17 de desembre, 2013

"EL DOCUMENT REVELAT" - www.castelloninformación.es - 18.12.13

El darrer informe de la Sindicatura de Comptes afirma que la Conselleria s’estalviaria 16’8 milions anuals si les gestionés directament les ressonàncies magnètiques, que el Consell en mans del PP va privatitzar. Un govern sensat, analitzaria este informe, i òbviament, en prendria bona nota per no repetir errors. De fet, mentre el Vicepresident Ciscar reconeix implícitament l’error en dir que s’ha de reconduir el contracte, el Conseller de Sanitat, Llombart, diu que tot està bé com està. I no només això, sinó que vol seguir amb este model, conegut com el Model Madrid. Per cert, que allà, està imputat la meitat del govern regional d’aleshores, pel procés de privatització, i sobre tot pel d’adjudicació que beneficiava als mateixos privatitzadors. Un galtes d’allò més.
A Castelló, al nostre Hospital Provincial, fa temps que estan privatitzades les ressonàncies magnètiques. Més car? Segur. Ja ho ha dit el Síndic de Comptes, però això al PP no li importa. L’importa tan poc, que volen ampliar la privatització a altres serveis relacionats.
Ja fa temps que veníem sentit un rumor persistent segons el qual el Consorci de l’Hospital Provincial estaria plantejant-se l'exteriorització (és a dir, passar la gestió a mans privades) del servei de radiologia i medicina nuclear, que també s’ocupa de les mamograrfies. Tot i que en el rànquing de rendibilitat econòmica d’este tipus de serveis, el de Castelló està situat el tercer per dalt, en tot el sistema valencià de salut. Són dades oficials.
En el seu moment, la diputada de Compromís Mónica Oltra ja va preguntar al Conseller, però este encara no ha contestat. Ahir però, en el ple de la Diputació provincial, vaig tindre l’ocasió de fer públic el “Plec de clàusules administratives particulars per la contractació de la gestió, per concessió, del servei de radio-diagnòstic i medicina nuclear del consorci hospitalari provincial de Castelló”.
Un document que planteja la concessió a 10 anys, a raó de 3’9 milions per exercici, és a dir, que haurem de pagar gairebé 40 milions d’€ per a que ens presten un servei que fins ara prestàvem nosaltres. Per la seua banda l’administració es compromet a redimensionar la plantilla, i hi ha apartats específics per al personal laboral, els funcionaris interins i els de carrera. A canvi, l’empres haurà d’acabar les obres de les instal·lacions, valorades en 3 milions d’€. Això sí, l’Hospital pagarà la llum, l’aigua, la neteja, el telèfon, la seguretat, els zeladors, el manteniment i uns més que preocupants punts suspensius, que curiosament figuren en un document públic.
Brandant el document li vaig manifestar al President el nostre total desacord, i vaig sol·licitar la convocatòria urgent d’un Consell d’Administració del Consorci Hospitalari, del que jo mateix forme part, per tal de que se’ns informe adequadament, i per tal de poder  manifestar el nostre rebuig frontal. El President va dir que el convocaria. I en resposta a la premsa, va manifestar que era coneixedor (la sorpresa és que ho fora Compromís, no el PP) del Plec de Condicions desvetllat.
Alguns ens acusaran, segur, d’oposar-nos a la privatització per raons ideològiques. Podria ser, i seria lícit. Tot i que no sé si intel·ligent. Personalment vull girar l’argument. Nosaltres aportem raons econòmiques (i l’article comença amb l’esment de l’informe de la Sindicatura de Comptes i les imputacions madrilenyes) i funcional, per oposar-nos. El PP, ara com ara, només qüestions ideològiques. Aquella absurda i desmentida falsedat, de que la gestió privada, és, per se, més eficient. 
Després de revelar el document, els mateixos responsables de l'Hospital que 24 hores abans en negaven l'existència als sindicats, han hagut de reconéixer que el document existeix, i han emés una nota de premsa dient que estalviaran un 30% respecte a la gestió actual. No expliquen com. Ni d'on.
Però si una empresa pot prestar el servei un 30% més econòmic, i encara traure'n beneficis, només vol dir que l'actual direcció de l'Hospital Provincial, ha de dimitir per inútil, abans de la nit de Nadal. Si no en saben que pleguen.
O és això, o no hi haurà tal estalvi, com passa amb el servei de ressonàncies magnètiques ja esmentat, i en eixe cas, la direcció de l'Hospital Provincial, ha de dimitir per inútil i també per mentidera, abans de Cap d'Any.

Què pensen vostés?

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo pense q tens tota la raó. Si la direcció admet q si ve un altre pot reduir costos i guanyar diners significa q ells no saben fer-lo. Q dimitisca el director gerent per inepte.

Anònim ha dit...

Però el problema de la falta de diners es que algú se'ls està embutxacant. Retallen i es gasten en dinarots, festes i més coses q no sabem. Al Provincial hi ha molta por de parlar perquè el gerent amemaça a la gent i te molts espies (els q ell coloca a dit) en tots els serveis. Ningú parla perquè no sap en qui estas parlant...allò sembla un estado policial. Si el gerent no sap q s'ho deixe, però que no ho paguen els treballador ni els malalts. Q es renove la gerència i q deixen al treballadors fer la seua feina. Ells no roben ni enganyen ningú, només acometen la seua tasca assistencial el millor q poden. Sr. Llorens, crec q la seua fase de tenebrisme i d'aprofitamemt ha arribat a la sea fi. Si no sabe vayase, señor Llorens.

Nomdedéu ha dit...

doncs ho diré molt clar...jo estaré encantat de rebre informació, i tractaré amb discreció periodística a les fonts. Però en la defensa de la sanitat pública i els drets laborals, en nosaltres trobareu un aliat ferm.
I sóc molt fàcil de localitzar.
enric.nomdedeu@castello.es
I més encara 699 701 339. Hi ha gent que pensa que és una barbaritat donar el número de telèfon, però ja que me'l pagueu, useu-lo.

Anònim ha dit...

El Povincial és una mena d ecosistema clientelar, joc de favors i estructura caciquil. A mi em van arribar a dir mig en conta mig en seriosament, que més valdria q m afilies al PP si volia treballse allà.
Un metge.

Anònim ha dit...

Si es un problema de incapacidad de la gerencia o dirección del Hospital que dimitan. La ineptitud es incompatible con la ejecución de un cargo, aunque en el PP eso es lo habitual.

Anònim ha dit...

Totalmente contigo. Se como funciona el tema de la resonancia porque lo viví de cerca y se cuanto ganan y cuánto supone la inversión. Una empresa privada nunca querrá gestionar nada en lo que no gane dinero. En un año o dos a lo sumo, se habría recuperado la inversión, y todo sería ahorro. Pero al parecer no interesa. Por qué?

Anònim ha dit...

Avui en el periòdic el País es parla de les irregularitats financieres de l'Hospital Provincial amb el Sr LLorens com a Gerent. ¿Estem parlant d'un delicte? ¿Qui gestiona eixe Hospital; un colla de lladres? ¿On estan les factures? ¿On estan el diners que falten?

Anònim ha dit...

¿Dimissió? El que haveu de sol.licitar és la sea DESTITUCIÓ.

Anònim ha dit...

I a poc a poc eixiran tots els xanxullos d'esta gentola, que retallen i s'enriqueixen en cada estisorada.

Anònim ha dit...

si la gestion hasta la fecha de la gerencia del hospital provincial de castellon,esta llena de errores y lagunas,LA PROPUESTA DE UNA POSIBLE PRIVATIZACIONDE RX Y MEDICINA NUCLEAR(QUE NO SE PORQUE ENFATIZAN EN UTILIZAR EL EUFEMISMO DE EXTERNALIZACION PARA HACER REFERENCIA A ELLO)¿NO SERA UN ERROR MAS COMO LOS ANTERIORES?NO SE LE PUEDE PERMITIR CONTINUAR NI UN SEGUNDO MAS AL MANDO DE DICHO HOSPITAL.POR FAVOR MARCHESE,QUE LOS NUMEROS NO SALEN.pRIVATIZAR NUNCA ES BUENO PARA NADIE,EXCEPTO PARA LOS CUATRO QUE PARAN LA MANO A CAMBIO DE ELLO.GRACIAS.VIXCA LA SANITAT PUBLICA.

Anònim ha dit...

Hoy sale en el Mediterraneo q más pueblos dan dinero a la Fundación del Hospital. Esa será la paga extra de los mandamases de Provincial q meten mano en las cajas y cuentas de la Fundación. Ojala le hagan auditorías a la Fubdación y Hacienda investigue sus cuentas....si por cuatro trajes se ha montado la de Dios no quiero pensar qué pasará si salen a la luz las cuentas B del H.Provincial. El PP tiene cuentas B para todo. Por una sanidad pública de todos y para todos!!!

Nomdedéu ha dit...

Vaig a demanar auditar els comptes de la Fundació i de l'Hospital.

Anònim ha dit...

Ja era hora!

Anònim ha dit...

aixo,aixo que se auditen;y tambe els compters de la privatizacion de rx y medicina nuclear del HP.Aixi com tambe el gasto de 900.ooo euros anuals que pague el HP a ERESA per les resonancies(Concesio que per cert es va acabar en novembre de 2013.¿perque no estalvien eixa cantitat ,ya que el personal de rx seria capas de asumir eixa tasca?