05 de novembre, 2006

"ESTRATÈGIES". Mediterráneo. 09.11.06

El candidat sense cognom, l’actual alcalde, fa mesos que està immers en una campanya de promoció personal amb càrrec a les arques municipals. Fotografies amb la tercera edat, amb la primera (eixos batejos seglars que s’han inventat els del PP, tan creients ells), dinars, balls amb totes les padrines de gaiata. Qualsevol dia el vorem a "Mira quien baila" amb Gema Ruiz! Hi ha una llegenda urbana sobre tot això, que afirma que la cúpula popular va adonar-se’n que calia una campanya de promoció d’Alberto F.P., el dia en què en una primera pedra, van sentir a una amable velleta dir: "qui és eixe xic tan templat que està darrere de Juan Enrique Más?"
D’altra banda està Juan Maria Calles, el subcandidat socialista. Porta mesos fent declaracions en clau de política municipal, aprofitant la "beca erasmus" en la que ha convertit el càrrec que ocupa a l’administració central. Afirmen des del seu equip que farà campanya electoral fora d’horari laboral. L’altre dia, a mig matí, visitava la Fira del Llibre d’Ocasió, supose que ho faria en la mitja hora que tots els funcionaris tenen per esmorzar.
I jo? Miren, tinc una dedicació parcial a la política de 14 hores setmanals. O dit d’un altra manera, tinc una dedicació a temps complet, però nominalment (en nòmina) només 14 hores. Aconseguir aguantar el ritme d’eixes dues grans maquinaries de propaganda com són el PP i el PSOE no és fàcil per al BLOC. Ens guanyen en mitjans, en presència pública i en número d’afiliats. Però hi ha una cosa en què no ens guanyen. La capacitat de generar idees positives per resoldre els problemes de Castelló. I eixa és la nostra estratègia. Fer que Einstein guanye a Darwin. Que les idees guanyen a la força bruta.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

les idees la força bruta les intenta tapar i en alguns casos apoderar-se'n. És el que intenten fer en les propostes que estem fent. com a ells no se'ls acudixen les copien i diuen que són seues. Són molt bruts, no entenen la política com una forma de resoldre problemes sino de crear-ne, d'evitar que es reconega a aquells que tenen les idees i per aconseguir-ho fan tot el possible. El problema és poder arribar a la gent, que les nostres idees arriben sense el filtre que volen passar tant el pp com el psoe. Crec que aquest, l'internet, és un bon mitjà per poder aconseguir-ho, i com no, la perseverància de la nostra gent, del treball dia a dia, persona a persona, el que realment fa que els nostres votants siguen gent conscienciada i no enlluernada per propaganda sense fonaments.
vicent

Anònim ha dit...

A la gente se le llega con comparaciones.

¿Por qué no se les invita a los un representante de cada Asociacion de Vecinos a visitar, por ejemplo, Vitoria o Logroño o Pamplona o San Sebastian, etc.

Es posible que algunos/nas, a su regreso, exigieran mas.

Nomdedéu ha dit...

No voldria ser massa sarcàstic, però això que diu el comunicant anònim ja es fa. A alguns del llocs que indica, ja s'ha convidat a anar a representants del moviment veïnal. De vegades per "estudiar els pressupostos participatius", d'altres per "estudiar les solucions de comerç local".
I que han fet eixos representants? Ser més exigents? Si, però en els viatges. Ara els porten tots els anys a Madrid a veure les Corts Generals, i un dia d'estos eixien o han eixit direcció a Estrasburg.
Tots en bus, "que buenos son los padres populares que nos llevan de excursión." Tots en bus? Tots, tots no. L'Alcalde i una ben nodrida representació de periodistes viatjaran en avió. Paguen els ciutadans, que com vosté, són anònims.

Anònim ha dit...

Joder (perdón), pues será verdad que tenemos lo que nos merecemos.

Nomdedéu ha dit...

Perdò he dit que van a Estrasburg i en realitat el viatge és a Brussel·les. PErò si fa no fa...

Anònim ha dit...

He leído la noticia en Levante de Castellón.
Si no hubiera sido por tus comentarios, pensaría que han ido todos con el mismo medio de transporte.
Gracias.

Anònim ha dit...

Lo bueno sería que los que han ido contaran lo que han visto.
Al fin y al cabo yo también he pagado parte de ese viaje.

Nomdedéu ha dit...

Jo estava convidat i no he anat al viatge. De regidores, i en autobus, han anat Mari Pepa Sancho del PSOE i Marisa Ribes del PP. No hi vaig anar fa dos anys. No hi vaig anar fa tres. Trobe que es una despensa injustificable.
El PP té una manera de fer, nosaltres un altra.
Estem parlant de quasi 15.000€. No veig que tinga absolutament cap utilitat. Amb tot el respecte del mon, si algú trau el nas al Consell de Participació Ciutadana vorà el perfil de la gent que en forma part. Algú creu que conéixer el funcionament de les institucions europees els hi servirà per a la seua vida quotidiana? Però sobretot, de que servirà a Participació Ciutadana, o a la ciutat de Castelló este viatge? De res. No aportarà res. Fan el mateix sempre.
Viatge a Estrasburg, a Brussel·les, a Milà, a Madrid... a on siga. Són premis per a gent que és dòcil. Paguem entre tots, estos viatgets i els soparets, a un Consell que no resulta gens incòmode per a l'equip de govern.
La gent que voluntariosament treballa a Participació pel bé de la ciutat, mereix un premi, un reconeixement. Clar que si. Mereixen que les seues propostres prosperen. Que el Consell tinga alguna utilitat, no com ara. Mereix que es potencien les comissions internes que si que treballen. Mereixen que les seues propostes pels pressupostos participatius siguen dutes endavant. Mereixen que les Juntes de Districte, que funcionen raonablement bé, es potencien. Però les vacances se les han de pagar ells. I si s'enfaden m'és del tot igual. Si algú participa en les reunions, només per que després els porten de viatge, ja li ho dic ara, per mi no cal que torne al Consell.

Anònim ha dit...

Collons!!! jo treballant tot l'any no arribe a 15000 euros i damunt he de pagar part del viatge d'eixos carotes. Per a cagar-se!!!

Anònim ha dit...

He leido en un blog de la pagina municipal del ayuntamiento, que un periodista cuenta que han viajado periodistas pero solo de prensa escrita y una productora de video.
¿es cierto?
¿lo pagan sus medios o también el ayuntamiento?
Se quejaba de que las radios no han sido invitadas.

Nomdedéu ha dit...

Absolutament cert. Damunt això, maldestres! Si conviden la premsa, sembla evident que no es poden fer distincions entre un mitjà i un altre. I no té cap sentit convidar la premsa escrita i deixar-se a casa radios i televions. Tots o cap. Sembla lògic.
Si jo fora el representant de Levante-EMV, procuraría no baixar a pixar a cap area de servei, no sigue que l'abandonen a meidta de França. Amb la ràbia que els hi tenen!

Anònim ha dit...

Aprovecho.
¿Cuando pondrán un contenedor en el pipican del pinar del grao. Cerca de la puerta que da a Ferrandis Salvador. Solo hay uno y está en la parte opuesta.
Lo solicité hace tiempo y .......
Y otra cosa, por curiosidad simplemente. Las puertas de las casetas de acceso al pipican (las grandotas), las ha quitado el Ayuntamiento para repararlas o ......?. Faltan desde hace tres semanas aproximadamente.

Anònim ha dit...

Teatro, puro teatro? les interesa lo mas minimo lo que tenga de positivo ese viaje para la ciudadania¿
El PSOE tambien a la "coca", ?recuerda el otro dia que comentamos algo sobre ser de izquierdas ¿ pues ahi tenemos un pequeño ejemplo, lo peor es que no es el unico
Por eso digo que cada pueblo tiene los politicos que se merece( no se de por aludido) SALUD y

Anònim ha dit...

El único nacionalismo de izquierdas es Esquerra Repúblicana