15 de gener, 2015

TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ" - Mediterráneo -16.01.15

Estos dies a l'ajuntament debatem sobre transparència, sobre participació ciutadana i sobre les fórmules que haurien de permetre que la ciutadania siga part activa de la política municipal.
El PP diu tot ufà que ells ja ho fan tot. I tot bé. Per això no presenten cap proposta. “Nosotros no decímos, hacemos”, diuen. Doncs molt bé. Parlem del que no fan.
Per exemple, i malgrat la nostra insistència, i amb un excel·lent treball de la nostra regidora Ali Brancal, no aconseguim que el PP accepte redactar unes bases objectives per regular la cessió de locals a les diferents associacions. No volen. Ara els resulta més pràctic. Hi ha associacions que tenen local molt ràpidament, i altres tarden anys. Algunes tenen locals molt grans, altres molt menuts. Quin és el criteri? La simpatia.
Un altre exemple, les subvencions. Jo personalment vaig redactar les primeres bases que servien per definir allò que era o no subvencionable. Ho vaig haver de fet espantat de vore com es repartien els diners públics entre associacions, sense més criteri que l'opinió de l'equip de govern. La simpatia de nou.
A Compromís tenim el convenciment que sense transparència, la política és menys democràtica, i que tot allò que no estiga regulat per criteris objectius, obre la porta al tracte de favor i al clientelisme. Potser per això al PP li costa anar més lluny. Sembla que tenen por a perdre el control, obliden que, en democràcia, són vostés els que ens han de controlar a nosaltres. No al revés.