12 de juny, 2013

"DOS ANYS" - Mediterráneo - 13.06.13

Dimarts es van complir dos anys de la presa de possessió de la corporació municipal 2011-2015. Dos anys que Alícia Brancal i jo mateix, vam constituir el grup municipal de BLOC-Compromís, i només 34 vots van evitar que ens hi acompanyés com regidor, Vicent Marzá.
En el discurs d'investidura d'Alberto Fabra vaig dir: “aquest moment solemne anuncie amb l’aval de la nostra història, que farem una oposició constructiva i lleial. Una oposició seriosa, severa en el fons i correcta en les formes. Una oposició proactiva, compromesa, capaç d’assumir responsabilitats”.
Vaig afegir que teníem la total determinació de treballar, de treballar molt, i de fer-ho des del rigor, des de la reflexió; i amb la vocació de ser útils.
Hem travessat l'equador de la legislatura, i demà presentarem el nostre balanç en roda de premsa. Creiem estar complint amb la paraula donada. Hem treballat des de l'honestedat, en defensa d'allò que creiem just i bo per als nostres conciutadans. Hagen votat el que hagen votat. I tenim el convenciment que hem consolidat la nostra posició com el grup més influent de la corporació. Seriem el que en termes de màrqueting es coneix com prescriptors. Marquem l'agenda política de la ciutat.
Per desgràcia, no s'ha complert del tot un altre desig que vaig manifestar aquell dia: “confiem trobar davant un govern receptiu. Una oposició responsable i lleial, mereix un govern lleial i responsable”. 
Ens queden dos anys més de molta feina, fins a tornar-nos a examinar. Estem desitjant-ho.