25 de juliol, 2012

"PATRONAT DE FESTES" - Mediterráneo - 26.07.12


Quan Castelló va adquirir l’estatus de gran ciutat vam haver de refer tota l’arquitectura legal i organitzativa de la ciutat. Nou reglament del ple, creació de la unitat de reclamacions i suggeriments, reestructuració dels patronats municipals d’esport i de turisme... Vam deixar per al final el Patronat Municipal de Festes. Sabíem que  era difícil, perquè feia anys havíem delegat en la Fundació Municipal de Festes tota la capacitat de gestió.
El PP no tenia cap pressa en resoldre el tema, i quan nosaltres els urgíem adequar-nos a la llei, ells ens acusaven de voler limitar l’autonomia del “món de la festa”. 
Sempre hi ha hagut una connivència entra el PP i eixe món. Ara mateix els 14 membres de l’equip de govern concentren un pare de reina infantil, una mare de reina infantil, un pare de reina, una iaia de reina infantil, el marit d’una ex-reina, dues ex-reines i un ex-president de la Junta de Festes. No sé si em deixe algú de la monarquia magdalenera!
El cas és que nosaltres reclamàvem complir la llei, convençuts que, a més a més era el millor tant per a l’Ajuntament, com per a la Junta de Festes. Així resoldríem per sempre els desencontres anuals sobre la comptabilitat, per exemple. Finalment el PP presentà un avantprojecte d’estatuts. I jo no seré ara tan miserable per acusar-los, com ells feien amb nosaltres, de voler limitar l’autonomia festera. No. 
Demà els aprovarem, són uns bons estatuts. Compleixen la legalitat, mantenen la capacitat de decisió a la Junta de Festes, i garanteixen un control legal i econòmic adient. BLOC-Compromís va ser l’únic grup de l’oposició que presentà esmenes, i vam aconseguir que s’aprovaren. Estem contents de les nostres aportacions. La resta no han ajudat.
És una solució suficient, però no és la ideal. Continuem pensant que era el moment de fusionar els tres patronats en un. Patronat Municipal de Festes, Turisme i Esports. La connexió entre els tres àmbits és obvia. Un sol Patronat seria més econòmic i generaria sinèrgies que beneficiarien a Castelló. El PP, però, prefereix crear més organismes contravenint el que fan totes les administracions darrerament. Els hi va la festa.