23 de novembre, 2007

DECLARACIÓ. 29.11.07


Ja n'hi ha prou! La política és una cosa molt seriosa. La política ha de ser útil als ciutadans a qui serveix. La política ha de ser un instrument per millorar les condicions de vida de la ciutadania. No pot ser un circ, una representació teatral mal escrita per ideòlegs de cinc cèntims, i pitjor executada per actors mediocres.
Hem de reivindicar la política com una activitat constructiva, lícita, necessària, neta. L'ambient polític general tira la gent enrere, els allunya dels centres de poder, dels forums de decisió, i això que tan perjudica socialment, beneficia els dos actors principals d'esta tragicomèdia en la que s'està convertint la política.

El BLOC es troba en massa ocasions com la xiqueta perduda al Parc Juràssic, caminant entre dos velociraptors depredadors. El PP i el PSOE són les dues cares del pensament únic bipolar.
Usen les institucions en benefici propi, en lloc d'intentar el bé comú. Les usen amb deslleialtat, per dirimir, en una lamentable posada en escena, les seues preteses diferències, que al final no són tan greus, quan de repartir-se el tortell es tracta.
Totes les institucions pateixen esta innoble forma d'actuar, i els exemples estan a les hemeroteques, als progames televisius, a les tertúlies radiofòniques.
L'Ajuntament de Castelló, no s'escapa d'esta mala pràctica. I nosaltres, el BLOC Nacionalista Valencià, farts de mentides, trampes i joc brut, hem dit prou.
Algú havia de dir-ho. Només el BLOC podia dir-ho.


PS.
Com el text és massa llarg per un post, el trobareu com a primer comentari en esta entrada.

11 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Fa més de vint anys que els nacionalistes actuem pedagògicament en este ajuntament.

Primer com UPV i després com a BLOC, Antoni Porcar ha usat la pedagogia per explicar les nostres posicions i les nostres postures polítiques. Vull pensar que els darrers quatre anys, com portaveu adjunt del BLOC vaig participar en eixa vocació didàctica, amb el nostre estil d'explicar que volem fer i com volem fer-ho.

Hem ajudat en la vida política municipal de manera exemplar. En dues ocasions hem acceptat delegacions en situacions de govern on els vots del nacionalisme valencià no decidien majories.

Entre l'any 1987 i l'any 1991, essent alcalde Daniel Gozalbo, Antoni Porcar va acceptar les delegacions d'Ermites i de Joventut. Antoni Porcar és l'únic regidor de la història de la recuperada democràcia que ha dimitit d'una delegació, concretament de la de Joventut, per les constants desautoritzacions públiques de l'alcalde. Daniel Gozalbo va nomenar un comissari polític per soscavar l'autoritat política de Porcar. L'experiència va ser negativa. L'any 91 el nacionalisme va perdre el seu únic regidor.

Entre l'any 2003 i 2007, com regidor del BLOC vaig assumir la regidoria de Sanitat. Les relacions amb el PP van ser correctes, no vaig poder posar en practica totes les meues propostes, però mai vaig rebre cap interferència del Partit Popular, qui al final va saber patrimonialitzar el treball fet pel BLOC a la regidoria. El balanç final va ser negatiu. Vàrem perdre un 1'5% dels vots i un regidor.

En paral·lel i des de l'oposició, el BLOC ha ajudat de manera exemplar a la governabilitat de la ciutat. No només hem participat en tots els consensos possibles, com el Pla Marc de Modernització amb tots els diferents reglaments que emanen d'ell, el Primer Pla sobre immigració, o el Pla Municipal contra la violència de gènere. No. El BLOC ha liderat sovint eixa voluntat de consens. Sense el BLOC no hi hagués hagut una moció consensuada contra la violència de gènere ni l'any 2003, ni l'any 2004, ni l'any 2005, ni l'any 2006. I ja vorem hui a les 14 si aconseguim posar d'acord el PP i el PSOE. I este és només un exemple.




Hem estat la veu del sentit comú, hem estat el pont entre els altres dos partits. La premsa, com notaris de la realitat quotidiana, ho ha reflectit sovint.

Hem estat coprotagonistes de gairebé totes les grans reformes econòmiques i socials que s'han produït a la ciutat. Hem ajudat a tot tipus de governs, hem estat més reivindicatius que ningú en front de qualsevol administració, sense importar-nos el color polític.

Hem estat els nacionalistes, tot i haver estat sempre en posició minoritària, el partit que més consensos ha provocat, el grup municipal que ha aconseguit el major nombre de mocions aprovades per unanimitat.

Hem estat el partit que més ha alimentat el debat d'idees. Els programes electorals del PP i del PSOE i el seu discurs quotidià, estan plens de propostes fetes 4 o 8 anys abans per nosaltres. El tramvia socialista, o les bicicletes de lloguer i el Pla Estratègic que presenten els populars, en son només alguns exemples.

Hem assumit vocacionalment les responsabilitats que ens tocaven i també les que no ens tocaven, havent d'aparèixer, malgrat això, com socis no necessaris, com un element distorsionador del paradís bipartidista que uns i altres desitgen. Com un grup prescindible i menyspreable.

Hem fet des del nacionalisme i durant anys, pedagogia política. Hem apostat pel consens. Hem defugit l'insult, el crit i la desqualificació com eina política. Probablement resultem simpàtics. Tanmateix, no serem tan ingenus de creure que aconseguirem el respecte que nosaltres i sobretot els nostres electors mereixen, essent només simpàtics, fent pedagogia.

El PP i el PSOE ens menyspreen. Ens ignoren. Intenten passar-nos per sobre. Esclafar-nos. Per al PP i el PSOE, el millor escenari és el bipartidisme. Per això pacten l'Estatut, la composició del consell de RECIPLASA, de la Televisió Digital Terrestre. Arriben a molts més acords dels que diuen, sempre amb un comú denominador, deixar fora el BLOC.

Però el pensament únic bipolar que representa el binomi PP-PSOE, ha ensopegat amb un impediment, el BLOC. Hem vingut per quedar-nos.

Per tant, des de hui, el BLOC, no deixarà d'apostar pel consens, ni d'intentar fer pedagogia, per que així fa la política el BLOC, i també per que este és el meu tarannà personal, però anunciem que no permetrem ser obviats, ignorats, ni deixats de banda.

Les mocions que s'aproven a instàncies del BLOC, o que compten amb el nostre recolzament, hauran de ser complides. Hauran de ser correctament tramitades, i s'haurà de retre compte a la societat, a través nostre, del seu compliment. En reservem les accions polítiques i legals que considerem oportunes, per fer complir els acords, i per acabar amb la mala praxi popular d'aprovar coses per no complir-les.

D'altra banda, tampoc no restarem inactius, ni permetrem que el Partit Socialista, revise i replantege constantment, de vegades amb arguments fal·laços i mentides, els acords propiciats pel BLOC o recolzats pel BLOC.

Estarem vigilants, i denunciarem públicament les maniobres, les trampes, les mentides i el joc deslleial dels uns i els altres. Deslleial amb el BLOC, i deslleial amb les institucions i la pròpia democràcia. El BLOC creu profundament en el sistema democràtic i en les institucions. No consentirem, ni avalarem amb el nostre silenci o la nostra inacció practiques contraries als principis democràtics, ni acceptarem muts, la lleialtat institucional.

I no és en absolut una qüestió personal. A mi m'afecta entre poc i no gens, però quan jo sec darrere d'un micròfon, és la veu dels nostres electors la que sona.

Som conscients de quin és el nostre pes electoral, som conscients de la immensa responsabilitat que ens pertoca en representar un part de ciutat de Castelló. Hui potser semble que un sol regidor té poca importància. Però un sol regidor pot decidir les alcaldies i sobretot, i com deia Gandhi:

“La veritat és la veritat encara que només la mantinga una minoria. Encara que eixa minoria siga d'un sol”.



Castelló de la Plana, 23 de novembre de 2007

Anònim ha dit...

Un fort aplaudiment enric. De nou em tornes a impressionar.

Sara ha dit...

Més alt pot ser, més clar és impossible!

Una abraçada

Ps: M'agrada que la gent que m'estime no perda el nord

Nomdedéu ha dit...

Gràcies Sara. Jo també espere que la gent que a qui jo estime, no perda el nord al sud. Xàtiva és el sud?
;)

Anònim ha dit...

Ostres Enric! Quan he llegit el post he anat a la pàgina del Mediterráneo per veure si havia passat alguna cosa per provocar una declaració així. No he vist res d'especial, imagine que és simplement que estàs fart. Perfecte, enhorabona pel text i per la perseverància. I gràcies.

Anònim ha dit...

Bé Enric, a esta gentola del PP-PSOE de tant en tant hi ha que repartir-los un poc de canya a vore si ens respecten, a més de denunciar els seus pactes i xanxullos, no poden consentir que triomfe el bipartidisme a la mesura que ells volen.

Anònim ha dit...

No podem, perdó.

Nomdedéu ha dit...

Este matí tenia assemblea de regidors de les comarques del nord a Almassora, i després he estat en els actes contra la violència de gènere. No he pogut repassar la premsa tret del Mediterráneo. Bé. Molt bé.
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/noticia.asp?pkid=339383

Anònim ha dit...

Pel que diu Enric de les maneres com actuen, jo vaig a citar un exemple. Hui hem assitit a l'acte contra la violència de gènere que comenta Enric. Com ell és prudent , encara que no per això deixe de dir les coses com són, no fa esment del tracte que ha rebut per part dels organitzadors de l'acte, al remat de la Regidoria de la Dona. Han llegit textos l'alcalde, la regidora i a continuació els tinents d'alcaldies. Fins ahí bé. Però a continuació el protocol mana que l'ordre d'intervenció ha de ser: portanveus de l'oposició i després els regidors i regidores que vulguen. Doncs no, han llegit no sé quants regidors del PP (m`he descomptat per avorriment), després Calles,com a portanveu del PSOE, no sé quants regidors del PSOE més i després el portanveu del BLOC... lleig, molt lleig.
Jo li ho he dit a les organitzadores de l'acte i al final s'han disculpat i m'han dit que tenia raó, que ja no tornarà a passar. M'és ben igual. Ja ha passat.
I quan ha arribat el torn de les persones representants de les associacions,al mantenidor no li ha donat la gana d'anunciar a Ali Brancal com a Secretària Local del BLOC i l'ha afegida a una associació de dones a la que ella pertany(ADONA'T) però a la qual no representava en eixe moment. I això que al mantenidor se li ha dit vàries vegades perquè ens ho temiem.També se'ns han disculpat al final. Ah, i tot en castellà, tret de les intervencions del BLOC, ADONA'T,STEPV, un regidor del PP i un del PSOE.Crec que cap més i n'han estat un grapat (no exagere si dic que 35 o 40) i el mantenidor, clar. Els altres anys no era tan exagerada la desproporció. Anem arrere.
Jo també comence a cansar-me de ser bona xica, de que al meu partit siguem tan bons xics, que busquem el consens,que fem política pedagògica, que col.laborem en tot allò que se'ns demana (vull recordar que per a elaborar el Pla d'Igualtat municipal, les dones del BLOC vam participar activíssimament perquè pensavem que la nostra aportació podia ser bona per a les dones i els col.lectius més desfavorits de la ciutat. La representant del PSOE va assistir a una reunió, i una és una, no dues o tres, una,punt, encara que se li omplia la boca a bou passat parlant d'igualtat, però com ho dirigia la regidora del PP...).
Com diu Enric, eixe és el nostre tarannà,som profundament demòcrates i lleials. Quan els altres no ho són i ens tracten incorrectament, no és a les persones que representem al BLOC, és als nostres votants a qui menyspreen. Dues vegades bo és bobo i això si que no.
I esta intervenció no la faig com a militant de base, la faig com a secretària d'organització del col.lectiu del BLOC de Castelló.

Anònim ha dit...

L'altre dia una companya nova del treball em va dir que el BLOC no feia res. Li vaig explicar totes les coses que s'havien demanat darrerament i es va quedar molt impresionada. "¿I per què no ix a la premsa?", em va preguntar, tota inocent. No heu de llegir més que avuí el Mediterràneo: "PP i PSOE dan su apoyo incondicional a las víctimas" ¿I el BLOC no?, es pregunten enseguida els nostres simpatitzants, o els que coneixen de la nostra existència, que si és per la premsa cada vegada en seran menys. Hem de trobar un altra manera d'aplegar a la gent dins d'aquest escenari on se'ns oculta contínuament o s'apropien del nostre esforç.

Anònim ha dit...

Jo estava a l'acte. No milite a cap partit,pero tinc ulls.
Hi havia molta representació del PP, perque son molts regidors, també del PSOE i pel BLOC estava el regidor, la secretaria local i algunes dones que van estar en les llistes a les últimes eleccions.
Me pareix que es l'unic grup que va estar a tot l'acte, que va ser prou llarg. Els altres van anar desapereixent i al final en quedaven poquets de cada grup.Si parlen en numeros absoluts, els grups polítics mes grans tenien mes representacio, per en percentatge,no.
Els del BLOC no van anar desfilant segons anaven llegint. Vas estar fins el final.
I com diu Ali, el titular del diari es el que es.