18 de juny, 2016

"LA POR DELS PERDUTS" Levante-EMV 18.06.16

El PP és un animal ferit que es revolta contra el seu destí i envesteix a tort i dret. No intenta fugir, no busca salvar-se, curar-se...ja no hi creu. Només busca fer mal. Fer a mal a tot el que es moga al seu voltant. I amb especial predilecció ataca a qui sap que l'ha acorralat. En les municipals va passar un poc, l'únic partit amb representació municipal que va créixer va ser Compromís (PP, PSOE i EU va perdre representació, en el cas del PP de forma dramàtica). Però segurament a les Corts la cosa va ser més visible. La majoria de la gent identificà el treball de Compromís com el més eficient en dues coses. La tasca de denúncia de les trampes, incompetències i mentides del PP; i la defensa dels interessos valencians. O potser les dues coses van juntes, perquè els interessos valencians passen per apartar al Partit Popular de qualsevol ressort de poder. 

No només són sospitosos de corruptes, en el seu conjunt, com partit, han estat també titllats per instàncies judicials, de banda organitzada per a delinquir. Però com deia l’altre dia Oltra, i jo fa temps que repetisc, són més perillosos per incompetents i maldestres, que per corruptes. La corrupció l’han de pagar als tribunals, i en efectiu tornant tot el que falta. Però el mal que han fet a la nostra ciutat, i al país sencer, ens costarà anys i anys de pagar, i ho haurem de pagar entre tots. El PP, eixe animal ferit, ha identificat bé el seu principal adversari. És Compromís, i en este moment concret, la candidatura "A la valenciana", que enquesta a enquesta li va menjant terreny a les nostres comarques, posant en perill la seua segona acta de diputat, la que reserven a l'imputat Clavell. Sembla que ara mateix, ens estaríem disputant la primera plaça en eixa competició per representar més i millor a les nostres comarques, allà a Madrid. N'hi ha una altra d’enquesta, de l’àmbit valencià esta, que diu que Compromís continua creixent, que ara mateix ja superaria en vots al PSOE i estaria a només tres escons del PP que continua en caiguda lliure. I això els neguiteja. Molt.

A Castelló passa el mateix, més enllà dels atacs més o menys gratuïts contra CSenM, centren la seua fúria contra Compromís, i especialment contra mi, per ser-ne la cara més visible a la ciutat. Esta setmana la cosa ha quedat ben palesa en un parell d’accions a la desesperada del PP. D’una banda una falsa moció, feta de neures i mentides, on hi havia un apartat d’enorme virulència dedicat a la meua persona. Això els hi donarà algun vot? Saben que no, el que pretén és que ens en puga restar a nosaltres. És una provocació, tant obvia com pueril, buscant una reacció meua que no es produirà. Han arribat a un grau de patetisme, que ha deixat de fer ràbia per a fer pena. I vergonya. Però ja m’està bé, els retrata. Jo tranquil. 

La segona és més greu, perquè d’una forma més que evident, han esmenat sense cap mena d’argument explicatiu, totes les inversions que ha aprovat el govern i que depenen del meu departament. Afecten altres àrees, i sobretot, afecten la ciutadania, però com ells veuen que signe jo; els hi és ben igual fer mal a la ciutat, si amb això creuen castigar-me a mi i a Compromís. I això si que acaba de definir-los. 

Saben perfectament que les inversions que ells pretenen anul·lar ens impedirien complir la llei en alguns casos, i en altres, condemnarien a l’ajuntament al col·lapse imminent. Des del 2009 no hi ha hagut inversions tecnològiques a la ciutat. Per això vostés no poden pagar l'IBI per Internet. O els tècnics no poden creuar el padró amb les ajudes socials. O no tenim ordinadors per tots els llocs de treball. O la gent no pot pagar la zona blava amb el mòbil, o consultar l’agenda cultural. O no podem estalviar diners en viatges gràcies a les videoconferències... I tantes altres coses. Algunes d’elles, que ja estaven previstes pel mateix PP i que no es van fer per h o per b, i que ara no volen que la ciutat les tinga, perquè les propose jo. I per a què no sone tan egocèntric, també pretenen carregar-se les inversions en cultura que proposa la regidora Verònica Ruiz, que sí, també és de Compromís. Clar. Ens tenen por... Bé, en realitat, tenen por a la victòria de la gent.