22 de desembre, 2007

"BIG BROTHER". Levante-EMV.22.12.07

La passada sessió planària de pressupostos, va convertir-se a Castelló, en una sessió de control. Però no del govern, sessions a l’ús en totes les democràcies occidentals. No. Va ser una sessió de control a l’oposició.
El PSOE havia engegat una lícita campanya de mobilització popular contra l’abusiu (en això coincidim) increment de taxes i impostos. Els socialistes havien redactat unes al·legacions, que van remetre des de l’ajuntament. Res a objectar, cada ú fa l’oposició com li sembla més útil. El cas és que el representant popular ens va sorprendre a l’informar públicament, que comprovant els cognoms, havien arribat a la conclusió (desconec si certa) que la major part dels recurrents eren familiars dels regidors socialistes, i els propis membres del grup municipal. També va entretindre’s el PP en comprovar si les persones que al·legaven contra les taxes per guals, eren titulars d’un gual o no. Van obviar, com va replicar el socialista Péris, que perfectament poden viure un una finca amb gual, i que este figure a nom de la comunitat de veïns. I, afegisc jo, tampoc no cal ser titular per recórrer una taxa que et sembla injusta.
Un altre regidor popular va afirmar amb contundència, que forçosament ha de ser fruit de la confirmació prèvia, que així com ell era soci del C.D. Castellón, cap membre del grup municipal socialista ho era. Deu tindre accés a la base de dades del club.
A mi també em van passar dues coses dignes de ser subratllades. En la meua intervenció, quan parlava de les subvencions, vaig afirmar que els 228.000 € que este any destina l’ajuntament al col·lectiu gitano (al que cal afegir subvencions d’altres administracions) era una quantitat molt important. Deia jo que era cert que molts dels programes del col·lectiu, són interessants i ben útils, però vaig gosar afirmar que la integració del col·lectiu, era excessivament lenta, com ho demostra el fet que dure ja cinc segles! Als quinze minuts de la meua afirmació, va aparèixer pel plenari el Tio Enrique, patriarca gitano. En l’època del sms i el mòbil, jo no crec en les casualitats.
També vaig dir que calia que el pressupost afinara més. Que algunes xifres es comptabilitzaven amb un marge d’error massa gran, la qual cosa obligava després a modificacions de crèdits, augment de paperassa i pèrdua de temps. Vaig posar l’exemple d’una càmera digital pressupostada en 1.000 €. El dia després la funcionaria responsable de l’àrea que havia sol·licitat la càmera, em va justificar disgustada, la necessitat de l’aparell fotogràfic, i que valia tants diners perquè la necessitaven amb trípode i determinades característiques, cosa per cert que no consta al pressupost. Afirmava que potser fins i tot han fet curt amb 1000€. No sabia que em donava implícitament la raó. La meua queixa no és que fora cara o barata, és que es posava una quantitat sense demanar prèviament un pressupost que ajustes el preu a la realitat. Em sembla fantàstic que l’arxiu tinga el material més modern del mercat. Se que en faran bon ús.
Com ho va saber la funcionaria el que jo havia dit? No ho va sentir a cap ràdio, no ho va llegir a cap diari. Algú va haver de telefonar-la per dir-li: “el BLOC no vol que tingueu la càmera que tant necessiteu”.
Així va transcórrer la sessió. Amb la sensació de l’oposició que estàvem sotmesos a un control desproporcionat, i a una manipulació innoble i indecent del que fem i diem.
El PP ha deixat de ser un partit polític amb una maquinaria electoral perfectament greixada. Ha evolucionat com un pokémon. És un règim. Un règim polític, fet de complicitats subvencionades, de pressions a determinats col·lectius, i d’ús dels diners públics i dels ressorts del poder per construir un entramat que comença a fer-me por com ciutadà, i que em decep profundament com a demòcrata.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo allò del Tio Enrique xD. Què penses que es podria per la integració o per què creus què costa tant?

Anònim ha dit...

Enric vull recordar-te una anècdota de la passada campanya electoral municipal en la que estaves tu, jo i altra gent a la porta de l'escola Serrano Sunyer repartint propaganda quan una dona gitana va dir " nojotros ya hemos votao nos han recogio el voto pa l'Amoròs" ( regidora del PP).
Potser les subvencions tenen que vore.
Tonet

Rafa Cotanda ha dit...

A mí em va passar una cosa pareguda a la de la càmera, però amb una infracció urbanística. Vaig presentar un escrit demanant la revisió d'unes obres a una façana protegida perquè incomplien normativa i al dia següent em criden dient-me que "a la propietària de la casa li han dit QUE JO LA VULL DENUNCIAR!" És el seu sistema, i la veritat, els funciona.

Anònim ha dit...

Hace algun tiempo yo me creí aquello de la colaboración ciudadana. Cuando veía alguna deficiencia, escribia y firmaba.
Me dieron un consejo. ¡cuidado!.

Nomdedéu ha dit...

Ni em sorpren ni em tranquilitza vore, Rafa, que a totarreu és igual.
Jo, Fajardo, tinc contacte amb el Tio Enrique. Sóc de La Guinea, un barri que als 60 era molt marginal, i ara és marginal. On conviviem paios i gitanos al 50%. Els gitanos de castelló parlen valencià, i ens coneixem tots. El que passa, és que hi ha una èlit que ha organitzat una sèrie d'associacions que viuen de la subvenció pública a canvi dels vots que diu Tonet.
El Tio Enrique, em deia en campanya que haviem de canviar d'actitud quan parlavem d'educació. Ell defensa escoles per gitanos "perquè som diferents, les xiquetes no poden ser mirades pels xics a partir de quan tenen la regla. És la nostra cultura". Tenim dos opcions, cedir per evitar que en senyalen amb el dit (dificilment ens votaran com col·lectiu. Individuanlment jo tinc electors gitanos), o ser coherents i demanar un sistema educatiu que no discrimine per raó de raça, religió, sexe... Jo aposte per la segona opció, i si això fa que el colectiu gitano organitzat no ens estime gaire electoralment, que hi farem!
El patriarques no volen integració. El proces inacabable d'integració, és un negoci econòmic, que el permet controlar el col·lectiu, i millorar el seu prestigi personal i el seu ascendent, sobre tot el col·lectiu. I al PP, tindrels subvencionats els hi funciona fantàsticment.
Al darrer comunicant, dir que "cuidado", és una frase que ix amb massa freqüència de les files popular amb direcció a associacions de veïns i particulars, que no són dòcils. Hi ha massa cassos referenciats, com per poder pensar que no siga una forma d'actuar, un tant mafiosa, cal dir-ho.

Anònim ha dit...

Tambien se dio lectura, en el pleno, a uno de los emails enviados por el grupo municipal socialista a sus afiliados y simpatizantes.
A saber como han obtenido dicha copia...
Y habría que tener cuidado al hacer difusión pública de un correo electrónico de origen incierto.
Recordemos que el correo electrónico es, al igual que el tradicional, inviolable y su difusión pública está penada por la Ley.
Ahora deberían indicar quien les ha proporcionado el susodicho correo y quien les ha autorizado a difundirlo...
hmmmm
siempre hay algo que huele mal cuando estos habren la boca...
Y no me refiero a la halitosis, precisamente....

PVS ha dit...

És curios com una ètnia pot plantar cara al PP, primer fan vaga pel recinte firal, desprès no sé que fan i apareixen a tots els miting del PP, recorde el miting del PP el Grau van arribar-hi tots tard i en massa i multitut. No sé com ho han fet però finalment aconsegueixen el que volen... pense que pocs gitanos van votar a un altre partit que no fora el PP, jo estava a una mesa bastant representativa en el districte de la ètnia i tots veien amb el seu sobre taronja....
Potser hauríem de agafar-ne a 4 o 5 en l'oposició per veure si així podem contrarrestar territori.
Estem gairebé a final d'any i no m'agradaria ser pesimista però cada vegada més tant oposició com govern em defrauden més... quan no és una cosa és una altra i quan ja penses que tot s'ha acabat el BLOC autonòmic pacta amb algu! Quin desastre dèu meu! Ja em veig de apolítica per al nou any!
Bon Nadal
PVS

Anònim ha dit...

El Bloc pacta amb algú.

A les eleccions autonòmiques haviem pactat amb algú.

Ara, a les generals, pactem amb la tercera part d'eixe algú.

A les properes, ja vorem qui o qué quin percentatge de qui queda per pactar. En tot cas, segur que ens tornen a sorprendre.

Enric, alguna vegada no han fet joc brut els del PP i els del PSOE? Es la matèria de la que està feta la seua ànima totalitària.

Bon Nadal a tots.

Nomdedéu ha dit...

Home Balta, ja veig que has llegit el Falcó Maltés..."l'ànima totalitària". Quina imatge més bonica. I més trista.
A tu i a PVS dir-vos, que després de pactar amb EU, pactar amb un terç ( i tenint presnet que cap pacte ens ha durat ni quatre anys) espere que a les properes ja ningú vulga pactar amb nosaltres, a vore si així, per fi, podem oferir un producte genuí a l'electorat.
Encara que coneixent el partit, hi haurà qui proposarà que pactem amb Tele Pizza. Si més no, ens deixaran triar tres ingredients!

Anònim ha dit...

A votar:

http://www.meravellesvalencianes.org/presentacio.htm