26 de novembre, 2006

"PORCAR" Mediterráneo 30.11.06


Toni és el millor mestre que he tingut, tinc i espere seguir tenint. I ho és, perquè exercix un magisteri ocult. Sense pretensions d’educar-te. T’ensenya amb l’exemple personal d’ètica, de compromís, de dedicació. T’ensenya, com qui no vol la cosa, permeten-te cometre els teus propis errors.
A Porcar l’adornen moltes virtuts, és divertit, àgil, brillant, intuïtiu, és un orador extraordinari. És un home intel·ligent i cult, però li agrada fer el paper de marjaler il·lustrat. I en política, un mon ple de pretenciosos, això és molt d’agrair.
Dic que és marjaler perquè toca de peus en terra, i quan cal es posa dins de l’aigua. Porcar no és dels que s’amaga, és dels que es mulla. Una, deu, cent vegades. Sempre hi és quan el necessites. És il·lustrat perquè és un home llegit, sofisticat. Tothom no ho sap, però Toni és psicòleg de formació. I això és nota. Entén la gent, compren els problemes de la gent. Sap escoltar, i sap respondre. Ho sé bé, tinc el privilegi de seure i treballar al seu costat.
En política li ho dec tot. Sóc regidor perquè em va permetre acompanyar-lo en esta fascinant aventura de treballar per Castelló i pel País Valencià. I si algun dia m'assabente que diu orgullós: "tot el que sap Enric li ho he ensenyat jo", sabré que ho estic fent bé. Per això se’m fa dur d’acceptar que el nostre propi partit siga incapaç de reconéixer els mèrits del millor d’entre nosaltres. Que siguem tan poc generosos amb qui és tan generós amb nosaltres. I no s’ho perd el partit, s’ho perd el país. A València em diuen que patisc la síndrome d’Estocolm. No és això, no ho entenen. Jo a Porcar no només el respecte i l’admire, jo a Porcar me l’estime.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Y si es tan bueno, pq eligen a Pañella?

Nomdedéu ha dit...

Supose que hi haurà mil raons. Per mi el més fàcil sería dir que no sempre s'elegix el millor per a un lloc determinat.

Anònim ha dit...

Espectacular!!! que diria Toni.
Ja saps que sóc de llàgrima fàcil, he estat a punt, però se m'ha transformat l'emoció amb més ràbia de la que ja tinc des d'ahir.
Recordes aquell poema de Brecht, el que diu que hi ha homes que lluiten un dia i són bons, que lluiten un any i són millors, que lluiten molts anys i són molt bons, però hi ha homes que lluiten tota la vida, i eixos són els imprescindibles? Doncs, això és Toni, imprescindible.
Ell s'enfadarà quan llegirà estes coses... és tan poc pretenciós!!!
Però és cert. Totes aquelles persones que han seguit la política al PV dels darres 25 anys saben que Toni és imprescindible. Totes menys 89.

Nomdedéu ha dit...

Alguns dels 89, Inés, també ho saben. En privat t'ho diuen. Però torne a dir el mateix, l'elecció d'un candidat no es fa només (malauradament) en funció de la valua personal. Hi ha altres condicionants (equilibris interns, oportunitat...) que pesen més. Així és al BLOC, i a altres partits. No posaré exemples, però tothom en té al cap.

Anònim ha dit...

Hola Enric,sóc Baltasar.

Crec que ara el que toca és felicitar a Toni Porcar per haver obtés el recolçament majoritari dels militants del Bloc. A la circumscripció de Castelló, el 64% dels consellers nacionals triats per les assemblees comarcals (67% a la Plana Baixa, on l'altre candidat només va obtindre el recolçament dels representants de Vila-real i Onda). A l’hora, felicitar a Porcar per la seua valentia i per la seua fidelitat al projecte del Bloc, al decidir presentar la seua candidatura a pesar de que el resultat ja estava decidit.

Finalment, s'ha de lamentar que l’aparell del partit haja imposat el seu candidat contra el sentir majoritari dels afiliats tant de la circumcripció de Castelló com del País Valencià, perdent l’oportunitat de rendibilitzar la trajectòria política de Porcar, que a Castelló és el que ha conseguit els millors resultats en la història del nacionalisme valencià i que s’ha convertit en un valor i un referent indefugible.

Del resultat total, l'altre candidat ha obtés el recolçament de l’aparell del partit (no menys de 45 dels 89 vots obtesos) i del propi secretari general, Enric Morera, que va fer campanya en el seu favor. En canvi, els avals presentats i els vots obtesos per Porcar corresponen majoritàriament a representants dels afiliats.

No sé si és políticament correcte dir-ho, però crec que algú havia de fer-ho, ja que la veritat no pot fer mai mal.

Toni Porcar s'ha guanyat per mérits propis un lloc en la història del nacionalisme valencià i en el cor dels que el coneixem. Enric, dis-li a Toni que no canvie mai.

Nomdedéu ha dit...

No se si se pot parlar més clar, Baltasar. Felicitats. Tindrás ocasió de dir-li-ho tu a Toni. Avui mateix, en una recomanable entrevista a El Mundo, Porcar afirmava que des d'un càrrec o sense càrrec, des d'una institució o des de fora, sempre estarà, com ha estat fins ara, al servei d'este poble. I nosaltres amb ell.

Anònim ha dit...

Si Panyella tinguera vergonya dimitiria i damunt el faran anar darrere de la xiqueta comunisteta, per a cagar-se. El BLOC a nivell autonòmic per CS tindrà els pitjors resultats de tota la història. Jo sóc afiliat al BLOC i no pense votar a Panyella.
Ho sent pel poble valencià, els 89 pardals del C.N. s'han carregat al millor per Castelló.

Anònim ha dit...

Dimissió de Panyella si i ja, però de Morera també. Xe, quina parella!!! Seran animals!!! això és anar cap enrere. L'única garantia de passar el 5% de vots és Porcar, a Panyella no el votarà ni la gent del BLOC però clar és l'únic que acceptarà anar darrere de la xiqueta d'EU. Serà per disciplina ? serà per pocavergonya?

Anònim ha dit...

Quin festival més lamentable amics. Si al final hi ha pacte acabareu per perdre els qui són contraris però també els qui estem a favor. Per la lògica de l'anterior anònim, jo que sóc partidari al pacte autonòmic, què he de fer, no votar Nomdedeu? Castigar el BLOC pels comentaris dels partidaris de Porcar? Que mane el PP quatre anys més perquè Porcar no és candidat?

L'article d'Enric Nomdedeu és fantàstic. Els comentaris només que li fan mal a les seues expectatives electorals.

Nomdedéu ha dit...

Bé, crec que tothom ha fet ja prou teràpia. El meu bloc és un espai sense censura, així que cada persona pot dir lliurement el que crega oportú. Sóc responsable de les meues paraules i dels meus silencis. No sóc responsable de les paraules dels altres ni dels seus de silencies.
Jo he dit el que he dit, i ara repetisc. Tinc per Porcar un respecte personal i polític d'una solidesa enorme. I el tinc, no perquè crega en messianismes (cosa que també compartisc amb Porcar, que tampoc no hi creu), sinó perquè coincidisc políticament amb els seus plantejaments. I a més a més, considere, que defensa extraordinàriament bé eixos plantejaments, i una determinada manera de fer política.
Abans d'entrar al Consell Nacional vaig afirmar que l'avantatge de les eleccions internes és que guanye qui guanye, guanya un dels teus. I això és el que ha passat. Ha guanyat un militant del meu partit, per tant un dels meus. És cert, que preferia a Porcar, i és lícit que vullga dir el que pense de Porcar en un article.
Però insistisc, ara el que toca és treballar. En el meu cas per aconseguir ser Alcalde de Castelló, i vos necessite a totes i tots.

Anònim ha dit...

Trànquil Enric el meu vot i el de molts castellonencs el tindràs, t'ho mereixes. M'haguera agradat votar a Porcar a les autonòmiques. Supose que a Corts Valencianes no votaré, no em trobe representat por ningú. Crec que les actuacions del C.N. també et perjudicaran. Ho sent. Les 89 persones que no han votat a Porcar no han tingut cap visió política.

Anònim ha dit...

Pues be, a mi el pacte ja no m'ilusiona. NO veig a Marina de numero 1 per Castelló, ni a Panyella de numero dos. Tampoc crec que els ilusione als alacantins naacionalistes el tercer lloc, pero be... Sincerament, crec que aqui el unic que perd es el BLOC, mentre que els d'EU es beneficien dels vots nacionalistes.

Anònim ha dit...

A vore.No confonguem coses.
Entre Pañella i Porcar no hi ha color, però són el BLOC el dos, com diu Enric, ha guanyat un dels nostres .
Ara no podem caure en el desànim.
Hem de fer a Enric alcalde i aconseguir el major nombre de regidors a Castelló. I això només ho aconseguirem asserenant-nos i treballant.
Jo em deixaré la pell per Enric.
Li demane eixe esforç a tota la militància.
Crec que és la millor manera d'agrair-li a Toni tot el seu treball.

A Castelló, a per totes.

Anònim ha dit...

Hola Enric.

Baltasar ja ho ha dit quasi tot, però jo voldria afegir alguna cosa més, fins i tot més sentimental, com a afilat de base a la Plana Baixa:
Antoni Porcar és el meu referent polític, és per a mi el Bloc tot sencer, o el que a mi m'agradaria que fora el Bloc. Gràcies a ell estic en aquest projecte de país que es diu Bloc Nacionalista Valencià, i em consta que no sóc l'únic a la Plana Baixa, gràcies a ell hi ha col·lectius del Bloc als pobles de la Plana Baixa sud, perquè ell s'ho ha currat poble a poble i persona a persona. Sense ell, ni jo (que em decantava més per Esquerra Republicana) ni molta altra gent als pobles de la Plana estariem implicats en aquesta aposta.

Toni també és el meu mestre, Enric, y compta amb tot el meu suport, ara i sempre. Sols em queda fecilitar-lo per la gran tasca realitzada. Jo també l'estime.

Una cosa més, que si no ho dic rebente: vaig assistir disabte al Consell Nacional, i vaig exir d'alli desanimat i dolgut. Desanimat perquè la millor candidatura per Castelló no va resultar escollida, i dolgut per la utilització sense escrúpols de la que vam ser objecte els de la Plana Baixa per part d'alguna de les persones que defensaren la candidatura guanyadora.

Dit queda, però també és cert que cal fer teràpia. No ha guanyat qui a mi m'haguera agradat, però seguiré treballant pel Bloc i el seu projecte de país. Pañella és el meu candidat a partir del dissabte i és clar que votaré per ell, perquè votaré pel Bloc.

Pense que això és el que hem de fer a partir d'ara: seguir lluitant i seguir endavant i cap amunt.

Anònim ha dit...

jo sols faré campanya municipal pel bloc. estic a favor del pacte però no d'este pacte que menysprea castelló. per marcos i morera castelló és representa per marina albiol i pañella? si que ens tenen ben poc considerats... pareix que una que no coneix ningú i que fins fa ben poquet es fartava d'insultar els nacionalistes, sense excepció perque eren de dretes, i un que quan se'n va d'on ha estat ningú nota que hi estava... això son per ells les comarques de castelló... doncs potser s'enduen una sorpreseta.
au salut i a seguir lluitant, cadascú pel que estiga convençut... jo per castelló

Anònim ha dit...

Panyella tin valor i dimitix, en quin embolic t'han posat, primer President per pagar favors i ara candidat per neutralitzar a Porcar. Quanta enveja política per part dels mediocres, però per desgràcia qui més perd és el poble valencià amb els polítics que tenen.
Enric ànim almenys ens queda la teua esperança.

Àngel Pérez ha dit...

Encara que no he tingut el plaer de coneixer a Porcar personalment. He sentit meravelles sobre ell.
És un llastima que no haja eixit com a candidat per les comarques del Nord.
Ànim Enric, Ànim Toni.
Sempre en BLOC per un PV millor.

Anònim ha dit...

Ale, ale, Pañella ja et falta menys per anar darrere de la xiqueta d'EU. Quina vergonya!!! Visca la poltrona!!! El cas és que damunt no eixiràs.
He estat a la UPV i estic encara al BLOC però cada vegada em trobe menys representat. Ho sent per Porcar, ho sent per Nomdedéu , ho sent per tota la gent bona que encara queda al BLOC però caldrà replantejar-se el futur.
De moment ajudar en tot a Nomdedéu a la ciutat de Castelló després no ho sé però aquest BLOC em diu ja molt poc.

Anònim ha dit...

Nomdedeu,pretendía dejaros como siempre una picardía, pero ante tanto desánimo no creo que sea momento idóneo, por eso me callo y hago mutis por el foro...

Anònim ha dit...

no hay desánimo, lo que pasa es que tú necesitabas pasarte tres horas en internet para sacar alguna de esas frases "ingeniosas" y no podías dedicarle tanto tiempo... ya hay que estar tonto para entrar en un sitio a poner acertijos que se sabe todo el mundo... Ah! Y ahora pícate, pícate, que hace un tío como tú callado ante esta ofensa que te estoy haciendo (estad atentos, porque seguro que es tan tonto que picará)

Anònim ha dit...

Porcar també hagués anat darrere de la xiqueta d'EU..No està bé aquest odi que demostreu alguns cap a Panyella. Encara que jo també preferia a Porcar he d'acceptar la decisió de la majoria i confiar en que farà bé les coses.
Ara toca fer pinya i lluitar junts!

Salutacions.

I enhorabona per el teu blog Enric!

Anònim ha dit...

Oficialment encara no s'ha dit que el BLOC a CS anirà en segon lloc. L'únic que està reconeixent-ho i acceptant-ho és Pañella.
Quina història més trista, una persona volguda per militants i electors de la ciutat més poblada i de la comarca més poblada de les Comarques del Nord els capos del BLOC li diuen NO i proposen una altra persona no tant volguda per militants i electors. S'han lluït.

Nomdedéu ha dit...

Vaig a ser-vos franc, em preocupen alguns dels vostres correus. I no se com fer-ho. Jo mai no censuraré els post, ni recomanaré que escrigueu tal o qual cosa. Però us demane que reflexioneu sobre a qui poden beneficiar i perjudicar estos comentaris. Reflexioneu sobre això i escriviu en llibertat.

Anònim ha dit...

Per desgràcia a tú, però ha sigut tan gran la putada que han fet a Porcar i a molts de nosaltres i no tenim altre lloc on dir-ho ja que el Blog del Secretari General té censura ( no li escriu ja ni la familia) que ho has tingut que pagar tu. Mil disculpes, però açò és massa. Ho sent

Anònim ha dit...

Porte poc de temps al Bloc i no tinc massa clar tot açò, però també pense que Porcar deuria ser el líder natural a Castelló.
De tota manera crec que cal passar fulla (si de veres acaba passant el que es diu) i estalviar energies per a les futures eleccions (i per què no, lluitar per canviar les coses a l´interior del partit).

Nomdedéu ha dit...

Estic absolutament d'acord. Toni Porcar, per merits propis és el lider natural a Castelló. Crec que tots el reconèixem com a tal.
I d'acord també en estalviar energies per a les futures eleccions. L'enemic està fora, no dins. Tot i que és cert que dins tenim (tinc) adversaris, i m'agradaria canviar les coses al partit.

Anònim ha dit...

Xiquetes i xiquets, ànim i endavant!!!
Ja portem moltes putades a l'esquena. A mi també m'agradria canviar moltes coses ( i molts caps) del BLOC, però ara és el que tenim i no hi ha cap més opció. Fem teràpia individual, païm tot açò a casa cadascú i a treballar, que Enric ha de ser alcalde.
I quan tot passe, si acaba com pense lamentablement que acabarà, ja tindrem temps de demanar canvis i igual tenim més sort i guanya el trellat.
Ara més que mai ,hem de posar la nostra maquinària en marxa ( la de Castelló i molts pobles que es troben igual de dolguts que nosaltres) i demostrar que tenim raó, que la millor gent és la nostra.

Anònim ha dit...

Jo no sóc del Bloc, ni tan sols sóc nacionalista, això si sóc catalanista i encara que desde la meua joventut seguixo la política des de ja fa prous anys... Només dir que estes coses són les que a la gent com jo no ens motiven a militar en un partit polític i si en la desilusió, perque a un polític com Toni Porcar a qui he pogut seguir en algun que altre ple de la Diputació, persona amb un carisma atronador, deixos que veus i dius este home no te pot fallar i que damunt compta en les bases del vostre partit, se'l carreguen d'aquesta manera, els indecisos com jo no seran els que vos facen guanyar i es una llàstima, però entre que enlaireu als comunistes (pot ser necessàri, no dic que no) i damunt se vos carreguen al millor valor que teniu, sentin-ho molt ja vorem qui vos votarà...i si entreu al parlament, que espero que si quina victoria més de l'agre dolç no?
De totes maneres ànims i a seguir endavant, tal vegada algun dia els que pensem com jo ens tapem el nas i ens decidim a entrar per canviar-ho des de dins.

Anònim ha dit...

Una miqueta de tranquilitat a tothom. A veure si després de tota la correguda no anem a tenir ni el sentit de partit ni la visió de país que ens cal per enviar al PP a mamar-la a un altre lloc! Què som? Homes i dones de principis o jovenets d'un club de fans? Visca el País Valencià, Visca el BLOC i la mare que la parti, ni que siga de gaidó...

Nomdedéu ha dit...

No ho dubtes. Sóc un home de principis. I entre els meus principis està l'ètica, i defensar, contra el criteri majoritari si cal, allò que reacionalment i ètic, crec millor per al BLOC i per al País.
I també sóc membre d'un club de fans, fan de la pluralitat, de la llibertat d'opinió, fan del País Valencià, i fan de fer passar la valua de les persones per damunt de les consignes.

Anònim ha dit...

El bipartit no t'ho posarà fàcil tal vegada seria millor proposar a EU el tercer lloc en una llista conjunta a l'ajuntament a vore si traguen amb la mateixa humiliació que ha tragat el BLOC a Corts Valencianes.

Anònim ha dit...

Tan bo q es però se n'ha anat del Bloc.