06 de febrer, 2013

"MEITAT MONSTRES" - Mediterráneo - 07-02-13


La fantasia mai no ho és del tot. De fet, la ment humana és incapaç d’imaginar res que no conega. Podem inventar el més terrible dels monstres, però estarà fet de parts que coneixem. Una sirena (és un monstre per molt blaus que tinga els ulls) està feta per mitja dona i mig peix. Un centaure és mig cavall i mig home. Un grif mig lleó i mitja àguila. Tots són mentida i en tots hi ha veritat. Ho va explicar molt bé Rajoy a Alemanya on inquirit sobre el cas Bárcenas i els pagaments, digué textualment: “No és cert, tret d’alguna cosa que és el que han publicat els mitjans de comunicació”. Meitat President, meitat humorista.
No tinc la més mínima idea de si els papers publicats per un diari madrileny són anotacions de puny i lletra del Sr. Bárcenas, però no deixa de ser curiós que aquells que apareixen com perceptors i poden acreditar que han tornat els diners, o tenen una justificació moralment i socialment acceptable, reconeixen la veracitat dels apunts comptables. La resta neguen. Meitat pecat, meitat confessió.
Era pràctica habitual en el PP pagar sobresous en efectiu? A Gènova no ho sé, però a les Corts Valencianes sí. Ho ha confessat el Síndic popular Jorge Bellver, qui va informar dimarts que a partir d’ara les ajudes per manutenció i desplaçaments deixarien de pagar-se en efectiu, per ser pagades per transferència. Més enllà que caldrà investigar si els diners eixien de les aportacions al grup parlamentari, i si és legal repartir-se-les a mans plenes entre els diputats, es fa difícil d’entendre l’operativa. Per què en efectiu? D’on eixien les gran quantitats d’efectiu? Les quotes d’afiliats i les subvencions públiques es mouen entre bancs per transferència. Mai en efectiu. Meitat sospitós, meitat evident.
És un fet provat que Gürtel va subornar polítics, a casa nostra dos ho han confessat i han estat condemnats. Allà a Madrid, la policia avança en les investigacions. Ja cauran! A les Corts hi ha un grapat d’imputats del PP, alguns per finançament il·legal del partit, que si s’acaba confirmant, podria dur aparellat un delicte electoral. Guanyaven dopats, com L. Armstrong. Meitat victòria, meitat frau. Monstres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I used to be suggested this web site by way
of my cousin. I am no longer certain whether this put up is written via him
as no one else recognize such precise about my difficulty.
You're wonderful! Thanks!
Feel free to surf my website : www.theextremereef.com