27 de juny, 2007

PRIMERA GALA DE L'ORGULL GAI, LESBIC, BISSEXUAL I TRANSEXUALAhir al Teatre Principal vam celebrar la primera gala de l'orgull. Va ser un acte important pel que fa la visibilitat d'este col·lectiu plural.
Kepa Gallego va estar esplèndid amb el seu monòleg "Salir del Armario". Després les actuacions del col·lectiu "oso" de Castelló SEX BEARS, la trans "La chica Karamelo", els travestis Geena, Luna, Westing i Pepa Wells...
Westing va estar increïble! Increïble! I evidentment, l'aplaudiment de la nit va ser per la Pepa. La gent que coneixem a la Pepa des de fa anys, i crec que poca gent a Castelló i el Grau no la coneixen, entendran l'emoció del reconeixement públic a algú que era com era quan ser-ho era un delicte. A algú que ha obert les portes a molta gent, i com va dir Amparo en la presentació de la gala, sense Pepa, sense la seua lluita per la seua dignitat, pel seu dret a viure, en una època en la que ser "maricón" era un passaport a la comissaria; sense ella, dic, hui no podríem celebrar a Castelló la Primera Gala.
Una felicitació especial per a Rosa. Ànima de tot este embolic fantàstic, i que va quedar amagada entre les bambalines. També al Col·lectiu "Arcoiris".
I una gratitud. Moltes gràcies xiques, moltes gràcies xics, per triar-me per fer el pregó. Un honor.
Besos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon pregó, Enric. Enhorabona. Llàstima que l'alcalde no haja acceptat la invitació per pronunciar el discurs, com li correspondria com a màxim representant de la Ciutat de Castelló.

Només una puntualització lingüística sobre el mot "gal.la". Segons el Gran Diccionari de la Llengua Catalana http://www.grec.net/home/cel/dicc.htm
"gal.la" amb ela geminada vol dir:

1. Individu d'un poble de raça etiòpida que habita el massís central d'Etiòpia.

2. Llengua del grup cuixític parlada pels gal·les.


I "gala" sense ela geminada vol dir:

Festa popular, ballades, diada de festa major, diversió.

Nomdedéu ha dit...

Vaja, he tornat a fer gala? gal·la? de la meua insuficient ortografia!
Gràcies. Ja ho he canviat.

Anònim ha dit...

De res. Entre tots hem de mantenir la llengua ben viva i sana, tot i les dificultats de viure en un ambient tan hostil envers la normalització del valencià.

Per cert, a la web del Bloc http://www.bloc.ws/
hi ha una notícia de hui sobre la "gala" celebrada a Castelló en què també hi apareix escrit "gal.la".

Anònim ha dit...

Estic tancat a casa acabant un treballet sobre l'estructura social del País Valencià i les demandes d'autogovern.. així que no he pogut participar de la gala. Ja saps el que pense de la teua intervenció però de nou ennhorabona i si m'ho permets.. gràcies.