07 de gener, 2015

"DOS MIL QUNZE" www.Castelloninformación.net 07.01.15

La Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar en la seua  LXVIII sessió el any 2015 como Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la llum.
Podríem (si els he de ser franc jo només podria si m’ho copiés) escriure llargament sobre la llum. Sobre la seua condició, sobre la seua natura, sobre les seues característiques, la seua velocitat.  Però fem-ho fàcil, la llum és incompatible amb la foscor. La llum permet vore mes enllà de la punta del nas.
El 2015 és l’any de la llum. I es l’any de les eleccions. De vostés depén que puguen portar a la llum el que ara passa a la foscor. I la garantia que això passe és Compromís.  
Vostés es podrien preguntar lícitament, per què nosaltres som garantia més que altres? I jo els podria respondre orgullós que Perquè ens avala el treball fet. Compromís va ser el primer partit en fer públics en un web els sous, ingressos, regals rebuts, etc, dels seus càrrecs públics...i també del personal de confiança.  Compromís va ser qui va proposar, defensar i fer aprovar que l’ajuntament de Castelló obrís un espai al web municipal per a la contractació menor. És a dir, vam imaginar i crear un espai per a la contractació de serveis i subministraments menors, transparent, i que permeta als possibles proveïdors penjar les seues ofertes, i saber quan l’ajuntament va a comprar este o aquell producte.
Va ser Compromís qui va exigir posar en marxa una comissió de transparència al començament d’esta corporació, que permetés conéixer qui tenia telèfons mòbils municipals, qui tenia permís per aparcar a les places municipals de l’aparcament de Santa Clara, o al propi ajuntament; i també, qui va exigir un llistat de moviments de vehicles oficials. Un control inexistent fins aquell moment. Només la creació de la comissió serví per a que l'ús dels vehicles oficial caigués en picat.  Serví per detectar que el PP havia repartit mòbils fins i tot a una persona que no treballava a l’ajuntament, però que assessorava al PP. Per saber que mentre hi havia regidors que no podien fer ús de les places d’aparcament públic, dos capellans de Santa Maria tenen plaça reservada.
La continuació d'aquella comissió és l'actual Comissió de Transparència i Bon Govern. És ací on s'ha acordat, a proposta de Compromís, que tot regidor que siga imputat en una causa de corrupció serà apartat pel seu propi grup de tota representació.
I si no hem aconseguit més coses, és per l'opacitat del PP, pel seu gust per la foscor, sabedors que entre penombres és mes senzill manipular, abusar, teledirigir...
No hem aconseguit un reglament que explique en quines condicions les associacions de veïns o tercera edat, tenen dret a un local públic. Ara ho decideix alegrement l’equip de govern en funció del grau de simpatia política. No hem aconseguit que cada ciutadà reba a sa casa a primers d’any, un escrit on se l’informe de tot el que haurà de pagar a l’ajuntament en eixe exercici, amb detall de concepte, import i data. Això permetria organitzar millor les previsions de la ciutadania i l’ajuntament. I també, millor calcular els possibles fraccionaments. Un document que per l’altra cara informaria percentualment d’on va a parar cada euro pagat. En que gasta l’ajuntament els nostres diners.
El PP no ha volgut mai. Ha votat sempre en contra de tot això. Viu millor en l'ocultació. Però el 2015 és l'any de la llum, de la transparència. O podria ser-ho, si vostés opten per donar-nos la responsabilitat de governar. Perquè allò que hem intentat en l'oposició, és el que farem des del govern.