30 de maig, 2007

"ENS HAN CASTIGAT PELS ERRORS PROPIS I PEL TSUNAMI DEL BIPARTIDISME. PERÒ EL POBLE MANA". 2.07.07


El PP ha perdut un regidor i ha guanyat les eleccions. El PSOE ha perdut les eleccions i ha guanyat dos regidors. El BLOC ha perdut les eleccions i un regidor. Fet el resum, toca l’anàlisi. A Castelló totes les enquestes pronosticaven un pujada del BLOC. Finalment hem baixat. La ciutat torna a tindre un govern del PP. Vostés ho han decidit. Vostés han decidit també castigar al BLOC. Segur que ho mereixem, alguna cosa hem fet malament. Ho analitzarem. Tenim capacitat d’autocrítica. Crec que no hem estat capaços d’explicar el que hem estat fent estos quatre anys des de la regidoria de sanitat, i crec també que el Compromís els ha confós. Però vostés també han decidit que malgrat tot, volen que continuem a l’Ajuntament, treballant per la ciutat, que continuem aportant el punt de vista dels nacionalistes. Això farem. Com sempre. No ho dubten.

46 comentaris:

Anònim ha dit...

Es la primera vegada que escric al teu blog pero et llegeixo habitualment.

Penso que a Castelló vos ha perjudicat més el compromís que la gestió a la cocejalia de Sanitat. Per a mi, i penso que per a molta gent també, el fet de participar en el gobern de Castelló des d'un altre partit es un cosa honorable que demostra que el que es vol es el be per a la ciutat, que es el que toca.
Ara be, els que pensen com jo suposo que estarán dacord en el que fa falta al País i a Castelló es un partit de centre nacionaliste. Obliem-nos ja dels dres socials i les 35 hores i totes eixes coses com a part forta del discurs polític.
Economia liberal tipo PP, fer moltres coses: grans i menudes,socials i per als empresaris... pero com ho fan els Alemanys o els Holandesos, respectant l'inteligencia, la cultura i el territori.

Res més. Ànim i força que les coses han d'anar a millor.

Salutacions

Anònim ha dit...

així em sembla que no ens aclarirem, que si centre que si esquerra, acàs no seria possible centrar-nos en el que toca, que som?: nacionalistes...d'esquerres o de centre?: nacionalistes... crec que és l'única manera i la gent nacionalista així ho hauria d'entendre. Perquè jo, d'esquerres, crec que ja hi ha molta gent que lluita pels drets socials i les millores laborals, per això crec que he de destinar més temps i més energia a defensar el meu país, perquè som molt poquets i si no ho fem junts els poquets que som, quí ho farà?...per suposat que no ho faràn ni els de centre ni els d'esquerra, ho hem de fer nosaltres i ser comprensius i tolerants i pacients...i confiar...
què sé jo?...

Anònim ha dit...

Enric, vorà 4.000 persones de Castelló, entre els que estem ma mare amb més de 80 anys, la meua dona, els 2 fills meus i jo mateix volem que a Castelló hi haja un partit nacionalista i representants com Enric Nomdedéu i així ho vam demostrar el diumenge.
Crec que caldria demanar les gràcies als prop de 4.000 i cap avant i ja vindran ocasions per demanar responsabilitats als irresponsables que dirigeixen el BLOC.
Salut.

Anònim ha dit...

Enric, te sobra un poco de vanidad. El Raval te ha castigado. Te ha castigado los que tu sabes por tu vanidad y chuleria.

Anònim ha dit...

Això no es cert, concretament el Raval, es la zona més nacionalista de la ciutat de castelló, i no és ací on s'ha perdut força.
No ofen qui vol, sinó qui pot...
Confons la vanitat amb la valentia que ha de tindre tot regidor del BLOC.

Anònim ha dit...

Donar les gràcies, perdó, amb el boto que encara porte la llengua se trabuca.

Anònim ha dit...

Jo humilment crec que no ha sigut el Compromís. Simplement la gent ha confós acceptar una regidoria a pactar amb el PP. Que si, que després podrem dir que total PSOE i PP són lo mateix...però sabem que no.

T' ho dic perque gent que conec de Castelló i que se suposa que està enterada de politica em van dir que tu havies posat a Fabra en la Diputació. No estic massa enterat, però obviament pensí que era mentida.

Salut i avant! Ara a fer oposició i a l' atac. Hi ha que tindre un mig i una vora: oposició constructiva i agressiva.

Salut d' un de l' Horta!

Anònim ha dit...

HOLA ENRIC, TE FELICITE PER LA CAMPANYA I SOBRETOT PERQUE CREC QUE TU I PORCAR HAVEU ACONSEGUIT CONSOLIDAR UN COL.LECTIU NOMBROS DE GENT VALIDA I ACTIVA QUE MAI HAVIA TINGUT CASTELLO I QUE SEGUR SERA UN TRAMPOLI PER AVANÇAR.
(M´ENRECORDE QUE NO FA TAN, EL COL.LECTIU ERA TONI,MANOLITO, TONI ROYO,I POTSER TU PERO MES TARD)

SOBRE ELS RESULTATS, CALDRIA REFLEXIONAR NO TAN ENVERS EL PACTE O NO AMB EU (PERSONALMENT NO CREC QUE HAJA TINC ALGO QUE VORE, JA QUE TU SEMPRE HO HAS DEIXAT CLAR EN EL TEU MISSATGE DE LA INDEPENDENCIA DEL PROJECTE) SINO D´ALTRES VARIABLES.

- FA QUATRE ANYS EL CANDIDAT ERA TONI PORCAR MOLT MES CONEGUT QUE TU, I AMB UNA TRAJECTORIA DE TREBALL MOLT APRECIADA A L´AJUNTAMENT I SENYORS A LA DIPUTACIO, LA SEUA NOTORIETAT VA SER MOLT ALTA. ARA AMB PANELLA,L´EFECTE NO ES EL MATEIX.

- CALLES VERSUS SUBIAS, LA VERITAT NO HI HA COLOR, MENTRES CALLES ERA SUBDELEGAT DEL GOVERN EN ACTIU, SUBIAS ERA UN SIMPLE CONCEJAL A L OPOSICIO SENSE CARISMA, I PER TANT MOLTS VOTS DEL PSOE VAN ANAR A PARAR AL BLOC I ARA SIMPLEMENT HAN TORNAT.

-L´EFECTE ZAPATERO, EN TANT DE RECUPERACIO DEL VOT SOCIALISTA COM A OPCIO DE GOVERN DESPRES DE MOLTS ANYS DE TRAVESIA. CAMPANYA BIPOLARITZAT PEL MITJANS DE COMUNICACIO.

- ALBERTO FABRA VERSUS JOSE L.GIMENO, TAMPOC ES LO MATEIX, I DE FET ELS RESULTATS HAN SIGUT MOL AJUSTATS I LA POSSIBILITAT DE CANVI TAMBE I AIXO SEMPRE AJUDA AL PSOE, PEL POR AL VOT UTIL.

CONCLUSIO, TENS QUE ESTAR MOLT SATISFET DELS RESULTATS, CREC QUE SON ELS MILLORS QUE PODIES TRAURE I CREC QUE SER REGIDOR DE SANITAT HA AJUDAT A QUE AIXI HO SIGA PERQUE HA SERVIT PERQUE LA GENT TE CONEGA I VALORE LA TEUA GESTIO.

PER ULTIM NO FOCALITZEU L´ANALISI SOBRE EL PACTE, PERQUE LA VOSTRA REALITAT ES LOCAL, I EN ALGUNS LLOCS S´HA PUJAT I EN ALTRES S´HA BAIXAT, I LA RAO LA MANCA DE SENTIMENT NACIONAL I PER TANT DE FIDELITAT AL PAIS I AL BLOC.

MILITANT DE BORRIANA.
R.I.P (JA VOREU D´ACI QUATRE ANYS, JEJEJE).

Anònim ha dit...

Al de l'Horta. Collons!!! quin poder té Enric per posar a Fabra a la Diputació. Ni puta idea!!! per favor menys bestieses.

Anònim ha dit...

Horta, fes-t'ho mirar, pobles amb pacte amb PSOE (Benicarló) El BLOC fulminat. Pobles pacte EU-BLOC ( La Vall) els dos fulminats. Pobles sense cap pacte (Nules, Moncofà, Xilxes, Borriana, Alcalà) el BLOC fulminat.
Castelló única ciutat gran del país, capital de província que ha aguantat el bipartidisme, ni València, ni Alacant i l'ha aguantat el BLOC i Enric Nomdedéu. Veges tu si això del Compromís ha fet mal o no.

Anònim ha dit...

Si el Bloc a Castelló haguera tret 2 o 3 regidors, entendria que poguereu criticar el Compromís, però havent perdut 1.200 vots i un regidor, no crec que estiga en condicions de donar lliçons a ningú. Com molt bé diu el comentari anterior les esquerres han baixat, tant unides com per separat. Potser els dèficits en anàlisis molt influits per sentiments i ressentiments personals hi tinguen alguna cosa a vore.

Nomdedéu ha dit...

Home dir que jo he posat a Fabra a la Diputació no es sustenta en res. El PP va guanyar amplament els partits judicials. O no tens ni idea (i això no és pecat) de com funciona això de les diputacions, o eres un franctirador, i apuntant-me a mi fallaras sempre. No em fan mal les bestieses. Altres coses podria ser.
Al darrer anònim dir-li que per criticar el govern dels EUA no cal ser afroamericà. I per criticar el compromís, no cal tindre 3 regidors. Quina cosa més absurda! Pots dir, com diu altra gent que qui considere que el Compromís és l'únic culpable de la devallada està en un error. Sería raonable. Com ho és la llibertat d'altres per creure el contrari. Però dir que només es pot criticar el compromís si tens grans resultats és absurd. En eixe cas per quina raó caldria criticar-lo? Fas trampa. I ho saps. D'altra banda, ser Castelló continua sent l'única ciutat del país amb més de 100000 habitants que te representació nacionalista. No hauries d'estar satisfet com nacionalista? Jo estic content de Segart (no se si s'escriu així) on tenim 4 regidors nous. Sóc nacionalista. Tinc dret a criticar amablement el que crega que he de criticar, i tu de discutir-ho. Però no tens dret a dir qui pot criticar o qui no. No al meu bloc. Jo l'obri perquè tothom, també tu, digues el que vulgues. De vegades compartisc coses, de vegades dissentisc en altres, però done llibertat. Tu hauries de fer el mateix. Si més no a ma casa.

Nomdedéu ha dit...

Al castellà de la vanitat, ja t'han contestat. Al Raval és un dels barris on millor resultat hem tret. Així que el teu anàlisi no s'aguanta. I evidentment tampoc no explicaria això de que sóc vanitós. Hauries d'explicar-ho tu.
Hem baixat en alguns llocs, i hem crescut precisament als barris de creixement de la ciutat, on hi ha gent jove, parelles noves... on està el futur. És un presagi del que podem fer si treballem millor.

Anònim ha dit...

Bé, potser no m'he sabut explicar.
A les municipals i a l'ajuntament de Castelló no hi hagut Compromís i el Bloc ha baixat, per tant la culpa no pot ser del Compromís.
No sabem que hauria passat sense Compromís, potser el resultat seria millor o potser pitjor, i tindríem unes Corts bipartidistes com els ajt de València i Alacant.

Anònim ha dit...

Enric:
Participe en el teu Blog perquè he nascut i viscut l'infantesa a Castelló, com ja pots pensar tinc relacions familiars i amicals. A més a més ara fa anys vaig treballar al periòdic "Mediterraneo" i de tant en tant torne a ferme unes tassetes.
Tal volta sóc inteligent, però estic desqualificat, per tant deixaré de participar en el blog.
Et seguiré visitant, això si, però mut.
R.G.

P.S. Amb tu o sense, ja pots estar segur que, de moment, els patriotes valencians seguirem existint.

Anònim ha dit...

Hola Enric. És molt complicat dir si el Compromis és el culpable del debacle del Bloc, però el que si és cert es que a Torreblanca si no ha sigut el Compromis el que ha perjudicat al Bloc de Rubert, ha sigut la immadura d'Albiol. La mateixa que li va fotre el número u al madur de Pañella. A les declaracions en el Mundo d'esta progre de principis del segle XX, es van repartir uns pamflets, que van eixir del restaurant Los Prados de Torrenostra en la que deien que si guanyava el Bloc es paralitzaria tot allò que s'ha projectat a Torreblanca. Això si que va fer mal al Bloc de Torreblanca.
Pañella defensor del Compromis = debacle a Torreblanca.
Coll defensor del Compromis = debacle a Benicarló.
Crec que el negatiu del Compromis va afectar fins a poblacions que no el defenien, perquè molts ciutadans no van saber discernir. Per a ells el Bloc era Compromis. Possiblement si Nomdedeu haguera arremés contra el Compromis en compte de simplement no defendre'l, possiblement els resultats no hagueren sigut els que han sigut. Això mai ho sabrem.
Ànim Enric, molts estem amb tu.

Nomdedéu ha dit...

Clar que pot ser del Compromís, també pot ser que no ho siga, però hi ha gent, que et diu: "mira, no me'n regie, heu pactat amb una gent que no m'agrada, que diu que farà tal o qual llei, i vosaltres haureu d'acatar-la." És molt simple. Hi ha gent que no li agrada el compromís. Tan dificil és d'entrendre? Hi ha gent que li agrada i gent que no. El Compromís no ha sumat, ni de lluny, els vots que van tindre fa quatre anys EU i BLOC, no ha sumat ni els que per eseparat tenim enguany.
A tu R.G., directament ni t'entenc. No se per quina raó et sents desqüalificat, ni entenc el teu discurs, evidentment el que no és intel·ligent sóc jo que no entenc ni el que dius, ni el que vols dir, ni per quina raó ho dius.
Els patriotes valencians amb mi o sense mi...per favor! N'hi havien abans que jo tinguera conéixement, i n'hi hauran després que jo deixe de tindre'n. Però quin rotllo és eixe? Quina mania teniu alguna gent, de personalitzar les coses, de busacar els personalismes en altres. Les circumpstàncies fan que jo tinga una projecció pública, la qual cosa em fa més visible que a altres nacionalistes o patriotes com tu dius; però això no em convertix ni en més improtant, ni en poseidor de la veritat, ni en necessari, menys encara en imprescindible, ni en res de res de res de res. Em cansa, i molt, i crec que és injust, que algú catigue de forma permanent als que donem la cara per este projecte. He comés errors personals? Segur. Per això ahir vam tindre una executiva per analitzar els resultats. Mira, de veritat, la gent que entreu, dieu el que vos pareix, i si no se vos dona la raó en tot, considereu que els altres són unes estrelletes i uns figurons que es creuen imprescindibles, vos ho haurieu de fer mirar.
Malament si qui, com jo, dona la cara, no sap encaixar les crítiques. Molt malament. No és el meu cas. PErò escolta, no és millor aquell que fa una crítica, i quan li la contesten argumentadament (equivocada o no) es sent ofés i desautoritzat i "ja no jugaré més amb tu". És bastant prepotent això, no trobes? Si no et donen la raó és que els altres són roïns. T'has plantejat la possibilitat que no la tingues? T'has plantejat la possibilitat que la gent tinga opinions diferents sobre les coses? Que les raons siguen plurals? Que un bloc com este, sense censura, servisca per escoltar opinions diverses? Home, preferiria que continuares dient la teua, però si quan et porten la contraria deixes de parlar, francament, ho trobe molt prepotent per la teua banda. Però fes allò que t'incomode menys. Ací sempre podras parlar. I jo contestar-te. Només faltaria!

Anònim ha dit...

JA HI HA PROU DE QUEIXES, I A TREBALLAR, ARA QUE TENIU UNA INFRAESTRUCTURA MUNTADA, USEU-LA PER A TRAURE UN DIPUTAT D'ACÍ 10 MESOS.

Anònim ha dit...

http://www.vilaweb.tv/?video=4881

Anònim ha dit...

Jo tan sols volia dir una cosa. Be, que sigan dues:

Primer, molt d'anim a tothom. Les coses tal volta no han sigut com haguerem desitjat, pero ey, açi estem encara.

La segona es que vull trencar una llança a favor del tipet de l'Horta. Aço ha estat el que ha dit:

"T' ho dic perque gent que conec de Castelló i que se suposa que està enterada de politica em van dir que tu havies posat a Fabra en la Diputació"

"No estic massa enterat, però obviament pensí que era mentida"

I vos haveu llançat directament al coll. Una mica de tranquilitat.

Nomdedéu ha dit...

Calma si. PErò home, jo no m'he llançat al seu coll. Només he dibuixat dues possibles hipòtesi. O no sap com funciona la diputació, i aleshores, acusar-me de fer-ne President a Carlos Fabra, és una miqueta agoserat. O ho sap, i dispara a fer mal, i en eixe cas, ja li he dit, que per el que te d'absurda la teoria no em fa cap mal.
El PP, que li quede clar a ell i de passada a tothom, tenia (i te) majoria absoluta a la Diputació; tenia (i te) majoria absoluta a l'ajuntament.
A l'ajuntament de Castelló Porcar i jo vam votar com candidat a Alcalde al propi Porcar. Dues vegades. Primer quan Gimeno, i quan este va dimitir i entrà Alberto, repetirem el vot per Porcar.
Els diputats provincials els trien els seus partits. No els altres partits! A Carlos Fabra, el va triar el seu partit per ser diputat, i amb els seus vots, només els seus, fou elegit president de la Diputació. El BLOC tenia aleshores (te encara) un diputat provincial, Josep Maria Panyella, qui no va votar a Fabra, sinó a si mateix. Ho se, perquè malgrat tot el que passà aleshores, sóc l'únic regidor que va acompanyar a Panyella el dia de la seua investidura. Ell sempre m'ho ha agrait, jo només vaig complir amb la meua obligació de militant i càrrec públic.
Així és la cosa. Entrar a un bloc per deixar anar coses com que jo he ajudat a Carlos Fabra és joc brut. Si és per desinformació és imprudent, si és per tocar allò que no sona és mala llet.
Així és la cosa, esqueixat. Espere que al company de l'horta també li quede clar, i no calga que torne a insinuar que jo, o el BLOC, hem recolzat mai ni al PP ni a Carlos FAbra a Castelló. Simplement, per que no és cert. Mai ho ha estat. És la difamació que alimenta arreu el país l'odi irracional que es te a estes comarques, quan han manifestat punts de vista divergents. És la formula habitual de castigar-me a mi. I mira, tinc mil defectes, i se'm podria castigar per tots ells, però acusar-me de coses que no he fet, desqualifica a qui ho preten.

Anònim ha dit...

Home, tal i com jo lo h'entes, L'Horta ha parlat d'oides i el mateix ja diu que le semblava mentida.

Si ho deia a mala llet o no, aço ja no ho se i caldra que tanque la boca (la meua, o mes ben dit, que pare els dits)

Nomdedéu ha dit...

Que et semblaria amic esqueixat si jo entrara ácí dient: "No ho se segur, parle d'oides, però diuen per ací que esqueixat forma part de tota la trama de l'operació Malaya. Jo crec que no sera veritat."
Pensa-hi

Anònim ha dit...

Profunda indignació patriòtica és el que pot sentir un nacionalista després de veure els resultats: de les 3 "capitals" històriques del nostre regne tan sols tenim representació en 1, Xàtiva. Si personalment el que més ràbia m'ha donat és perdre 1 en castelló, cal dir que "esencialment" el que més em dol és la desfeta de Burriana. Si Jaume I alçara el cap ens pasava a tots el braç per la manega.

Lo que no tè nom és lo de València , ciutat on el BLOC ni tan sols s'ha presentat. No sé amb quina cara es pot defensar que un partit nacionalista amb un territori com el nostre ni tan sols es presenta a unes eleccions en la seua capital. Dalt hi havia un que deia que erem un partit NACIONALISTA, i estic d'acord, llastima que alguns no s'ho acaven de creure. El cap i casal és irrenunciable, encara que anem morts com els samurais...

seguiré queixantme.

El tropilla, the patriot.

pd. D'altra banda també podriem designar Benicàssim com a capital del regne, aci si que ens hem presentat i segurament estarem a l'equip de govern ;-)

Anònim ha dit...

Home, doncs donat que jo no pinte res en cap lloc, segurament diria/pensaria : "Ains...anima de canter, que te ho creus tot..." ;)

Ara una mica mes en seri, la gent parla per no callar (i més des de l'anonimat). Jo no le havia vist malicia ninguna (tal volta siga jo l'anima de canter, ara :) )

Per la meua part, podem deixar el tema, que no ens porta a cap lloc.

Salutacions a tothom (açi aniria un emotico d'una cerveseta, jaja)

Anònim ha dit...

Au, ja està bé. Ens hem reunit l'executiva local, hem reflexionat, ens hem fet tota l'autocrítica que calia (crec), ja es faran les declaracions pertinents. Tenim programada assemblea de militants, a la qual espere que vinga molta gent i que diguen la seua, que és tan important com la de l'executiva i a partir d'ara jo diria: PROU!
A treballar, com ho hem fet fins ara, si de cas que es note més (això també depen dels mitjans de comunicació)i a mi m'agradaria que tots aquells que esteu fent crítiques tan dures contra Enric(que no és Enric, si de cas som l'executiva,ell no funciona per lliure) si sou de Castelló vinguereu a l'assemblea. A vore si traiem aigua clara de tot açò.

Anònim ha dit...

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha destacat que “el BLOC s’ha consolidat com la tercera força municipal, incrementant el nombre de regidors en 23 nous edils i arribant fins als 299 en tots el País Valencià”. “Ens comprometen a seguir endavant el nostre treball des del grup parlamentari del Compromís”.

Des del Compromís? Si en sis mesos ha fet el mal que ha fet d'ací a quatre anys de missatges incendiaris des de les Corts no quedarà partit. Demà mateix la direcció del BLOC ha de sentar-se amb la d'EU per disoldre el pacte, que excepte pel tema dels diputats no ha segut bo ni per als uns ni per als altres. El compromís ha produit la desfeta municipal (més per a EU) i no ha aconseguit cap dels seus objectius: ni tirar al PP ni traure 10 o més diputats.

Si el pacte continua necessite que algú em done una bona raó per no donar-me de baixa del partit demà mateix

Anònim ha dit...

deja las reflexiones para el confesionario.Asume responsabiliades, le has dado la alcaldia al pp.Has números.Es hora de ser responsable,dimisión y a tu trabajo...o no tienes???...vaya...¡¡¡

Anònim ha dit...

Plana Baixa.
Locals 03. 7498 vots i 11 regidors
Locals 07. 5730 vots i 6 regidors

Morera i l'executiva, si volen poden pintar-ho de colors. Però els números són números.

Anònim ha dit...

Tercera via, Compromís amb el PCE fracasat, independència de discurs, País Valencià.

No vull entrar a culpabilitzar ningú ni en fer excessives divagacions sobre el perqué dels resultats electorals. Simplement plantege una idea, una convicció. El BLOC és el partit dels i les nacionalistes al país valencià, almenys això deuria ser-ho. Som un partit progressista, que no té res a veure amb els comunistes espanyols del PCE, sols que compartim un territori gobernat per la dreta. Res més, insuficient per fer un projecte conjunt, l'enemic unix en casos d'emergència, però no quan el que vols és gobernar el teu país, i si no pense malament això és el que pretenem. Molts han, hem vist en Nafarroa bai un exemple, molts fa temps que ho portem defensant i pensant. Cal una alternativa amb discurs propi, moderna, europeísta, amb un discurs proper a la gent, des del País Valencià i per a la seva gent. Això és el que volíem que fora el BLOC, però massa ho hem vist que per unes coses o altres( podriem donar mil raons com les bandades ideològiques) el BLOC no ha pogut fins ara per ell sol aglutinar tots i totes les nacionalistes i progressistes de casa nostra. No obstant sí que n'és el màxim referent. Li pertoca doncs un paper de lideratge, que porte als altres corrents, partits i societat civil cap a l'unificació en el discurs i l'acció nacionalista i de futur del nostre país. Crec que tenim una bona ocasió per començar a treballar, ens queden quatre anys per poder presentar una única força que mobilitze els nostres electors i que engresque la societat progressista, d'esquerres i valenciana. deixem de tirar-nos pedres els uns als altres, és evident que hem de fer el camí conjunt. LLig al bloc de carles mulet una crítica ferotge cap a Nomdedéu, acompanyada d'una altra cap els dirigents d'EUPV, el PCE. Llig ací en moltes ocasions crítiques ferotges també cap altres nacionalistes que no són del BLOC. Sols sobren uns en aquest compromís: el PCE i els personalismes d'alguns, sols falta compromís. Vertader engrescador i que sàpia capitalitzar el moviment cívic i social que tant ha crescut els darrers anys al nostre País Valencià. No sóc persona de confrontacions, entenc la gent que creu en un tercer espai, més centrat, entenc la gent que reclama la independència, entenc la gent que es sent marcadament d'esquerres, però no és moment de fugides en solitari, podem aglutinar-nos, podem rebaixar les tensions i sentar-nos a parlar, de futur, de programes, d'accions... som els que som i junts sense personalismes com els que ha patit i han enfonsat el compromís, podem conformar la alternativa al bipartidisme que tant de mal ens ha fet arreu del país. Haurem de renunciar cadascú a certs plantejaments, jo el primer, però podem i crec sincerament que devem, enllestir un projecte unitari. PNB, Aralar, EA i batzarre també presenten les mateixes sensibilitats que tenim al nostre país. Sols ens queda la gent, sort que ens queda la gent, junts podem, junts som força i integritat, junts som allò que volem ser.

Les eleccions al congrès dels diputats espanyol, podrien ser un bon moment per provar-ho, sabem que cadascú pel seu compte no treurem res. Sabem que junts podem portar la nostra veu al parlament espanyol per primera vegada. Recapacitem, fem una llista de persones independents, que creguen en aquest projecte, que representen per ells mateixos aquest projecte. Tant si ho aconseguim com no, ens queden quatre anys per treballar poble a poble, barri a barri, persona a persona, per construir l'eina que ens faça ser d'ací en quatre anys més lliures, que ens done esperances i raons per creure en un altre País Valencià.

Anònim ha dit...

Baix Maestrat
Locals 03. 4039 vots i 11 regidors
Locals 07. 2519 vots i 4 regidors

Com diu Morera, números són números.

Nomdedéu ha dit...

és la darrera vegada que conteste a gent com tu, però sóc tan ruc que encara ho faré una vegada.
Fes números tú, si saps sumar, ja que escriure no sembla que en sapigues.
Si el BLOC haguera tingut dos regidors (sol o coaligat), el PSOE en tindria 11. Punt final. El PP haguera guanyat igualment. Si no saps sumar, calla d'una vegada.
Vaig començar a treballar l'any 77, des d'aleshores he cotitzat tots els mesos de la meua vida. Ara fa quatre anys que treballe a l'ajuntament de Castelló, com regidor. Estos quatre anys també treballaré. Després treballaré en el sector privat. Com sempre he fet. Jo no sóc contractat per un partit, ni m'ha col·locat ningú, i no tinc perquè donar-te explicacions. Ho tens calr? Au, ves a escampar la boira!

Nomdedéu ha dit...

L'aportació de Vicent, crec que és la més constructiva que ha tingut este bloc en molt de temps. És un punt de partida per una anàlisi de futur, i no del que ja ha passat.
Crec, Vicent, que el primer pas ja s'ha fet. Era el compromís este. Un compromís en el que mai no he cregut, que he acceptat tapant-me el nas quan el meu partit molt majoritariament el va decidir, i contra el qual no he dit ni una sola paraula des d'eixa moment fins al dia després de les eleccions. No he participat en actes conjunts, però he participat en tots aquells que els representants del BLOC a Compromís, han proposat. Fins i tot vaig ser jo qui va reclamar la presència de Panyella en l'acte final de Castelló. Però ja està. Ha donat el resultat que ha donat. No ha resultat ser allò que alguns deien d'aglutinador i il·lusionador de la gent que s'abste. No ha sumat EU+BLOC+IR+no se si em deixe ningú. Ha donat els resultats que jo vaig dir que donaria. Lamente semblar pretenciós, però he clavat el resultat.
El cas és que no hi ha, significativament, grups municipals conjunts. El cas de la Vall, crec que és esclaridor. Com pot ser-ho el d'Elx. No ha il·lusionat, no ha sumat, no ha cuallat.
Tením un grup parlamentari. El BLOC ha dit que cumplirà l'acord. Si algú més, igual com tu, considera que el BLOC ha de ser pal de paller d'un nou projecte, ja sap que ha de fer. Si algú més, com tu, considera que cal deixar caure la remora dels comunistes espanyols, ja sap que ha de fer.
Però Vicent, tu mateix ho dius, hi ha personalisme, i alguna cosa més. Dius que al bloc d'algú de EiP em posen de volta i mitja. Et pregue que em diguens en quin lloc de les desenes de post que jo he penjat ací, se'l al·ludeix. En quin comentari meu se'l cita. En cap. Ni he escrit el seu nom. Per tant, si és amb eixa gent que cal construir un nou projecte, hi ha alguna gent que s'ho hauria de fer mirar més que altres. I no ens enganyem, de vegades el mal to sembla demostrar que són qüestions personalistes, però en realitat amaguen immenses diferències ideològiques. De concepeció, no només del discurs, sinó també del projecte. No ser espanyol, tampoc no és suficient per construir una alternativa conjunta. PErò em sembla be explorar eixe camí, com em sembla molt be recuperar el tercer espai; que no vol dir estar centrat en l'eix esquerra-dreta, sinó estar en paral·lel a eixes coordinades. El tercer espai, crec, era el nostre espai.

Bon Dia Comunicacio SL ha dit...

A les Generals
SI ES POSIBLE, si sols tenim oportunitat per Valencia pos posem tota l'artilleria en la provincia. I quan dic tota es tota no cal ni fer res a Castelló i Alacant mes alal de lo que algu crega localment que pot fer per tindre presencia.

Ara be tots els liders de castelló, Alacant i VAlencia han d'estar volcats en la provincia de valencia.

Alla on tenim bons resultats hem de anar a SACO. Com ara a la SAFOR.
SI ZAPATERO NECESSITA DEL BLOC TINDREM TREN GANDIA DENIA, SINO MÉS PROMESES INCOMPLIDES.
I AIXI TOTS ELS DIES A TOTS ELS POBLES DE LA COMARCA.
SI ZAPATERO NECESITA AL BLOC TINDRE A-7 ALLIBERADA o CIRCUMVALACIÓ i AIXI TOTS ELS DIES A TOTS ELS POBLES.

A LA RIBERA IGUAL, VOLEN AIGUA, SI ZAPATERO NECESSITA DEL BLOC PARAREM L'EXTRACCIÓ IL·LEGAL DE LA MANXA.

No se ho ho fem aixi o morim ... i per ara com que a Alacant i Castelló no pot ser pos no gastem, a VALENCIA SI POS GASTEM.

SI EL BLOC ES NECESSARI PER ZAPATERO O RAJOY MADRID PAGARA LA F1 ....

Anònim ha dit...

Estic convençut que la vespra del eleccions del 2003 el Bloc havia pres el camí correcte. El tercer espai pot aglutinar no només els nacionalistes, sinó també un sector ampli de la societat, independentment del seu sentiment identitari,
que es troben decebuts amb l'esquerra i la dreta
tradicionals.

La cojuntura del moment, el no haver aconseguit representació a les Corts
a causa de la barrera electoral i la mobilització del vot útil pel tema d'Iraq, potser va estroncar
un procés en aquest sentit.

Sempre que he llegit i sentit parlar a Nomdedéu,
me n'he adonat que, lluny de les actituds mercantilistes del PP i el PSOE, una altra manera de fer política és possible i necessària, i que la gent del Bloc està preparada per fer-la realitat. El que cal és bastir i fer arribar als ciutadans un discurs propi, engrescador, pròxim a la gent, que deixe en evidència la demagògia dels grans partits. Evidentment,
per a això calen recursos i mitjans, i el poder mediàtic dels grans partits no ens ho va a posar gens fàcil.

Anim, Enric, i endavant!

Anònim ha dit...

he escrit un post a Mulet. Dient-li, que mentia en dir que si el BLOC haguera pactat amb EU haguera perdut el PP. Tot allò que ell sap perfectament de l'aplicació de la llei. Dient-li que explique si també ha baixat en vots EU pel fet que el BLOC tinguera una delegació.
Sabeu la resposta? L'ha esborrat el democrata de pacotilla!!

Anònim ha dit...

que diu mulet que no l'ha esborrat. ja ho miraré, que a casa tinc l'altre ordinador obert amb el post penjat, crec. si m'he enganyat em disculparé

Anònim ha dit...

El BLOC ha fet mil experiments amb l'esquerra plural per tocar poder i sempre escaldats ( amb el Compromís, amb el PSOE a la ciutat de València.....)cada vegada que ens hem acostat a algún altre partit d'esquerres, hem perdut.L'opció d'esquerres és molt amplia i sempre beneficia al més gran ( PSOE). L'eix de la campanya amb el Adéu PP ha significat que el votant pensara que per fer fora al PP ja estava el PSOE.
El Compromís fa aigua, comunistes i nacionalistes no tenim res a vore, únicament fer fora al PP al igual que el PSOE, C.V.,U.V o HB per dir-ne alguns i clar el vot útil ha anat al PSOE.
No ens calfem el cap, el BLOC només tindrà futur com opció clarament nacionalista i prou diferenciada del PP i del PSOE i de la resta de forces polítiques, si volem ocupar els espais dels altres malament ho tenim.
Crec que la direcció del partit s'hauria de desmarcar rapidament del Compromís o del contrari anirem al mateix clot que ha anat EU.

Anònim ha dit...

Doncs crec que el darrer post de Morera al seu blog expressa perfectament la seua idea i la de la direcció eixa...

http://www.enricmorera.com/blog/index.php

PVS ha dit...

Estic totalment d'acord amb Vicent, és una bona idea i és el punt de partida sobre el qeu faig girar el cap des de les eleccions. Un bon post, Vicent

Anònim ha dit...

Molt bones, intervindré per primera vegada en este blog, tot i que sóc lector de fa temps.

Em fa pena. Llegir molts dels comentaris que hi ha per ací em fa pena. Des del respecte, crec que el caïnisme i el despreci per les opcions que no són les pròpies no beneficia a cap projecte, i menys a un d'inclusiu com ha de ser el BLOC. Per favor, mirem de ser constructius, ens encanta fer-nos mala sang els uns als altres. Estem reaccionant en calent quan pot ser cal una mica de reflexió.

Per predicar amb l'exemple, intentaré aportar. No crec que el CPV haja sigut el principal culpable de la suposada davallada del Bloc. Si mirem números (a d'algú que fa comentaris li agrada molt) les coses tampoc han anat tan malament en molts llocs. En d'altres sí, però tenint en compte com han pintat les coses en tot el país crec que el nacionalisme ha eixit molt millor parat del que podria haver segut.

Allà on s'han perdut posicions (Borriana, Benicarló, en menys mesura Castelló o Torreblanca...) cal estudiar en profunditat per què. Les sensacions no valen, tendim a donar les culpes a les coses que no ens han agradat i que ja dèiem abans. Per posar un exemple, algú ha apuntat que la culpa la té la regidoria de Sanitat. Segur que ja pensaba així abans d'eleccions. I d'altres diuen que pel Compromís. Estic segur que tampoc els agradava massa el 26-M.

Doncs això no val. Cal comprovar un per un per què s'han perdut els vots i els suports. Barri per barri, taula per taula, secció per secció. Estic convençut que la bona gent del nucli de Castelló, a molts dels quals els hi tinc estima personal (i política), sabran interpretar les dades i actuar en conseqüència. Cal enfortir, més que mai, el projecte nacionalista a la nostra ciutat i el país, en estos moments de dreta espanyola ofegant i (suposada) oposició també espanyola, jacobina i inoperant. Ens hi juguem molt!

Sobre el Compromís, compartixc l'anàlisi més o menys d'en Vicent. El problema no és el QUÈ, sinó el COM. Les coses quan es fan malament no eixen bé, i crec que una alternativa creïble des de l'esquerra i el nacionalisme no es podia fer pitjor. Si voleu, un altre dia en parlem amb més calma, de missatges equivocats i de candidatures imposades, que ja m'ha quedat un xorís de post que fa pena de veure'l. Només apuntar una coseta: l'única demarcació que ha cobert expectatives ha estat Castelló (dos escons). Potser caldrà buscar les causes de la debacle en zones amb menys vot nacionalista consolidat.

SALUT I PAÍS

Nomdedéu ha dit...

Gràcies per l'aportació. Ponderada trobe. L'anàlisi ha de ser com dius, taula a taula, districte a districte. I ja ens hi hem posat. Et puc avançar alguna cosa, la devallada generalitzada, és practicament homogenea. Com tu dius hi ha apriorismes, un que no esmentes és "el Raval". El pretés feu de Porcar, el lloc on millors resultats teniem. Doncs be, per tots els que diuen que és allí on hem començat a perdre pel canvi de cap de llista (per cert, un canvi obligat quan Porcar, malgrat la meua insistència i la d'altres, va dir fa tres anys que no repetiria), al Raval, continuem traient millors resultats que a la resta de llcos. Hem millorat percentualment en els nous barris, on hi ha una població jove. Hem baixat molt al Grau. És el lloc on més hem baixat. Per la resta, a tota la ciutat baixem de forma similar.

Anònim ha dit...

Enric no cal desqualificar personalment per veure que s'està atacant a altra gent. es cert que en cap moment t'has referit a cap membre en concret d'una opció com esquerra unida, almenys en aquest bloc, però si que has tractat amb bastant vehemència gent que suposaves que seria d'aquesta formació. gent que ha fet el seu comentari, potser malintencionat, potser benintencionat, però que de seguida l'has relacionat amb ells perquè no t'agradava. Moltes vegades les paraules fereixen, sense ser insults, però ridiculitzar si que és una pràctica que s'ha vist massa per ací o almenys intentar desprestigiar, dient que si penses això o allò es qu eno tens ni idea o no has reflexionat... no sempre es així..

Nomdedéu ha dit...

Si que ho sóc de vehement. No se si això és exactament un defecte. Si que és un defecte intentar ridiculitzar algú, i sóc conscient que en ocasions, en la discussió cibernètic, m'he deixat endur per eixe camí. Demane disculpes als que haja ofés, o als que ofenga que jo ofenga.
És evident que hi ha discrepancies fonamentades. I crec, que malgrat les meues eixides to de tant en tant, el taranà general de les meues intervencions és precisament per defensar que hi ha formes diferents d'analitzar i d'entendre les coses. I reivindique eixa diferència com una cosa ben positiva.
Francament no m'entretindré a mira quantes vegades he fet una cosa i quantes l'altra. Però no crec que en general el meu to siga poc dialogant i desqüalificador. Ja he dit que potser puntualment si.
De totes formes, i un colp havent demanat disculpes, també has d'entendre que hi ha gent, que escriu des d'una posició ideològica clara, i juga a ser neutral. Dir-li-ho tampoc no crec que siga tan greu. En qualsevol cas, intentaré ser més mesurat. Crec que tens rao.

Anònim ha dit...

Vuestro mensaje no decia nada. Solo adeu PP y eso se os ha vuelto hacia vosotros. Adeu Bloc. jajajajaja

Nomdedéu ha dit...

Home, no era un missatge encertat, és evident. PErò dir que no deiem res, al partit que més propostes en positiu ha fet per esta ciutat és ridícul per injust. Mira Acord per Castelló. Mira la Conferència. Mira la campanya.
Et quedes amb l'anecdota, perquè et va be per justificar el teu missatge, però no és cert.