26 de juny, 2007

"ORGULL I PASSIÓ". Mediterráneo. 28.06.07

"Orgull i passió" és una pel·licula de l'any 57, amb Cary Grant, Frank Sinatra i Sophia Loren. Miguel (Sinatra), és un resistent espanyol, que lluita contra l'exercit napoleònic. Ha aconseguit fer-se amb un canó de grans dimensions, però necessita l'experiència del capità Trumbell (Grant), un oficial de marina britànic. Aliats al camp de batalla, Trumbell i Miguel acaben enfrontant-se por l'amant de l'últim (Loren).
Passió i orgull. Durant la precampanya els discursos d'Alberto Fabra, començaven i acabàven amb la paraula "passió", repetida com una mena de mantra que hauria de fer levitar les consciències ciutadanes cap a un estat d'orgull de "patria chica". Ara, passades les eleccions, la campanya del coret ha afluixat. Pensaran, potser, que ara és l'hora de l'orgull.
No. Hui és el Dia de l'Orgull. Una commemoració que s'han tret, no se si de l'armari, un col·lectiu plural de ciutadanes i ciutadans, que reivindiquen el dret a viure orgullosament la seua orientació sexual. Allò que no va poder fer Cary Grant. El col·lectiu va demanar a l'Alcalde de la ciutat que llegira el manifest el dia de la seua primera gala al Teatre Principal. L'Alcalde declinà la invitació al·legant que ell mai no llig manifests, tret de l'anual contra la violència de gènere. Lloable que llija aquell, difícil de justificar la negativa actual. No se per què venen les reticències. Segur que no és que tinga por que el prenguen per allò que no és. Cas contrari s'entendria malament que fa només uns mesos llegira el manifest (ai! que la memòria és curta!) del Dia del Llibre, sense por a què ningú es pensara que era un escriptor. Ningú no ho pensa.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

jua

Anònim ha dit...

vullc donar-li les gracies a l'ajuntament de castello per haver-se volcat en el 50 aniversari de les festes de sant pere del grau, tambe vullc agrair a canal 9 per la tasca d'informacio que esta fent de estes festes tambe vullc donar les gracies a la junta de festes ja que este any a fet un esfors per fer unes festes per a tothom portant a la union (grup que li agrada molt a la meua germana de 34 anys) els tres sudamericanos (grup en el que el meu pare i la meua mare es donaren el primer peto) i sobre tot pels bous, bous i mes bous, en definitiva una vegada mes el meu recorregut sera de m'ha casa a la pacheca i de la pacheca a m'ha casa... una vergonya de festes

Anònim ha dit...

Cada vegada pense més que el dia de l'orgull gai é stambé el dia de l'orgull laic, ja que molts dels atacs que reb el col·lectiu homosexual el reben els ciutadans i ciutadanes que no comulguen amb la religió majoritària ni amb els dogmes nacionalcatòlics. Hi ha capellans (ací a les nostres comarques hi ha molt bons exemples) que es dediquen a donar lliçons de moralitat a tot el poble, inclós l'ajuntament, els regidors (en especial els "comunistes"), els professors, etc... A més ara beatifiquen a aquells que van morir per la seua fe, i es parla d'ells en les homilies dels diumenges per ser màrtirs assassinats duran-t la persecució religiosa de 1936-1939, sense saber que en l'auditori hi ha un fill d'un afusellat per haver sigut membre d'un sindicat obrer, i a més, creient. tampoc es recorden dels capellans vacionalistes bascos afusellats per Franco. Eixos no són màrtirs, sinó separatistes, en fi...
I ara comencen una guerra contra l'assignatura d'Educació per a la ciutadania. En primer lloc dic que no conec molt bé els continguts de l'assignatura, i crec que es podria donar transversalment en assignatures com història, filosofia o ètica. I en segon lloc em fan preguntar de què tenen po? de que s'ensenye a la gent jove els seus drets i els seus deures? Que se'ls diga que home i dones som iguals, independentment de la nostra raça, religió, opció sexual, ideologia política...? Que se'ls ensenye què són els drets humans?
A tot açò s'ha de recordar que l'Església té l'assignatura de Religió, amb drets importants, com ara que per donar classes de religió no s'ha de fer oposicions, com passa en matemàtiques, història, valencià, dibuix, educació física, etc... Sinó que els mestres i professors els posa a dit el bisbe. I qui posa elegeix el bisbe? La comunitat de catòlics? Jo mai he vist eleccions a bisbe. Doncs no, el posa, també a dit, el Papa. I qui és el Papa? Doncs el cap d'un Estat teocràtic estranger. En fi, eixe és el món en elq ue vivim, per això dies com el de l'Orgull Gai és també, a la meua manera de voire, el dia de l'orgull laic.

Anònim ha dit...

Passió pel Mercat del dilluns. D'això podrie anar el pròxim article del Crònica. La veritat és que l'altre dia em vaig passar pel costat i em va estranyar que no hi hagés mercat. Ara resulta que el senyor comprat pel PP, Juan Jarque, diu que no va passar res. Ahí va un tema.

Anònim ha dit...

El dia de l'orgull gai és el dia de l'orgull laic??? quina barbaritat! Com si no hi haguessen homosexuals creients. I l'assignatura Educació per a la ciutadania és una caguerà, perquè no es pot dir d'una altra manera. Aquestos adoctrinaments a les escoles en democràcia en el segle XXI no es poden permetre. Cadascú té el dret i el deure d'educar els seus fills en els valors i les idees que vulga, per ajudar als xiquets a afrontar la vida de la manera més noble possible i a poder tractar i respectar a tothom. No és només l'esglèsia qui no vol aquesta assignatura. A ells el que els preocupa és que es lleve la religió a les escoles. La assignatura EpC preocupa als pares.

Anònim ha dit...

No confongues laïcitat amb ateisme. Una persona pot ser laica i creient alhora.
Personalment preferiria que el meu fill o la meua filla donaren més matemàtiques o més llengua que assignatures com religió o les seues alternatives, i no me preocupa que en les escoles ensenyen els drets humans, i com ja he dit en el missatge anterior, es podria donar transversalment en assignatures com història o filosofia.
Almenys qui impartisca estes assignatures està per oposició (almenys als centres públics) i no per enxufisme.

PVS ha dit...

Al del Grau...
De què t'extranya???? jajaj fes-te de la colla els il.legals, no et caldran ni comissions, ni concerts, ni res... et caldrà ganes de festa.
´Per què si me veres en les condicions que estic ací jajaja
Ale men vaig a dormir que dema toca despertà, i em d'alcar a tot el grau.
Visca Sant Pere!!!!!!!!!