09 de maig, 2006

GABINET DROGODEPENDÈNCIES. 09.05.06



El Gabinet Municipal de Drogodependències és un exemple de treball transversal i multidisciplinar. Des de Sanitat hi participem activament. És un exemple també, perquè fuig de la hipocresia que hi ha sobre el món de les drogues. Entén la diferència substancial entre ús i abús, treballa en la prevenció dels riscos i no en la punició. I fa una cosa important, en una societat com l'occidental on el consum d'alcohol es considera part de la cultura, recorda amb insistència que el seu abús destrueix la vida de les persones, sinó els mata directament. El Gabinet fa una clara aposta per la informació, els ciutadans informats s'equivoquen menys.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola:
Estoy interesado en saber quienes componen "El Gabinet Municipal de Drogodependències".
Gracias.
Vicent

Nomdedéu ha dit...

Espere no deixar-me ningú, ho dic de memòpria:
Regidories de Sanitat, Serveis Socials, d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones, la Policia Local, el SAMUR, la regidoria de Joventut. Totes estes regidories, coordinades pel propi departament de drogodependències, que està format per professionals de la psicologia i la sociologia. També compta amb el recolzament de les ONG'S dedicades a la matèria, com PATIM, per exemple. Crec que s'està fent un bon treball.

Nomdedéu ha dit...

Home, seria un plaer tindre't per ací, però la gent com tu feu molta falta a València. Ací tot és millorable, clar, però en este tema concret es treballa coordinadament. Jo mateix com regidor de sanitat intente col·laborar el més que puc amb el gabinet. Organtize, des del meu departament i amb la col·laboració de l'escola d'infermeria (per cert, la Campanario mai no ha estat col·legiada ací, que conste!) cursos a escoles i instituts. D'ací a 15 dies clausurem els d'enguany. També estem organitzant la vinguda de la gent d'Energy control a la ciutat. A verue en que queda. Trobe que es interessant que la gent sapiga el que està prenent per tal que puga decidir en llibertat.

Xavier López ha dit...

La informació, no ens enganyem , és necessaria. Al BLOC JOVE fa uns anys vam fer una campanya (potser ho recordes) amb el nom de +informació -hipocresia. Amb bastant d´èxit. Ara crec que cal anar una mica més lluny i proposar obertament la legalització de les drogues blanes com el cannabis, que et pareix?

Anònim ha dit...

Crec que és hora ja de demanar la legalització de la marihuana (lo de les drogues "blandas" no ho tinc molt clar), de eixa manera acabariem en les màfies i tot el que això comporta(extorsió,etc.), el estat tindria més diners, i tots tindriem més calitat de vida. La legalització podria acabar amb tots eixos diners negres, la legalització no significa que tot el mon comence a fumar porros, amb la legalització sols es vol dir que la gent que fuma porros no és ningun delincuent.

Nomdedéu ha dit...

No estic segur que Controla Club siga el mateix, o que es dedique al mateix. No els conec bé. Energy Control es va oferir, i abans de fer res, com se que és un tema sensiuble per al BLOC Jove, vaig parlar amb l'organització a la meua ciutat i els sembla una bona idea. Jo sóc el regidor de sanitat, i ho faig com tasca de govern, però mai no oblide que ho sóc per ser del BLOC i l'opinió del BLOC i el BLOC Jove compta molt per mi. Recorde la campanya + informació - hipocresia. Ací a Castelló va ser prou activa, com sol ser tot el que organtiza el BLOC Jove. Jo sóc partidari de la despenalització. Hi ha gent que creu que posar a l'abast (com si ara no hi estigueren) de tots el joves determinades substàcies els convertiria en drogadictes. Posaré un exemple, fa anys vam proposar maquinetes de preservatius als instituts, al ple de l'ajuntament el PP contestà que això incitaria els joves a tindre relacions sexuals.
Vaig contestar que els joves les relacions ja les tenien sense protecció, i que si la relació causa efecte fora tan senzilla, calia posar maquinetes expenedores de boligrafs, a veures i així teniem una nova generació d'escriptors hiperactius. És una bajanada, però crec que ajuda a entendre, que els joves tenen criteri, i que la despenalització no farà augmentar el consum. El que si que farà és ajudar a parar els peus a les mafies i a la delinqüència que envolta el mon de la droga. Això crec