28 d’agost, 2014

QUÈ? QUI? PER QUÈ? - Mediterráneo - 28.08.14

El culebrot de l’estiu està sent eixa proposta de Rajoy que pretenciosament titla de “reforma electoral”. He llegit i escoltat moltes opinions. Jo crec que davant de qualsevol canvi proposat s’han de formular les tres preguntes del títol.
Què? No proposen una revisió en profunditat de la llei electoral, i falta fa, proposen prohibir per llei els governs de coalició, per la via de regalar una majoria absoluta, i el poder d’una majoria absoluta, a un partit al que li l’ha negat la societat.
Qui? Ho proposa el PP. Un partit acusat formalment de corrupció i delicte electoral, perquè segons manté la fiscalia, els diners que han ingressat il·legalment una part s’ha repartit entre els dirigents en sobres i un altra gran part, a pagar campanyes electorals molt més cares del que permet la llei, cometent, diu el fiscal, delicte electoral. És a dir, falsejant els resultats de les eleccions. El jutge ha donat instruccions al PP de que nomene advocat i procurador. El problema no és que se’ls-hi han colat quatre xoriços, el problema és que el partit en si, forma part d’una trama corrupta.
Per què? Perquè les enquestes els diuen que perdran moltes de les majories absolutes que tenien. Perquè han oblidat que Rita Barberá va ser alcadessa gràcies a un pacte, sense ser la llista més votada. Perquè amb les seues polítiques han aconseguit que cap altre partit vulga pactar amb ells. Perquè saben que alçarem les catifes, i això els hi fa por. Por.