17 de desembre, 2007

"CALATRAVA" Levante-EMV

Malgrat el que explicava l'altre dia una professora, en una classe de la UJI, la campanya “Pasión por Castellón”, mai no va ser sotmesa a l’opinió de l’oposició, i malgrat el que ella afirmava, l’oposició mai va votar en contra. Ni a favor. Per la senzilla raó que mai va passar per cap ple municipal. Així es fan les coses a Castelló. Per tant, si un dia l’equip de govern decideix que la ciutat ha de tenir un himne (no es cap proposta, a mi la “Marxa de la Ciutat” de Matilde Salvador em sembla una peça bellíssima i adequada), els tres o quatre que prenen decisions es reunirien a un despatx i triarien un compositor. Personalment, crec que per curriculum, el més encertat seria que l’alcalde despenjara el telèfon i marcara el número de Evangelos Odyssey Papathanassiou, més conegut per Vangelis. I sobretot, reconegut per les bandes sonores de “Carros de Fuego” (TVRCas), “La conquista del Paraíso” (“La ciudad que yo quiero”) i “Blade runner” (realitats virtuals).
La conversa seria si fa no fa: “Mira Papathanassiou, nos gustaria que compusieras un himno que nos situase en el mapa mundial de ciudades con himno”. Li ho diria en castellà perquè Vangelis no enten el valencià, i és una sort, perquè Alberto Fabra no el parla.
Seguim imaginant que el senyor accepta l’encàrrec i que passat un any, i després de 7 anuncis previs, ve a la ciutat a signar el contracte. Acudirien el President de la Generalitat, el de la Diputació i un completíssim seguici. Compareixerien tots davant la premsa al Saló de Plens municipal, i quan algun reporter agosarat li preguntés si ja tenia una idea clara de com seria, i si podria fer una demostració, Vangelis, amb un somriure autocomplaent, miraria a dreta i esquerra (just el doble d’a on mira habitualment l’alcalde) i li demanaria al policia local el xiulet. Solemnement se’l posaria a la boca i faria: Pip-pip. El fascinant món de la música simfònica!
Hores d’ara ja deuen pensar que estic com un llum (de baix consum, que sóc primmirat per estes coses). Dons no. Simplement he novel·lat el que van fer amb l’Espai Comercial.
Van encomanar a un prestigiós arquitecte el disseny de la nova dotació. Al PP li agrada dir-li a Santiago Calatrava, valencià internacional. Supose que és valencià per naixement i internacional perquè paga els impostos a Suïssa. Allò que tan criticaven dels Sanchez-Vicario. El cas és que va vindre, va saludar, ens va costar un grapat d’euros per la presentació, i en lloc de donar-nos una idea de com serà l’Espai Comercial va dibuixar una senyora i un colom. Igual que haguera pogut dibuixar un porc en bicicleta, o una mona tocant el banjo. Me punxen i no me trauen sang, que diu aquell.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Espere que l'Espai Comercial siga almenys pràctic i funcional, a més d'econòmicament viable. Coses que no solen ser òbvies en els projectes megalòmans del senyor Calatrava.

Anònim ha dit...

una dona i un colom?? jajaja i això? a quin sant?

Nomdedéu ha dit...

ningú no ho sop. va presentar el que hi ha dibuixat a la foto de baix del post.
diu que l'edifici recordarà les formes femenines o jo que sé!
Serà el jet-lang o la jeta-lang

Anònim ha dit...

El Sr. Calatrava sabe que en Castellón los palomos están o han estado perseguidos, y los que les proporcionan comida también?.
Tenía que haber dibujado una torre de apartamentos y al lado un campo de golf.

Anònim ha dit...

hola Enric me podries dir que van a fer al carrer Tarragona, ja que es la segona vegada que l'alssn?
gracies

Nomdedéu ha dit...

al carrer Tarragona? Ho miraré, però ara mateix, el que em ve al cap és que quan es va remodelar la zona, alguns trams de carrers (desconéc les raons) es van quedar sense remodelar la part dels fanals.
No se si és el cas del carrer Tarragona. Podria ser que estiguen fent una rassa, per cablejar les nosves instal·lacions electriques. PErò parle un poc per no callar. Ja t'ho miraré.

Anònim ha dit...

La nòmina d'artistes del PP és molt llarga ( Julio Iglesias, Calatrava, Ripo....) tan llarga com la gent que no els entenem o no ens agrada el que fan i sempre amb diners públics pel mig.

Anònim ha dit...

Molta traca!! preferiria no tindre que estar una o dos hores per aparcar a Castelló.
Ripo és un cas a banda, amb un bon mecenes a conseguit que la gent crega que és bó. Només és un plagiador de Chagall i Picasso, ahí està el senyor Melchor Zapata, que sense tant de bombo és un artista com la copa d'un pi.

www.espacioblog.com/moncofa

Anònim ha dit...

Els "Pin Y Pon" de negre fan un careto de "pagats" que espanta (més que mai, que ja és espantar...) i el de claret, deu estar pensant: "i ara em pagaran per açò!!!". I serà una quantitat que també espanta.
Quina por!!!

Anònim ha dit...

Una vegada, vaig vore un documental sobre Calatrava , aquest anava sobre un edifici que estava construint, no recorde molt be com va sortir el tema, el cas es que el Calatrava va dibuixar una dona despullada, que segons ell, l’edifici era l’inspiració d’aquella dona despullada, a alguna mema per l’etil (l’edifici i la dona no tenien res a vore) el cas és que aquell dibuix, crec recordar, era molt semblat a aquest. La diferencia era que aquella dona va ser dibuixada desprès de vore els plànols, i ací te que fer els plànols desprès de vore la dona, all arribar a l’oficina, li haurà dit al becari més putejat, Fes un edifici que és parega aquesta dona!

Nomdedéu ha dit...

Melchor Zapata, a banda de ser un artísta, és un tipet genial. Tinc la sort de ser amic d'ell, i és un home tan atent com divertit.
Ripo és un altre món. Fa uns vint anys vaig comprar una serigràfia de gran format, d'una sèrie limitada que va fer de dimonis. M'agradava molt, i sempre que passava per la galeria me'l quedava mirant. Finalment el vaig comprar. Encara està penjat a casa. Però té molt poc a vore amb el que fa ara. Eixes escultures falleres i pallasses. En els últims tres anys, m'han regalat dos ripos més (obra menor). Estan desats amb el mateix embolcall que arribaren. Infumables.

Nomdedéu ha dit...

jeje. no sé. el dibuix s'ha quedat a l'ajuntament, però... no se qui el té.
Podriem demanr que formara part del patrimoni municipal. si, per riure. Al cap i la fi és el dibuix d'un cotitzadíssim artista.
Hui li deia a una del PP que no em seblava bé el numeret de l'altre dia i s'ha disgustat. No ho enten diu. I el problema és que me la crec. Ni ella, ni la major part del PP enten que per a molts ciutadans això és una pallassada. No és que els hi done igual, perquè creuen que dona vots o ves a saber, no. Simplement a ells els hi sembla normal.
Pagant tots, tot és baratet i divertit.

Nomdedéu ha dit...

jeje. no sé. el dibuix s'ha quedat a l'ajuntament, però... no se qui el té.
Podriem demanr que formara part del patrimoni municipal. si, per riure. Al cap i la fi és el dibuix d'un cotitzadíssim artista.
Hui li deia a una del PP que no em seblava bé el numeret de l'altre dia i s'ha disgustat. No ho enten diu. I el problema és que me la crec. Ni ella, ni la major part del PP enten que per a molts ciutadans això és una pallassada. No és que els hi done igual, perquè creuen que dona vots o ves a saber, no. Simplement a ells els hi sembla normal.
Pagant tots, tot és baratet i divertit.

Anònim ha dit...

Llavors, quin és el coeficient intel.lectual dels polítics del PP?

Anònim ha dit...

Menys 10 com en el joc del Ramiro.

PVS ha dit...

No sé perquè de vegades sou tan dolents, a mi Ripollès m'encanta i l'arquitectura de Calatrava també, si bé es cert que s'ha de condimentar amb altres coses... però ja m'està bé. Molt més em preocupa que facin un estadi per al C.D. Castelló.... que no que Calatrava faci un espai firal...
Pel que fa al Ripollès vaig darrere d'ell fa molts anys, potser este any per nadals els reis s'arrecorden de mi!
PVS

Nomdedéu ha dit...

A mi Calatrava també m'agrada, i em sembla bé que construisca el complexe a Castelló. Em sembla bé en termes generals. Segurs que com a BLOC tenim altres prioritats, però vaja... Jo faig burla de l'acte en el que va dibuixar qui sap que.
Ripolles, en canvi, ha deixat d'agradar-me. Qüestió de gustos. La meua opinió artistica, tampoc és molt sòlida, però coses com les de l'Hospital Provincial a mi em recorden aquell Sr. Patata de quan era menut. I francament, una vaca de colorins, amb un paellò clavat a l'esquena (ho presentava l'any passat) em sembla més lleig que el menut dels Calatrava.

Anònim ha dit...

http://www.adn.es/cultura/20071127/PGL-0002-Calatrava-sigue-suma/ADNIMA20071127_1321.html