08 de maig, 2006

CAMPANYA NETEJA VIARIA


Sóc el regidor de sanitat de la meua ciutat. Entre les meues competències estan els animals de companyia. A Castelló en tenim censat poc més de 8.800. És evident que la majoria dels propietaris de gossos recullen els excrements, però només dues centes persones que no ho facen, significa 400...perdoneu, he de dir-ho pel seu nom, 400 merdes.
Per això entre altres moltes coses, campanyes d'informació, construccions de nous pipi-cans connectats a la xarxa de clavegueram, edició d'una unitat didàctica, instal·lació de dispensadors de bosses per recollida d'excrements, etc, he fet fer una campanya de publicitat agressiva, que servisca per recordar a la gent que si els enxampem deixant "el regalet" els sancionarem.
Els cartells són d'un metre vint per dos metres, i van a les marquesines dels autobusos, vull dir que es voran bé. La campanya, per atrevida, ha tingut gran acceptació en premsa, i m'ha fet gràcia penjar-la ací.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola:
Querría saber si es posible conseguir un cartel. Es para enviárselo a una persona que hace mas de una año le dije:
SI RECOGIERAS LA MIERDA DE TU PERRO CONTRIBUIRÍAS A QUE LA GENTE, EN GENERAL, NO MIRASE MAL A LOS QUE TENEMOS PERROS. y LA RESPUESTA FUE: "VOSTE ES UN MALEDUCAT".
Sin comentarios.
Yo, al igual que muchos, he llegado a una conclusión. ¡O se sanciona, o no hay nada que hacer!.
Pero el problema no es solo de los dueños de los perros; se sacuden alfombras en los balcones; se tira la basura en hora no permitidas; la música ... a tope, etc.
Falta civismo.
Hoy he vuelto a ver , aunque no tenga nada que ver con los perros, a una madre que pasaba por debajo de la valla situada en la puerta del colegio Bernat Artola, a su hijo de corta edad. A 15 metros tenía un paso de peatones. Supongo que la valla la pusieron para proteger a los alumnos/nas.

Anònim ha dit...

Li desitjo exit. Aprofitant el fil, li prego estudiï la possibilitat que en l'àrea destinada per a gossos en la Pineda del Grau, posin altre contenidor (en l'entrada recayente el la carretera que va del Grau a Benicassim), i posin uns cartells indicant que aquesta zona és per a gossos/es. Alguns caps de setmana aquesta zona està ocupada per famílies i quan entres amb el gos de miren de forma poc amistosa.
Salutacions.

Nomdedéu ha dit...

Sobre com aconseguir el cartell, la veritat és que n'hem fet un ómbre reduit per tal de posar-los a les marquesines. I en qualsevol cas el seu tamany és francament incòmode per un particular. Se'm acut, que podria imprimir-lo directament. Si clica sobre el cartell que he penjat al blog, pot fer-ho. Per la resta d'acord. En nom del meu partit vaig presentar fa mesos una iniciativa per tal de fer un pacte pel civisme amb una bateria de més de 40 propostes. Suposadament en este moment, son els tècnics municipals qui l'estan estudiant per eleborar un primer esborrany de programa. Els vam donar un temps que està a punt de tocar a la fi, abans de tornar a intervindre "des de la politica". El mantidré informat.
Respecte a l'area d'esbarjo per gossos al Grau, em preocupa el que em diu. Jo estic, crec que licitament, content d'haver aconseguit una zona per tal que els animals puguen correr i jugar sense molestar ni ser molestats. Estem intentant trobar algun altre espai a la ciutat per repetir l'experiència. Evidentment si les persones que van sense gossos no entenen que eixe és un dels pocs llocs on els animals poden jugar en llibertat i que han de respectar-lo, alguna cosa falla. Avui mateix parle amb els tècnics per vore de resoldre el tema del contenidor i estudiar quina mena de cartell podem posar que deixe clar quin és lús de l'espai.

Gràcies mongel. A veure si la gent ajuda a tindre la ciutat neta.

Anònim ha dit...

Agraeixo la teva enorme sensibilitat, i ganes de treballar.
Sabem que t'hem de reconèixer haver aconseguit la zona de la Pineda per a gossos/as i animals de companyia (ningú ha de ser excluído).
Gràcies.
Estic interessat que m'informis (acollint-me al teu oferiment) en què queda "la bateria de mes de 40 propostes".
Simple curiositat.
Et desitjo exito en la teva campanya anti-caca (jo dic anti-civisme).

Jordi Julià ha dit...

hahhaha eixe cartell és boníssim. Així mateix, m'alegre de la faena que heu fet a Castelló posant llocs per gossos i bosses al carrer. A la Vall d'Uixó, la incompetència que ens governa ara (ni la d'abans) ni s'ho ha plantejat, i jo tinc un bonic gos de vuit anys que cada dia ix dos vegades a passejar, i saps què? Ens toca a casa gastar-nos els diners en bolses per arreplegar les merdes. No costen massa, però ara ho pense, collons, vuit anys, a unes dos per dia, són diners!

Jordi Julià ha dit...

hahhaha eixe cartell és boníssim. Així mateix, m'alegre de la faena que heu fet a Castelló posant llocs per gossos i bosses al carrer. A la Vall d'Uixó, la incompetència que ens governa ara (ni la d'abans) ni s'ho ha plantejat, i jo tinc un bonic gos de vuit anys que cada dia ix dos vegades a passejar, i saps què? Ens toca a casa gastar-nos els diners en bolses per arreplegar les merdes. No costen massa, però ara ho pense, collons, vuit anys, a unes dos per dia, són diners!

Nomdedéu ha dit...

si ho son. ara faré d'avocat del diable. Saps que diu alguna gent que no te gossos? Si pagueu les bosses per als gossos (que pot servir qualsevol bossa d'un supermercat) haurieu de pagar els bolquers dels nostres crios. I davant d'això que fem la gent del BLOC? Ser imaginatius. He conveniat amb l'empresa de neteja municipal, i amb una associació que recull roba usada, i a canvi d'altres serveis la segona, i com a col·laboració desinteressada la primera, son elles qui paguen les papereres, les bosses i els dispensadors. En definitiva, un servei als ciutadans sense que els coste un euro. Es pot governar d'un altra manera, és per demostrar-ho que acceptarem el repte de la regidoria de Sanitat.

Anònim ha dit...

Acabe de vore fa una hora una notícia a l'informatiu de Canal 9 sobre la campanya dels gossos. Front a l'ocultació informativa, imaginació i gestió. Així es fa política i així es fa partit!