Els estudis sociològics de la joventut sempre són igual. Se'ls hi pregunta si prenen drogues, si gasten preservatius i si son "bakales" o "aftertronkys". A la tercera edat mai no els hi pregunten si estan enganxats a les píndoles, si son més de fox-trot o de vals vienés, o si encara practiquen sexe. Podrien preguntar per les inquietuds polítiques, la valoració de les institucions o la llengua social. En qualsevol cas és simptomàtic el descens de joves que formen part d'associacions. I molt preocupant el desconeixement del que fa la regidoria de joventut. Més del 70% o no sabien que fa o proposen que fassa coses que ja fà. Queda clar quan un 33% desaprova la gestió i un 22% no coneix les activitats
4 comentaris:
Enric, t'assegure que no t'agradarà saber la llengua socials dels joves de Castelló, ni les seues inquietuds polítiques... Es trist, però se del que parle, encara estic a l'institut!
I aquest estudi qui la fet?
Per encarrec de la regidoria de Joventut, l'ha fet Estudios de Opinión y Mercado, Investrategia, S.L. Una empresa d' El Poble Nou de Benitatxell-Dènia.
I ja se, Benet16, quina és la situació als intituts, i als salons recreatius, i a la cua del cinema... Per això ho dic, perquè és terriblement preocupant, que el valencià hui siga una llengua d'estudi i no una llengua social, just al contrari del que passava quan el que estava estudiant era jo. Era una llengua proscrita i prohibida en la docencia, però d'ús freqüent al carrer. I m'agradaria que la regidoria de joventut tinguera la sensibilitat suficient per estudiar estes coses. Sense diagnostic no hi ha tractament.
Home saber que hi ha una empresa darrere i que siga seriosa almenys no dona que dubtar. La veritat es que la situació del valencià és xunga. Si ja ho es a Castelló, imagineuse a València. I sobre tot de la joventut que pasa de tot.
Bé, espere que Castelló en materia de joventut progresse i que la constitució del Consell Local de la Joventut siga prospera.
Ànim Enric per aquest noy any.
Publica un comentari a l'entrada