03 de març, 2015

"COCA-COLA, PEPSICOLA, SALES-COLA" www.castelloninformación.es- 03.03.15

S'imaginen vostés a Marcos de Quinto, responsable mundial de màrqueting de la companyia americana Coca-Cola, fent comunicats de premsa per dir-li a Indra K. Nooyi, Presidenta i CEO de PepsiCo, com ha de dirigir la seua companyia?
S'imaginen que dia sí dia també, Marcos de Quinto, en nom i representació de la multinacional del sucre saturat, fes notes de premsa criticant les estratègies de màrqueting de la competència, o fins i tot la fórmula magistral de la Pepsi Cola?
La comunitat internacional de negocis, li diria com a poc, que és un prepotent arrogant, i com a molt, que és un autèntic torracollons que es clava on no li importa, i que el que hauria de fer és preocupar-se de posicionar el seu producte, que ara com ara és líder, sense ocupar-se tant dels que competeixen en el mateix mercat.
Doncs bé, Vicent Sales, que és un dels principals responsables de la campanya electoral del Partit Popular, dia sí dia també, es pronuncia sobre com gestiona Compromís la seua campanya. Jo entenc perquè ho fa, però com és possible que vostés no tinguen tota la informació, els hi faré una escolteta.
Hi ha dues enquestes ocultes sobre els possibles resultats electorals municipals. Dues. Una contractada per el PP i un altra contractada per el PSOE. Totes dues donen a Compromís un excel·lent resultat, que ens situaria en posicions de poder liderar un canvi de govern a la ciutat. Eixa és la raó per la que no es fan públiques, i eixa és la raó per la que Sales s'obsessiona amb nosaltres. I no només s'obsessiona, sinó que el subconscient li juga una mala passada. I dient-nos el que hem de fer, mostrar les seues temors. I m'explique.
El seu discurs cada cop més intens és: «Nomdedéu s'ha radicalitazat», i Sales repeteix com un mantra mal lligat, que «esa radicalización les pueden hacer perder los votos del nacionalismo más centrado». De veres Vicent?
En realitat el que estàs dient és que necessiteu com l'aigua (de la pancarta aquella) que no vinguen a Compromís els vots del «castellonerisme social», de la gent que aposta per l'ètica i l'eficàcia en la gestió, de la gent que reclama dels seus governants rigor i saber fer. I en eixe nínxol electoral, Compromís està molt ben situat, ho estava abans, i ho està de més en més. Entre altres coses perquè no és casual que més del 50% de les mocions aprovades en els plens municipals siguen propostes nostres. No és casual que les mocions que se'ns aproven, s'aproven per unanimitat. I tot això el que vol dir, és que Compromís representa millor que cap altra opció el treball seré i constructiu en la vida municipal. Com contra l'evidència i el rigor, no hi ha discurs que valga, Sales opta per l'estètica.
Va muntar un sarau digne de millor causa, perquè no vam estar presents en l'entrega de la Flor Natural. El mateix dia i a la mateixa hora estàvem a l'acte de proclamació de candidats. Ho lamente molt, és el segon cop en la meua vida pública que no hi he estat...però no tinc el do de la bilocació. Ara bé, Vicent Sales, i el partit a qui representa, haurien de deixar d'usar la figura de la Reina de les Festes com un instrument polític. I deixar de parlar d'ofenses i punyetes, quan són ells qui han convertit l'acte de la Flor Natural en una anècdota dins d'un acte d'entrega de regals per part d'empreses col·laboradores. De fet, mai hi ha hagut més de 5 persones a la sala per a vore l'acte de la Flor Natural. La resta són els representants de les empreses i entitats que porten regals a la Reina.
I ara l'altra polèmica. Hem dit que no assistirem a l'acte de presentació del desmesurat quadre de Felip el Borbó. I Sales diu que ho fem per por a noves formacions polítiques... No sigues ridícul, Vicent, Compromís era republicà abans que aparegueren eixos actors polítics dels que parles. Tampoc vam acudir a la commemoració de la Pepa, i aleshores ni tans sols s'intuïa la seua aparició. Se'n diu coherència.

En fi. Sales no hauria de preocupar-se tant de nosaltres i així podria dedicar més temps a la seua batalla interna per se rdiputat a Madrid.