20 de febrer, 2013

"PP UNCHAINED" - Castelloninformación - 20.02.13


Això s’enfonsa. El PP que governa el univers on jo habite està desencadenat, com el Django de la pel·lícula de Tarantino. Dispara sense control sobre tot allò que es mou. I qui dispara sense control ho fa sense apuntar, i quan vas armat i no apuntes, corres el risc de fallar el tret, o fins i tot de fotre’t un tret al peu. Mira el net del Rei. Mira el germà del Rei. Mira l’elefant del Rei.
A Castelló tenim un alcalde que entra diàriament en contradicció, no només amb la resta de l’equip de govern, no només amb els actes administratius del seu govern, sinó amb ell mateix. Amb el que va dir el dia abans, el mateix matí, o allò que dirà demà passat. I ja no cal dir que entra en contradicció amb el sentit comú, perquè això no és imputable només a l’alcalde hereu, sinó a tot el seu partit. (Faig notar que escric “alcalde hereu” amb minúscules, si fos en majúscules faria referència a aquell que ho va ser de Barcelona, amb minúscules, faig referència al de Castelló, que no guanyà el càrrec a les urnes, sinó que l’heretà d’un amic que el va imposar en un lloc poc lluidor de la llista electoral). El PP de Castelló trontolla, ells mai no han sabut governar, però tenien una innegable habilitat per “vendre coses”. Es passaven el dia inaugurant això i allò. I ara que no poden inaugurar res però han de pagar allò i això, no saben què fer. No es reconeixen. No es troben. Ara, que és més que mai el moment de dedicar tota l’acció política a les persones, ells no serveixen. Perquè les persones no es poden inaugurar, i algunes, no admeten subvencions a canvi de vots. Estan descol·locats. S’enfonsen.
A nivell de país, allà tens a Alberto Fabra, que com diria Rajoy “hace cosas”. Les que pot, les que se li acut, les que li deixen fer els seus. I compte com a seus (i no sé si hauria de fer-ho) a eixa desena llarga de diputades i diputats imputats en delictes diversos. Aviat sabrem si via finançament il·legal, van fer trampes per guanyar eleccions. Jo crec que sí. Fabra volia fer pública la seua declaració de renda (en eixe concurs innoble de falsa transparència a la que ens han abocat per culpa de les corrupteles d’uns i altres) i no podia, va dir a la ràdio, perquè la còpia que tenia ell a casa no estava segellada per Hisenda. Sorprenent. I quan finalment l’ha publicitat, hem descobert que va mentir en seu parlamentària quan va afirmar que guanyava menys diners que el portaveu de Compromís. No era cert. Hauria de demanar disculpes. Però clar, si no és capaç de fer fora de les Corts a Milagrosa Martínez, que aprofita les sessions per estudiar francés! Per cert, no sé per a què pot voler el francés en Picassent, que és on vol enviar-la per una temporadeta la fiscalia per delicte electoral, falsedat documental i prevaricació. Com dirien els horteres “lo que viene siendo Gürtel”. 
El Govern Valencià que deixa sense beques als estudiants, sense ajudes a associacions com la de la Síndrome de Down, que condemna a desenes d’empreses a tancar pels retards en el pagament...eixa Generalitat és la que troba diners per comprar el València CF, o per pagar a Bernie Ecclestone. Un vergonya constant per a la ciutadania, una desvergonyia constant la de qui ens governa. Estan descol·locats. S’enfonsen.
I a nivell estatal...Aquells que arribaren prometent que la seua sola presència canviaria el curs de la humanitat, han incomplit absolutament tot el seus programa. L’ocult i el públic. Han fet una reforma laboral que un any després ha creat un milió més d’aturats. L’escletxa entre els pobres (el número de famílies en risc d'exclusió està en creixement “unchained”) i els rics no fa més que ampliar-se. Els bancs batent records de beneficis, a costa de subvencions públiques, els emprenedors sense trobar crèdit. Els desnonaments multiplicant-se exponencialment.
El partit immers en una investigació judicial per corrupció a gran escala. Sembla que porten anys ingressant milions d’euros d'empreses beneficiades per contractes. I els han enxampat perquè el tresorer s’emportava una comissió major de la prevista. Floriano dient que no es pot acomiadar al corrupte ex-alcalde i ex-marit de Ministra, el Sr. Jesús Sepúlveda. I després va Cospedal i l’acomiada. Ana Mato mirant com li vesteixen els fills i tancant els ulls quan li posen un Jaguar al garatge de casa o li paguen els viatges de plaer. Confeti! Bárcenas, “el cabrón” seguia treballant al partit. Tot i que havien dit que l’havien acomiadat, tot i que deien que havien fraccionat el finiquito...Tot mentides. Connivència entre el partit i el tresorer. Sap massa. Els té agafats d’on fa mal.
I desorientats com estan, han de canviar el sentit de vot de l’ILP dels desnonaments en només 27’, es fan enrere amb les taxes judicials, i Montoro, inefable Montoro, treu a passejar un document base sobre la reforma del règim local, que acaba amb la democràcia participativa. Així de simple. Terrible. Dramàtic. Perillós.  Estan descol·locats. S'enfonsen. Ens enfonsen.