16 d’octubre, 2006

"PGOH". Mediterráneo 19.10.06

La ciutat és arquitectura, però bastant més que arquitectura. No és només una suma d'edificis i no pot entendre's només mitjançant el seu estudi, de la mateixa forma que no podria gaudir-se d'una simfonia, només a partir de les parts que desenvoluparen independentment els instruments.
El document més important de tots els ajuntaments és el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). És l'instrument d'ordenació integral del territori municipal, de conformitat amb allò que disposa la legislació urbanística. Sempre se li dona una gran importància. I no seré jo qui li la negue.
Però ja he dit que la ciutat no són les cases, els carrers, els edificis. La ciutat són les persones. Ja Aristòtil definia la ciutat com "un cert nombre de ciutadans".
Tal com jo ho veig, urgix una política humanista, que pense més en les persones que no en les propietats. Cal un Pla General d'Ordenació Humana (PGOH). Un concepte novedós en política. Un document marc que puga recollir els drets i les obligacions ciutadanes. La compatibilització del dret al descans i el dret a la diversió, mitjançant la potenciació del civisme. El dret a l'escolarització en centres públics i al propi barri. El dret a transports públics de qualitat. Una proposta cultural de llarg abast i plural. Una vertadera acció social dirigida a la gent gran, lluny de l'actual "viatge-dinar-ball-fotos". Una política de joventut integral. Ambulatoris i centres de salut dimensionats a les necessitats reals. Un pla d'integració ciutadana per nouvinguts. En definitiva un document que pense en els ciutadans i les ciutadanes. Que pense en l'ànima de la ciutat.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

totalment d'acord. No guanyaràs per majoria absoluta les eleccions perquè la gent no acostuma a llegir majoritàriament els blogs, perquè del contrari s'acabarien els dies de foscor ppsoera.
ànim, i segueix treballant per castelló!

st exupery

Nomdedéu ha dit...

Gràcies. Això de signar com st exupery m'ha fet gràcia. Des de fa anys em col·lecione "El petit Princep" en diferents llengües. Vaig començar comprant-lo jo quan eixia de viatge, i després alguna gent me'n ha dut en llengües de llocs on no he estat. En tinc 18 crec. No sé. Em venia de gust dir-ho. Està bé que la gent conega les manies i aficions dels seus representants.

Anònim ha dit...

Bla.. bla.. Charlatnería vana. Confiesa a los pipiolos que te secundan las gracias que eres la voz de Carlos Fabra en el nacionalismo valenciano

Nomdedéu ha dit...

La segona vegada que envies el mateix post. No només és patètic entrar al bloc d'algú només per insultar-lo, sinó que a més a més eres avorrit. Et repetixes. Ja t'he dit que hauries d'eixir més de casa i conèixer gent. Però home, una cosa es que em faltes al respecte a mi, l'altra és que pressuposes que la gent que llig el bloc son "pipiolos" i que estan manipulats o desconeixen la realitat. Quanta arrogància des de l'anonimat.
Està molt bé que no t'agrade el que escric o el que fem al BLOC, no ens votes, o fes critiques concretes sobre allò que no t'agrada com fa altra gent, a qui conteste sempre educadament. Però si tot el que saps fer és això, millor entres en un xat per a desfaenats i ens deixes en pau, no trobes? (És una pregunta retòrica, no contestes. De fet, no tornes.)

Anònim ha dit...

Ni cas.

Vicent

Anònim ha dit...

me sumo a Vicent SALUD y

Anònim ha dit...

Al rayo.......supose que vallecano i seguint parlant del temps, li podríem dir que anara a escampar la boira. Ànim Enric.

Nomdedéu ha dit...

gràcies. sempre pense que no cal contestar, però de vegades es fa dur. En qualsevol cas, sería molt pitjor que ningú entrara al bloc. Si molestem, és perquè fem coses.

Anònim ha dit...

"Si molestem, és perquè fem coses".
Aunque no tenga nada que ver con este hilo:
En las paradas de autobús que ayer utilicé, observé que se han actualizado las informaciones de los pasos de autobús y horarios. Ya era hora.

A quien corresponda ....gracias.

Anònim ha dit...

Parlant del bus, el 9, el de l'estació abans de fer el soterrani baixava pel descarregador i enfilava tot el carrer Governador. Durant les obres baixava per Saragossa i Colom i ara que han acabat les obres seguix igual. Es podria fer alguna cosa perquè baixara pel descarregador com abans?

Nomdedéu ha dit...

Ho he consultat. Segons Miquel Soler, Regidor de Vía Pública, l'actual traçat del bus 9, va ser consensuat amb l'associació de veïns de la zona, i amb l'empresa. Cal entendre que la remodelació fa que en llocs com Alcalde Tàrrega, el bus tinga dificultats per girar, i que si algú deixa el cotxe en doble fila, n'impedisca el pas. Això és el que m'han dit.

Anònim ha dit...

El 9 nunca ha pasado por Alcalde Tárrega.

Anònim ha dit...

Era el 8 el que pasaba por Alcalde Tárrega y ahora pasa por la Avd. Capuchinos.
El ususario anónimo que trataba el tema, hacía referencia al 9. Simplemente dice que antes pasaba por la Plaza Clavé hacia la Calle Gobernador, y ahora lo hace por la Calle Zaragona.
Se nota que utilizais poco el transporte público.

Anònim ha dit...

Ver "guíabuscastellón", plegable o desplegable, de 85 mm x 55 mm, color verde, editado por el Excelentísimo Ayuntamiento de Castellón.

Anònim ha dit...

Enric que M.Soler t'ha enganyat com a un xinés que el 9 mai ha passat per A.Tàrrega. Que cal demanar el seu trajecte inicial per Mercat de S.Antoni, Clavé, Aules i Governador i no per Saragossa i Colom.El carrer Colom és massa estret i a més a més els que vivim al Raval ens queda massa lluny ja que ara n tenim parada a Clavé i començar Governador i tenim que anar a Colom o davant de l'Asilo. Abans ho teniem millor. S'ha de demanar que torne com abans.

Nomdedéu ha dit...

Sembla evident que si. Demà m'ho miraré jo personalment. Ara estic a l'ajuntament, però no hi ha ningú tret d'un parell de funcionaris. M'hi fixaré més. I he de reconèixer que si que agafe poc el bus. Mea culpa.

Anònim ha dit...

Gràcies per la rapidesa en contestar-me però insistisc el 9 el de l'estació que va bastant bé, cada 10 minuts, ha de pegar més volta que ara, almenys com ho feia abans baixant pel descarregador amb les seues parades corresponents.

Nomdedéu ha dit...

demà faré un repàs i contestaré

Anònim ha dit...

Para mi gusto, la calle Alcalde Tárrega ha quedado muy bonita. Ahora es imposible (si no es un/una jeta integral) aparcar en doble fila dadas las dimensiones de la calzada actual. Ante si que se aparcaba en doble fila y obstaculizaba el paso del autobús o furgonetas grandes. De todas formas, que el bús 8 pase por Av. Capuchinos o Alcalde Tárrega no creo que merezca debate alguno. A mi me quedaba mas cerca antes.
En dicha calle se han plantado unos arboles que puede (los técnicos, me darán o no la razón) que en un futuro obstaculicen la visión de las señales de tráfico. Esto es solo una observación para que se tenga en cuenta, si procede. No estoy en contra de los arboles, todo lo contrario.