15 d’abril, 2017

"NO ÉS EIXA BANDA" Levante-emv 15.04.17

Si no gastaren el Nomdedéu en va, jo no diria res, però ja que al PP i Ciudadanos han agafat la seguideta d'usar el meu nom per a criticar als meus companys de grup municipal i govern, em sent en el dret i l'obligació de contestar.
Menteixen el PP i  Ciudadanos, quan diuen que jo vaig votar a favor de les bases per la provisió de la plaça de director de la banda. És fals. Documentadament fals. El que es va votar eren els criteris generals de la fase concurs per a les places de concurs intern, res més. I com consta en l'acta, vaig dir que jo no m'oposaria, ja que els sindicats estaven d'acord, però trobava arcaic i poc útil, que seguirem valorant només mèrit i capacitat. I vaig afegir que calia avançar cap a una avaluació en 360º. Per a qui no sàpiga de què parle, faig referència als models de gestió de personal més avançats, en els que a banda del títol es té present la capacitat, i es fa, amb un procés en els que avaluen els superiors, els paral·lels i els inferiors en rang. I això era, i és, especialment important en els llocs on han de dirigir equips. Com en la banda municipal.
El que teníem, i ja s'ha repetit, eren unes bases que aprovà el PP en solitari 5 minuts abans de perdre el govern, on només es podia presentar una persona. La qui ocupa actualment en comissió de serveis la plaça. El nou govern, i recorde que per molt que es puga intentar personalitzar en la regidora de cultura, la decisió és del govern, va decidir que calia un concurs obert. On es puga presentar tothom que complisca els requisits. Per exemple, l'actual director en comissió de serveis, que cal no oblidar, la plaça que va guanyar és la de subdirector, i és on s'hauria de reincorporar en cas que no guanye el concurs oposició.
Que el portaveu de Ciudadanos jugue a ser la Bruja Lola, i vaja a un notari a entregar un paperet amb un nom, és no només la constatació de la seua inconsistència política, sinó sobretot, un insult al procés transparent, i especialment als funcionaris de la casa. Perquè convé no oblidar que qui corregeix les proves d'accés són funcionaris, en cap cas polítics. És a dir, que el Sr. Vidal pressuposa que els funcionaris de la casa són més corruptes que alguns jugadors de l'Elda. I el que fa, és especialment greu, perquè és sembrar dubtes sobre un procés i sobre els funcionaris. No tinc ni la més remota idea de quin nom pot haver escrit en el paperet, però la jugada és clara. Si ha escrit Martínez i guanyés algú que se'n diu, diria que tenia raó. I si guanya un altre candidat o candidata dirà que és gràcies a la seua pressió, que s'ha evitat una trampa. Jugador d'avantatge. Trampós. Després li passarà com al Patronat Municipal d’Esports, on el seu regidor Zamora, va haver de demanar disculpes per tot el que havia dit. Ho pot llegir a l’acta. 
Després està el PP parlant de "dedazo". El PP!!! Que durant 24 anys ha incorporat a l'estructura municipal a qui li ha donat la real gana. En lliure designació, o creant places ad oc, per a qui no guanyava l'oposició, quan encara en feien. El PP, i el Sr. Pérez en particular, van fer un vestit a mida perquè només es pogués presentar una persona a la direcció de la banda. Nosaltres mantenim tots aquells criteris, i n'afegim algun més. Sembla, però, que a algú l'examen li sembla difícil i amenaça amb accions legals. És molt lliure d'explicitar així les seues deficiències.
Pel que fa als sindicats, una recomanació, necessiten amb urgència un procés de modernització, similar al que se'ns ha exigit, amb raó, als partits polítics. El corporativisme és com l'endogàmia, al final, els cromosomes se'n ressenten.
I pel que fa a la banda... És cert que hi ha mal ambient, i és cert que no ha començat ara. Raó de més per a buscar una direcció que siga capaç de superar l'actual situació, perquè alguna responsabilitat directa en deu tenir l'actual director, que convindria recordar, no és només director artístic.
Per últim, agraïsc al PP que es preocupe ara per la banda... Però s'enganya de banda. La banda que els ha de preocupar és la de Rita Barberà, la de les empreses que confessen que els hi pagaven les campanyes, la del Gürtel... És a dir, la banda del PP. Una banda que només governa quan va dopada a les eleccions, i que arruïna el país.