06 de juny, 2013

"RISTO MEJIDE" - Mediterráneo - 06-06.13

Bona se n’ha muntat amb això que hagen fet a Risto Mejide jurat dels premis Jaume I. Com diu un amic meu una miqueta cabronet, entre els 90 jurats hi ha 21 premis  Nobel. I després estan Risto Mejide i Alfonso Bataller. 
Mejide és un personatge més polièdric del que sembla. És llicenciat i MBA en administració i direcció d’empreses per ESADE. I ha estat professor universitari. I músic, i productor musical i, sobretot, ha treballat com a creatiu en algunes de les més importants empreses del país, i ara en dirigeix la seua pròpia. És especialista en màrqueting. Escriu bé, és un bon columnista. I ha publicat algun llibre. Però li pesa el personatge televisiu. I per això la gent ha trobat estrafolari que l’hagen fet jurat, com si els Jaume I foren el “Tú sí que vales” de la investigació, de l’urbanisme, de l’economia, del mediambient... 
Si no m’enganye Mejide es jurat de la categoria emprenedors. Té lògica. Ell en sap. I com diu amb la mateixa mala llet que caracteritza el Mejide televisiu: “és de veres, no estic a alçada de Rodrigo Rato”. I és que Rato va ser jurat dels premis d’economia. Rato! Que amb una mica de sort anirà a la presó! Ens fixem en allò accessori, obviem allò important. 

Però posats a jugar, em ve de gust imaginar que Mejide es creue amb Fabra per algun corredor i li diga: “Mira Alberto, no malgastes diners (i menys públics) en cursos de lideratge. Si fins i tot Blasco et vacil·la! No eres un bon producte. Yo no te compro”.