04 de juny, 2016

"BAIXARÉ EL DIT, ALÇARÉ LA VEU" Levante.-EMV - 04.06.15

Tot i que ho vaig fer immediatament en xarxes i amb una nota de premsa pública, vull tornar a demanar disculpes a la gent de Castelló pel poc edificant signe que vaig dedicar a un exregidor del PP que m’estava filmant abans del darrer ple. I demane sinceres disculpes a la ciutat, perquè no va estar bé, i no ha de tornar a passar.
Però no li demane disculpes al PP per vàries raons. La primera és perquè jo al PP no li vaig dedicar cap salutació especial, bàsicament perquè no estaven al saló de plens quan això passà. I ací es destapen dues mentides. La primera, la de dir que el signe es va fer des de la presidència del Ple, intentant donar al fet una consideració oficial que no existia. I la segona mentida, la de Carrasco a la ràdio, dient que Tena estava allí per enregistrant-los a ells. No. No hi eren, perquè el ple no havia començat encara.
La portaveu popular també va dir que jo mentia en afirmar que filmava a l’equip de govern. Doncs si no és el que volia, no es guanyarà la vida com a cameràman, perquè en el breu tall que han difós, uns segons només, apareix l’alcaldessa, el vicealcalde i la tercera tinent d’alcalde. Ningú del PP. Insistisc, no hi eren. I la portaveu es mostrava sorpresa de què jo digués que era en un lloc restringit. Doncs sí, era restringit. D’entrada, mai de la vida hi ha hagut en aquella porta ningú que no treballe a l’ajuntament, mai. Com és lògic.
A aquella planta, només s'hi pot accedir pujant per l’escala noble (escala que per exemple, jo mateix, només gaste quan acompanye una visita oficial) o travessant la sala de juntes, en la que precisament eixe dia, hi havia dos policies locals per impedir el pas en previsió dels aldarulls que podien produir-se. Si Tena va passar va ser gràcies a la seua condició d'exregidor.
La segona raó per la qual no he de demanar perdó al PP, és perquè el PP és el partit on el seu President provincial podia dir "hijo de puta" al portaveu de l’oposició. O el partit en el qual una diputada podria cridar un estrident "que se jodan" en el Congres. El partit on un regidor titlla de "hibridos de hiena y rata" als manifestants que no li agraden. El partit on l'anterior Vicealcaldessa dedica una "peineta" a alguns manifestants, des del cotxe oficial i amb escorta. I ningú no demana disculpes. Qui sí que en va haver de demanar és la mateixa Carrasco després de dir-li "tonta útil" a la portaveu de Ciudadanos en ple debat. I ho va fer "por si se siente ofiendida, aunque no era la intención". Una portaveu, que em tracta de mal educat, quan a ella en tots els plens se li ha de demanar que deixe d'interrompre des del seu escó. Mai abans s’havia produït un comportament així en cap membre de cap de les corporacions que he conegut. 
El que em passa a mi és que visc el debat amb molta passió, i això m'ha dut a este excés, però la gestió amb molta prudència. I com em tenen ganes i no saben que criticar de la gestió, em persegueixen a les xarxes. Persecució, sí. Durant molt de temps, als seus tweets provocadors em citaven. La raó? Tinc molts més followers jo que el seu partit a la ciutat. Fa unes setmanes van manipular trossos d'una conversa al meu mur de facebook per acusar-me de sexista. Com ara amb el dit, ho van enviar a totes les teles i mitjans. És el que busquen, desacreditar-me. Amb manipulacions, falsedats, tergiversacions... I òbviament quan com l'altre dia jo m'equivoque, ells en fan un cas general. Han fet creure que el gest estava dedicat als taurins, raó per la qual he rebut insults i amenaces. Carrasco i el PP actuen com les germanes de Puerto Hurraco. Van escalfant a la gent amb un resultat incert... Però perillós. És d'una enorme irresponsabilitat. 
No tornaré a picar. No tornaré a caure en les seues provocacions. Baixaré el dit, però alçaré la veu. Perquè ni les amenaces ni els requeriments notarials exigint-me silenci, evitaran que continue desemmascarant a la Banda de l'Empastre.