14 de novembre, 2006

"PARTICIPACIÓ CIUTADANA". Mediterráneo. 16.11.06


Dilluns passat convidat per COASVECA vaig tindre l'ocasió de participar en una taula rodona sobre models de Pressupostos Participatius. Era el primer debat sobre el tema. Han de saber que el PP va elegir el seu model i el va presentar a Participació Ciutadana, sense comptar amb l'oposició. Són molt "participatius" ells.
Però no vull parlar d'això. En el transcurs de les jornada, vaig afirmar que el partits polítics amb representació municipal, representem la voluntat popular. I això alimentà una certa polèmica. De seguida, des del PP es va parlar de l'intent del BLOC de deslegitimar els representants de moviment veïnal. Una afirmació demagògica de cara a la galeria. Va ser el BLOC, com bé va recordar un representant veïnal, qui fa 4 anys va fer aprovar al ple de l'Ajuntament que calia un nou reglament més àgil, profund i seriós per al Consell de Participació Ciutadana, com va ser el BLOC qui va fer aprovar una moció per incloure Castelló a l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa. Així que de lliçons les justes.
Ni vaig discutir ni discutisc la legitimitat dels veïns, però la legitimitat dels regidors és tot simplement indiscutible. Crec que sobre això cal un debat en profunditat. Les aportacions del moviment veïnal al debat de la ciutat, són imprescindibles i indiscutiblement positives. I qui des de la política intente deixar de costat els agents socials, cometrà un error fatal. Però amb la mateixa contundència dic, que no es tolerable, que es pose en dubte la representativitat dels regidors electes. Nosaltres passem un examen cada quatre anys, quan parla un regidor, se sap exactament a quanta gent representa, i quan parla un agent social no.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jamás he recibido en mi buzón ni en mi casa, un escrito de la Asociacion de Vecinos, pidiéndome mi punto de vista sobre este o aquel asunto. Ni me han pedido apoyo para destinar a un uso equis el edificio de la Residencia de Suboficiales.
Por eso, en su dia, me di de baja en la Asociación.

Anònim ha dit...

El PP s'ha dedicat en els darrers anys a "controlar" a base de subvencions al moviment veinal, a les festes de carrer, a...... caldrà anar amb compte quan es parla de representativitat.

Anònim ha dit...

Sobre todo a les festes de carrer.
Desde mediados de Setiembre hasta el pasado domingo, todos los fines de semana (excepto uno)están paseando Santos. (Zona Calle San roque).
A mi los Santos no me molestan.
Lo que me molesta son los cohetes que acompañan al Santo.
¡Basta ya de contaminación sonora!.

Anònim ha dit...

Yo haria cinco o seis polifuncionales en Castellón, contrataria a los monitores y realizaria las actividades para los ciudadanos.
Las A.VV que solicitaran al Ayuntamiento un despacho cada vez que se tienen que reunir,si es que se reunen.
Y controlaria los recibos de agua y luz de los locales de las asociaciones vecinales que son del Ayuntamiento,donde no hubiera consumo no hay actividad, puerta cerrada y a otra cosa.Un registro de los locales cerrados de las asociaciones todo el día.
Y para decir chorradas en cualquier bar se pueden reunir.

Nomdedéu ha dit...

je je. no està mal pensat. Va haver una associació de veïns, que va demanar que es presentaren els llistats d'associats de cada una de les associacions. Ells, eren el Raval de la Trinitat, van oferir el seu. El Plenari del Consell de Participació Ciutadana quasi que demna l'expulsió. Hi ha gent que té por d'ensenyar els llistats. Per alguna raó serà. Hi ha associacions que treballen molt i bé, d'altres que no passen de 12 persones mig actives i dues que van a les reunions. Però que no aporten gran cosa al seu barri (algunes festes i paelles) i res al Consell de Participació. Així és la cosa. Al PP l'hi ha costat 15 anys tindre domesticades les associacions. Algunes poques mantenen la dignitat. D'altres moltes no.

Anònim ha dit...

Llegit el missatge d'un veí,això deberia sera així. Algunes dels avantatges de ser president de veïns, és endollar-te on puguis animo Castelló a endollar-te.