vertadera i leial oposició que al meu mode de vore-ho no la fa ni el BLOC i molt menys el PSPV.
Gran article, però difícil de complir.
PVS

Anònim ha dit...

Molt bones fotos de la porta del sol.

Nomdedéu ha dit...

... bon intent. Però em temo que les fotos no son de Castelló...