20 de juny, 2007

LLIBERTAT I PLURALITAT


Crònica de Castelló.
He de felicitar al grup editorial del Crònica. A les poquíssimes hores d’haver rebut el meu escrit d’esta setmana, un dels seus màxims responsables m’ha telefonat i m’ha donat la llibertat absoluta per escriure sobre el tema que trobe més adequat. Tant el que ens és suggerit, com el que des del BLOC considerem oportú. No puc fer un altra cosa que dir-ho ací i felicitar-los. Felicitar-los per la defensa de la llibertat d’opinió. Que farem des d’ara? Exactament el que ens han proposat. Quan el tema, sota el prisma del BLOC siga d’entitat suficient, i d’interès polític, escriurem sobre ell. Jo sempre he trobat que l’acord inicial, negociat per mi, d’escriure tots sobre el mateix tema, era una bona idea, per tal d’evidenciar davant el lector, els diferents punts de vista que cada matèria municipal pot tenir, però l'actitud del PP ha desvirtuad l'acord. Quan el tema siga menor, i triat per l’elogi, escriurem sobre allò que pensem pot interessar als lectors. Així de clar.
He de deixar constància, i vull fer-ho de forma clara i contundent, que tots els entrebancs i el intent de retallar el dret d’opinar sobre allò que vulguem, ha vingut de l’Equip de Govern, mai de la direcció del Crònica de Castelló, ni de Yolanda Tena, la seua redactora, ni del grup editorial.
Felicite al grup editor del Crònica per demostrar, una vegada més (també ho han fet amb el Mediterráneo) la seua voluntat manifesta d’obrir-se a la pluralitat.

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric, tinc un suggeriment:
Que cada setmana, de manera rotatòria, un dels grups municipals unilateralment trie un tema i tots hagen d'escriure sobre el mateix.

Nomdedéu ha dit...

ha ha ha. Què bona! Ja els hi ho proposaré. Està ben pensat. Em tem que el PP no estarà per la labor. Se'm acudeixen un bon grapat de temes que seria divertit vore que en pensen, però que no desvetllaré per si de cas. hehehe

Anònim ha dit...

Si la iniciativa prospera, llavors esperaré amb deler l'edició del Crònica cada setmana que al Bloc li toque triar el tema.
Tanmateix, no crec que el PP tinga molta por. Ja se sap que ells són uns artistes en manipular la realitat i culpar sempre l'adversari.

Anònim ha dit...

Mediterraneo i Crònica amb voluntat manifesta d’obrir-se a la pluralitat? per què? per una columna del BLOC amb crítiques al PP?
No ens enganyem, la premsa gratuïta de Castelló milita fidelment a favor del PP, igualment que el diari Mediterráneo. L'aliança PP-PECSA, malgrat l'eixida de l'intoxicador anticatalanista de Montesinos, continua asfixiant la pluralitat dins l'ecosistema mediàtic castellonenc.
Yolanda Tena, igual que la resta de periodistes, es deu als seus annunciants i els seus interessos econòmics. Podem estar contents perquè s'obri un finestra per difondre un missatge crític, però no ens confonguem, aquestes columnes no aconsegueixen contrarestar el grau de toxicitat, de mentides i enganys, del Crònica i el Mediterraneo.
Calen mitjans de comunicació amb tanta incidència com la premsa gratuïta.

Nomdedéu ha dit...

Vist així no puc negar que tens una gran part de raó. Però mentre Mediterráneo ens ha ignorat durant anys, la veritat és que ara, quan hi ha noticies municipals trau l'opinió dels tres grups. Abans no passava. A banda d'això, és cert que "La Rueda" permet una opinió plural a Mediterráneo que no existia, i el Crònica incorpora estes columnetes, que per cert començaren encara amb Montesinos. PErò és evident que això no canvia el grau de servilisme que te amb l'equip de govern. El que no compartisc és això que els periodistes es deguen als anunciants. Es deuen només als seus caps. Els que són hostatges dels peatges comercials i polítics són els mitjans. Així ho crec.

Anònim ha dit...

Bueno lo de tu alcaldía voló...vaya¡¡¡¡...y encima gracias y/o `por mor de tu , lo siento no quisiera hacer valoraciones pero la realidad se impone , EGOCENTRISMO, la Alacaldía es del PP...y encima cuando has ido a mendigar un sueldo te has encontrado ocn aquello de "Roma no paga a traidores""...tópico ,eh¡¡¡¡por q

Nomdedéu ha dit...

home, ha tornat el intel·lectual orgànic!

Anònim ha dit...

jeje¡¡¡¡...y ahora qué xenófobo¡¡¡¡

Anònim ha dit...

verás entiendo que el blog es tuyo...pero te arriesgas¡¡¡¡esta es la servidumbre de no poder poner puertas al campo...no estoy seguro de que lo entiendas...

Anònim ha dit...

es que el blog ,sabes???, no puede ser NACIONAL.....jejje¡¡¡¡

Anònim ha dit...

es que los NACIONALES hay que ver como sois¡¡¡¡

Nomdedéu ha dit...

xenòfob? jajaja que atrevida és la ignorància, i que roin l'abús del peyote!

Anònim ha dit...

veamos ,no quisiera entrar en la cosa personal, pero tú de que vas????..las valoraciones políticas una cosa son ,...pero quizás seas tú el ignorante,....,incluso en política...sabes???...hablas demasiado , en todos los medios,....y es divertido oirte o leerte..naturalmente cuando uno tiene tiempo , y /o está aburrido...

Nomdedéu ha dit...

ara, alguna gent amb raó em dirà que no perga el temps en un personatge com tu. Pero clar, entres, em dius "egocentric" (això és personal, no polític), m'acuse de "mendigar un sueldo" (cosa que mai no he fet i demostra que no saps de que parles), em titlles de "traidor" (que crec que també és prou ofensiu, al mateix temps que incert, però un colp més no saps de que parles), dius "no estoy seguro de que lo entiendas", (que tampoc no sembla una valoració política sino un intent de faltar-me al respecte), i quan jo dic "intel·lectual orgànic" em contestes xenòfob! Per a partir-se el cul de tant de riure. O no saps que vol dir xenòfob, o no saps que vol dir intel·lectual, o no sap que vol dir orgànic,o no saps ni el que dius tu. Per això he pensat que escriues després de menjar-te una truita de peyote, i que el teu estat és provisional. Sino és així, si este és el teu estat normal, aleshores em disculpe, perquè no m'agrada fer broma amb les discapacitats intel·lectuals.
De veres no tens res millor que fer. Crec que fan trencaclosques de tres peces. Segur que s'hi t'hi poses, el pots tindre fet abans d'octubre.

Anònim ha dit...

Parlant de llibertat i de pluralitat, tinc entès que Castelló i 13 ajuntaments més posen en marxa una TV pública digital.

M'agradaria que algun dia ens parlares d'açò, de si va a ser "lliure i plural" o un 'Canal 9 local'.

Gràcies, salut.

Nomdedéu ha dit...

Serà un canal 9 local. Més clar aigua. El PP i el PSOE han pactat un sistema de representació en el que només ells tindran donsellers. Un dia amb més temps n'escriuré. O tot simplement penjaré la meua intervenció el dia que va debatre's al plenari de Castelló. Si, faré això. Demà mateix si puc. Crec que deixarà clar que esperem i que tindrem d'eixa tele.

Anònim ha dit...

Anónimo pesat!
"No sé pueden poner puertas al campo" però Enric podria no dixar aparèixer les teues entrades i no ho fa. Això diu molt en favor d'ell. I en favor teu , les teues entrades, la veritat és que diuen ben poc. O molt, segons com ho mires.Tu solet et qualifique,en Primària no passaries d'un NM: necessites millorar...
A les altres persones humanes que entrem a este blog buscant les reflexions d'Enric, que ens interessen molt, i les de la gent "normal"i senyada que es mou per ací, tot açò ens permet poder riure'ns una miqueta.

Anònim ha dit...

Doncs quina llàstima, jo esperava que participant distintos ajuntaments la cosa seria més plural. Gràcies pel teu interès :)

Per cert, que no sóc el Jordi de més amunt, lamente la confusió. Sóc un dels estudiants que conformen la primera promoció de Comunicació Audiovisual de la UJI, i tenia moltes esperances en poder treballar en una tv local pública, amb el que això significa: plural, independent, professional i local (propera, preocupada per la nostra cultura i els assumptes que ens toquen més a prop).

Estic decepcionat, però tampoc sé què esperava... És trist llicenciar-te i haver d'emigrar per poder respectar els teus principis.

Espere amb atenció el que ens prepares sobre el tema. Moltes gràcies Enric.

Salut.

Anònim ha dit...

Jordi 2, no sé com està el tema, però tot i que no és pública, per què no proves en Info TV? Per cert, es pot veure en la Plana?
I una altra cosa, l'anònim esta tan sabut, quan parla de nacional, no eren ells "los nacionales", els de la camisa blava i la boina roja?

Anònim ha dit...

Quants Jordis hi han hui per ací. La veritat és que la televisió pública local esta és una farsa. Crec, que no contenplen ni unes hores en valencià. Vull dir, serà tot en castellà i ja vorem si fiquem algun de poble parlant en valencià. A part d'això, passe el de sempre, el PP i PSOE se reparteixen el pastís i després les altres forces polítiques en representació municipal no tenim dret a res. PSOE = PP.

Anònim ha dit...

No sóc un expert en el tema i per tant no sé qui té la competència de legislar sobre televisions locals. Si és la Generalitat, llavors propose que Enric Morera presente un projecte de llei a les Corts exigint que en cada TV local hi estiguen representats tots els grups municipals. A veure que diu Pla a això.

Anònim ha dit...

Si em permet Jordi 2 del seu comentari, ell reivindica una TV propera però pense que serà una TV pro-pepera.

Anònim ha dit...

I per a quant infotv a Castelló? No podries pressionar un poc?

Nomdedéu ha dit...

mare, quan de jordi. preguntaré a ACPV com ho porten, però...sóc una miqueta esceptic. El Casal Jaume I de Castelló ha mort. Ara serà un altra cosa. Sembla que la "cupula directiva" ha dimitit. En fi. Preguntaré

Anònim ha dit...

com està això que el casal ha mort? últimament ja no anava cap persona això és cert, i corrien rumors de la seua venda, però no sabia que ja estava soterrat.

Nomdedéu ha dit...

això m'han dit. ara se'n farà càrrec directament el delegat d'ACPV. No se si continuarà obert el bareto...?!??! La programació, poca o molta, serà cosa d'ell.

Anònim ha dit...

jejje¡¡¡¡.si tengo , y hago , cosas más importantes que las que tú haces...por eso , de vex cuando , necesito algo de distracción,,,; y te aseguro que tu posición política y tus "ponciadas" son muy hilarantes...Lo siento , la verdad , es que no deseo (ni quiero) faltarte),..pero es que eres tan divertido¡¡¡¡¡