19 de juliol, 2014

"MOLINER I MARTINEZ, C.B." Levante-EMV- 19.0714

Per a que no ningú no puga dir que hi ha una mala interpretació, citaré la font directa d’on tot seguit extrauré unes frases. Es tracta del video penjat a YouTube, en el compte de institucional de la Diputació de Castelló, on el President Moliner, qüestionat pel que pensa fer amb Francisco Martínez diu textualment: “Reitero claramente que ni en mi equipo de trabajo de la Diputación, ni en mi partido, tiene cabida ninguna persona sobre la que pese una imputación vinculada a casos de corrupción con sospechas o acusaciones de enriquecimiento personal.”
Després Moliner ha distingit entre una imputació per causa administrativa de la gestió en una institució que una imputació “relacionada con corrupción, en la que pueda haber un enriquecimiento personal”. Puc entendre eixa distinció que fa el President, però no puc acceptar de cap de les maneres un matís nou que ha afegit a la seua doctrina, que és el que fa referència a l’enriquiment personal.
És a dir, que en la pràctica, Moliner es mostra d’una fermesa relativa (després ho vorem) quan a un dels seus se l’enxampa amb la mà a la caixa, per a fer-se ric. Ara bé, Moliner no es mostra gens ferm quan les imputacions per corrupció formen part d’una trama que versemblantment perseguia el finançament il·legal del seu partit. I ho dic, clar, per Alfonso Bataller. 
Bataller està imputat en el cas Gürtel perquè sent alt càrrec de la Conselleria de Sanitat hauria fraccionat contractes per poder adjudicar-los sense concurs a les empreses vinculades a la xarxa del cas Gürtel. Segons la instrucció del cas, Gürtel seria entre altres coses un sistema il·legal de finançament del Partit Popular, que li hauria permés cometre presumptament delictes electorals. És moltes altres coses, però quedem-se ara ací. 
Alfonso Bataller fa any i mig que està imputat en el cas de corrupció més greu, massiu, quantiós i important que mai no s’ha produït al País Valencià. Imputat en un cas de corrupció! I Moliner, President provincial del PP no li demana la dimissió. Clar, segons la nova doctrina, per a ell només és greu si els diners distrets van a la butxaca particular, si serveixen per a pagar les campanyes electorals del partit, i que el fan a ell President de la Diputació, li sembla bé. Trobe francament que és una actitud molt cínica, que qüestiona formalment la voluntat regeneradora de Moliner.
D’altra banda, Moliner no ha contestat a la meua pregunta directa formulada en el plenari provincial, si finalment imputen a Martínez per la nostra denúncia, i un colp reclamada l’acta, Martínez no l’entrega, serà expulsat del grup provincial? Seria lògic. Cas contrari seria una broma de mal gust. “Paco, dóna’m l’acta bandido”, “no vull Javi”, “ah, en eixe cas res”. No sembla possible. Per tant hem d’inferir que si això es produeix, Moliner i la seua espasa flamígera, expulsarà a Francisco Martinez del grup popular de la diputació, una mena de paradís terrenal pel que ara es passeja sense cap funció concreta.
Però…el deixarà seguir sent alcalde de Vall d’Alba? L’expulsarà del partit si es nega a dimitir? El grup municipal del PP a la Vall d’Alba es presentarà una automoció de censura? Li serà fidel l’equip del PP a Vall d’Alba a Martínez i marxaran amb ell? Tots? La meitat? A Moliner perdre ara un diputat no li representa cap entrebanc, continua tenint una folgada (i Folgado) majoria absoluta. Però està disposat a perdre Vall d’Alba? 
Per la seua banda (i quan dic “banda” sé del que parle), Francisco Martínez ha dit que això no va amb ell. Que ell sempre ha actuat d'acord amb la llei. Ho vorem. Ho vorem gràcies a la denúncia de Silverio Tena (Compromís) que no només lidera l'oposició de Borriol, sinó també la de Vall d'Alba.