10 d’octubre, 2006

"LA PLAÇA MARIA AGUSTINA". Mediterráneo 12.10.06


El funcionari de la Subdelegació mira per la finestra i veu un grup de gent gran. Reconeix la seua veïna Maria Dolores. Té 68 anys, és vídua, i a les 10 del matí pujarà a un autobus per a fer una excursió per la ciutat. El programa es diu "Conoce Castellón." El funcionari pensa que és una interessant iniciativa per ensenyar als més grans alguns racons amb història, alguns edificis o algun monument de la ciutat. Però no. Es tracta de dur d’excursió les associacions de la tercera edat per les obres i infraestructures noves, per ensenyar-los-hi allò que ha fet l’equip de govern del PP. I en acabar la volteta, els conviden al Club Nàutic a dinar amb el Sr. Alcalde. De record es podran endur una foto dedicada.
Al funcionari li sembla indecent que una iniciativa pensada per captar vot d’un sector important de la societat, no la pague el PP sinó l’Ajuntament. Per tant tots.
El funcionari torna al despatx i pensa que en eixe mateix edifici les coses no van millor. S’utilitza la plataforma pública de la Subdelegació per crear una figura política. Durant mesos han donat notorietat a un alt funcionari, ara nomenat candidat del PSOE a l’alcaldia. I s’ha fet també amb diners públics, amb assessors i caps de premsa al servei de la candidatura. Li agradaria pensar que no hi ha un pla establert, però el PSOE ha fet exactament el mateix a Alacant, nomenant candidata a l’alcaldia a la Subdelegada.
El funcionari ix a la plaça a fumar, pensa que no hi ha grans diferències ètiques respecte a com gasten els diners públics els uns i els altres. Creu que el Subdelegat hauria de dimitir si vol ser alcalde i que l’alcalde no hauria de pagar amb diners públics la seua campanya, si vol repetir.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

No creo que les hayan llevado al Pau Lledó a ver la "obra de arte".(las calles que no caben un coche y una moto y los coches aparcados encima de la acera). Y son de doble dirección.
Si quieres te digo el nombre de las calles, pues ya han puesto postes con el nombre de cada una.
Salud.

Nomdedéu ha dit...

Jo tampoc ho crec, però ahir a la tertulia de Radio Castelló- Cadena SER (hi participe tots els dimarts de 7'15 a 8 de la vesprada), Jesús López, Director, feia una proposta davant les meues critiques i les del representant socialista: "Creo -dia ell- que no está mal mostrar a los ciudadanos los cambios en la ciudad, pero yo haria una mejoras en esa oferta. En primer lugar e incorporando la propuesta de la Unión de Consumidores, la visita deberia hacerse en autobuses de línea. Y en segundo lugar, deberia acompañar a la gente un representante socialista y un nacionalista del BLOC".
Jo vaig acceptar el guan. En primer lloc, mostrariem a la gent com funcionen els transports públics, i en segon, la gent coneixeria l'opinió plural dels seus representants.
Passariem per eixos carrers que vosté diu? No ho se, francament, però segur que el PP no gosaria acceptar la proposta de Jesús López.
Que ens hi juguem?

Anònim ha dit...

Me ofrezco para acompañarle. Sin ánimo de lucro, y para favorecer, en la medida de lo posible, a los ciudadanos de Castellón y los que nos visitan.
Salud.

Anònim ha dit...

Yo creo que no hace falta pasear a nadie, los EMPASTRES que se han heco y los que estan en proyecto se ven sobradamente solo hace falta QUERER verlos y los que no quieren verlos tienen lo que se merecenSALUD y

Anònim ha dit...

Sinceramente creo que al que se le ocurrió poner bebederos para las mascotas en el Pipi-Can del Pinar del Grao, lo hizo de buena fé.
Pero el resultado es que al año de funcionar cortaron el agua.
El importe de cada grifo está mas o menos en 400 euros (si no me ha engañado el dueño de una pajarería).
Salud.

Nomdedéu ha dit...

EM sorpren el que diu. M'informaré. De fet eixes aixetes eren especials per estalviar aigua, i no brollen de continuu. Són com les de les granges, que cauen gota a gota quan l'animal hi acosta la llengua.
De totes forme miraré si efectivament no funcionen com vosté diu. Gràcies per informar.

Anònim ha dit...

Desde el verano DEL AÑO PASADO no funcionan. Y si le informan de forma distinta, por favor, dígamelo.
Gracias.

Anònim ha dit...

Si solo fuera eso lo que no funciona, esta claro que esta mal que no funcione cualquier cosa y son muchas, muchisimas las que no estan bien pero todo biene del mismo sitio? donde esta el poder de decisión, de seguimiento e incluso de rectificación ¿ todos sabemos donde esta, pues eso es loque no funciona SALUD y

Nomdedéu ha dit...

He fet les consultes. Efectivament, es van anul·lar les aixetes de les que jo parlava, perquè fruit del mal ús d'algunes persones, es perdia molta aigua, i sempre hi havia un bassal.
Ximo Torres em diu que es va donar ordre de substituir el sistema per un altre model de fonteta on els animal pugueren beure, però que no tinguera fugues d'aigua.
Ell reconeix que en este moment no pot confirmar-me que està en marxa. Enviarem les brigades i esta vesprada em diran alguna cosa. En quan tinga informació puntual ho diré per este mateix mitjà.

Anònim ha dit...

Enric: He pasado a visitarte y estabas ausente. Otro día será.
Te quería decir que los de las fuentes era cierto. De todas formas ya has contestado.
Gracias.
Vicent

Nomdedéu ha dit...

Tenim novetats. Les aixetes estan efectivament trencades. S'ha donat ordre d'instal·lar-ne una de nova, amb uns sistema manual (i mens sofisticat, doncs) que evite la perdua d'aigua i el bassal que es foramava algunes vegades.

Anònim ha dit...

Gracies.

Vicent y tots el gua gua gua y miaus.

Anònim ha dit...

Enric Nomdedeu es el hombre de D.Carlos Fabra el el Bloc

Nomdedéu ha dit...

así rebuznaba Zaratrustra

Anònim ha dit...

Enric Nomdedeu en vez de defender nuestros intereses despilfarra, de charreta por internet, las horas que le pagamos en el ayuntamiento de Castellón todos los vecinos

Nomdedéu ha dit...

Tinc una dedicació parcial de 14 hores a la setmana i en dedique una mitja de 70. Així que puc permetre'm el luxe de dedicar uns minuts a estar en contacte amb els meus conciutadans, faena, per cert, que forma part també de les 14 hores que em paga la ciutat.
Seria divertit saber a qui estan robant tu hores de treball. Als teus clients si eres autònom? Les factures a algun pobre client estafat? A la teua empresa? A tots si eres un aturat subsidiat i perds el temps ací en lloc de buscar faena? Al grup parlamentari d'algun partit per al que treballes, i per tant a la hisenda pública d'on cobres? Eres un (mal)estudiant que en lloc d'aprofitar el temps estudiant els estudis que et paguem tots, t'estàs per ací? O eres un fill o filla de casa bona i vas a la privada perquè en casa podeu, i aleshores no li furtes res a ningú però eres un cínic?
Jo crec que el temps que ocupes ací hauries d'invertir-lo tornant a la teràpia, que tornes a esbarrar-te. S'ha de ser un miserable i un malalt o malalta d'odi, per entrar cada dia a un bloc que no t'agrada només per insultar. Fes-t'ho mirar, o dona el teu cervell atrofiat a la ciència.

Anònim ha dit...

¡Pobre niño desorientado! Sin pretender ofenderte aquí tienes una pista Enric querido: Mi novio cuando se sumerge dice que aún siente en el vello de mi pubis el olor a tu loción de afeitar.

Anònim ha dit...

Enric:
Paciencia. No entres en su juego.
Saludos.
Vicent