12 de juny, 2016

"SURREALISME ELECTORALISTA" Mediterráneo 12.06.16

Algun dia, és possible que es revise la llei electoral, i tota la legislació que afecta eixos processos. Com allò de no publicar enquestes des d'uns dies abans, que ha quedat superat amb les andorranes. O la jornada de reflexió, no gaire comú en altres països, i que ha quedat obsoleta amb les xarxes socials.
També caldrà revisar l'aplicació de la norma que impedeix inauguracions i visites d'obra, des del dia que es convoquen les eleccions. I que conste, que això em sembla bé. Jo mateix vaig fer enretirar un cartell de l'Hospital Provincial que anunciava unes obres que quatre anys després no havien començat, i que comencen ara gràcies al nou govern municipal i el nou Consell. O aquelles presentacions de maquetes impossibles, i tantes i tantes coses. Però un PP malalt, també de zel, i una aplicació absurda de la norma, ha fet que esta setmana es produís un fet absolutament surrealista.
Dilluns va haver-hi una Junta Local de Govern, per aprovar la primera entrega de les inversions sostenibles, un procediment habitual, amb unes dates tassades per llei. I el govern decidí una compareixença pública (com després de cada Junta Local de Govern) per informar d'allò que s'havia aprovat. El PP denuncià la convocatòria, i la Junta Electoral els donà la raó. Bé. No la vam fer i au. Però voran perquè crec que és una errònia aplicació de la norma.
En primer lloc, perquè la norma permet al PP (que ho fa encantat de la vida) mentir permanentment sobre l'acció de govern. Fer rodes de premsa (trencant l'acord unànime de deixar el debat sobre el primer any per a setembre) dient que el govern està inactiu. I quan el govern intenta explicar les accions quotidianes, ens denuncia. No es tractava d'inaugurar una plaça o prometre un pont, era l'explicació dels acords de govern. Com cada setmana. És a dir, que l'oposició pot diré per exemple que el govern no fa res, i això no es considera campanya electoral; però si el govern ensenya el que fa, això sí que és campanya. No només és injust, és també absurd.
Més, quan es tracta d'una modificació de crèdit, raó per la qual el dijous es celebrà una comissió (48 hores abans l'oposició ja tenia accés a la documentació tot i que ningú no s'interessà a anar a vore-la) i s'entregà tota la documentació a l'oposició per si volen presentar esmenes. I clar, ara instal·lats en esta espiral d'estultícia es podria donar el cas que el PP fes una roda de premsa anunciant les esmenes a les inversions que nosaltres no hem pogut anunciar.
Encara té més delicte la cosa, quan has d'aguantar a l'imprudent de Pérez Macian dient que estem vorejant la llei, quan el 9 de novembre del 2011 compareixia junt amb Bataller i la resta del govern per explicar els seus primers 100 dies, a només 11 dies de les eleccions generals. En plena campanya. No tenen memòria. Ni vergonya. 
Però vaja...en realitat, el que el preocupa al PP és que en el seu darrer any de govern, a estes alçades encara no sabien en què invertir els romanents, i este govern ja trau a licitació més de 4 milions d'euros. Ha de ser frustrant per als que es creien bons gestors. No ho eren.