03 de juliol, 2014

"UNA TRANSICIÓ LOCAL" Mediterráneo - 03.06.14

Divendres passat vaig informar al meu partit de la meua voluntat de concórrer al procés de primàries, per encapçalar la llista municipal de Castelló el proper any. És veritat que porte ja alguns anys a l'Ajuntament, però també és veritat que possiblement és ara més que mai quan tindré l'oportunitat de tornar al meu partit, i a tota la ciutat, la inversió que han fet en mi, formant-me en el dia a dia en la política local. En qualsevol cas, un procés de primàries obertes decidirà si sóc o no la millor opció, i si ho sóc, la meua legitimitat serà absoluta.
Però el que importa no és el qui, sinó el què. Què pretenem fer a l'Ajuntament de la nostra ciutat si, comptant amb el seu suport, formàrem part d'un nou govern a la nostra ciutat. I pretenem liderar una transició amable. Una transició des del règim popular a una democràcia ciutadana. Després de ja quasi 24 anys de PP en el govern, les seues formes han adquirit tots els tics d'un vertader règim, més que no d'un govern democràtic. I què és una democràcia ciutadana? Doncs aquella en la que el protagonisme correspon a les persones, i no als partits. A la ciutadania i no als polítics. Els polítics som molt importants, però només si tenim les orelles al carrer i els peus en terra. 
S'han fet moltes coses que estan bé tots estos anys, i eixes perduraran i les conservarem. Altres canviaran. Canviaran si vostés ens ajuden. Canvies tranquils, però en profunditat. Transició. No revolució. No estem per a punyetes.