02 de desembre, 2007

"MAQUIAVEL" Mediterráneo. 13.12.07

"Maquiavel té raó i s’equivoca. La política no és únicament la tècnica de conquesta i de possessió del poder, ja que el poder no n’és l’única finalitat; és també una utopia que inspira l’acció. Sense això, només seria cinisme i egoisme.” Ho diu Édouard Balladour, el que va ser Primer Ministre francés entre el 93 i el 95, al seu darrer llibre. Ho diu ell i ho haurien de llegir uns quants que jo conec. El poder democràtic (l’altre no és poder, és totalitarisme) ha de ser la forma que els polítics tenen de dur a la practica les propostes programàtiques. El problema rau en la trista obvietat que massa governants, prenen les decisions no en base al que pot millorar la qualitat de vida dels seus conciutadans, sinó en el que pot perpetuar-los en eixe poder.
Només cal fer una ullada als pressupostos que ha presentat el Partit Popular. Hi ha una partida dedicada als grups polítics (entre els que també està el PP qui se n’emporta més de la meitat) per un import total de 74.000€. L’Equip de Govern, només amb la suma de les partides de publicitat i despeses diverses sumen 1.720.000€. És evident que hi ha una desproporció de medis que no es justifica només en la representativitat. No. Ni en la funció protocol·lària de cada persona o grup. Tampoc. Queda sobradament acreditat que hi ha un repartiment dels diners públics per a us discrecional de l’equip de govern. I que són diners que no serveixen per millorar la vida dels ciutadans. Són diners públics dedicats a perpetuar el PP en el poder. És obvi. En els 476 anys des de la publicació d’ El Princep, s’ha produït si més no, un canvi substancial, Maquiavel no votava. Vostés si.
Amb motiu del dia de la Consti, articulistes no habituals van publicar el ja tradicional panegeric, la glossa laudatòria al document constitucional. El mateix document que intenten vulnerar la resta de l'any amb lleis que el Tribunal Constitucional tomba parcialment. Per eixa raó, el diari Mediterráneo no va poder publicar el meu article setmanal. S'ha retardat una setmana. Disculpeu les molèsties.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mientes. Y mientes porque, de forma deliberada, pretendes confundir. Apuntas una cantidad, muy grande, y ahí queda ... como que quienes mandan se la gastan a su antojo y en saraos. Tú sabes, que muchos gastos que ocasionas como concejal están incluidos en esa cifra, así como muchos de los de el resto de la oposición ...

La mayor parte de esa cantidad, por no decir toda, obedece a gastos institucionales que no dependen de quién ostente el gobierno ... pero claro, decir la verdad, no engancha ni da morbo.

Cuidate, Enrique ¡

Anònim ha dit...

El " cuidate,Enrique" va en pla de conya o és senzillament una amenaça? Atenció!!! de fatxes ja n'estem tips

Nomdedéu ha dit...

L'escas nivell del postejador queda palés amb eixe "Enrique". És obvi que sap que em dic Enric. Gastar això per intentar molestar és tan infantil que no paga la pena seguir parlant.
Però clar, el fet que siga tan contundent i es mostre com coneixedor fa pensar en algú que conéix el pressupost. I oficialment no som tant gent els que el coneixem.
Les xifres que done són exactes. Podria haver-ne afegit més, els més de 211.000 € de "campanyas" de gent gran, dels que ni 15.000 van a coses productives. La majoria dels de participació ciutadana, que són per a berenars i viatges improductius ara a Brussel·les, ara a Strasburg, ara al Senat i Congrés...
Podria haver afegit els 11.000 pressupostats per indemnitzacións a "organos de gobierno" (no oposició)per quan van de viatge oficial. Podria afegir que hi ha regidora que encara está per estrenar políticament, que no ha amollat el vehicle oficial des del dia que va prendre posessió. Podria parlar de les desenes de milers d'euros que es gasten no poques regidories en regalar transistors que mai no funciones, o taps de botella de vi absurds. I podria seguir i seguir. Per exemple els 2500€ que te pressupostats alcaldia per enviar cartes.
Jo genere despeses? En cinc anys he viatjat una vegada a Barcelona durant dos dies i la setmana passada vaig estar 24 hores a Gijón. Sóc molt més econòmic que la dona d'algun regidor que ha viatjat més que jo.
Podem seguir per este camí fins l'infinit. No els hi ho acoselle. Jo tinc les butxaques transparents. No he participat en cap acte, ni viatge, ni expedició al que no tinguera dret com representant de l'oposició. El dia que l'anònim tinga el valor de donar la cara, pot vindre al meu despatx (segur que sap on està) i li ensenyaré una fulla excel que faig des del 2003. Riurem. Bé, riuré jo. Ell acoxarà les orelles i eixirà per on ha entrat. Disculpar-se no crec que es disculpe, si no te valor per donar el nom, no deu ser gran cosa com persona.

Anònim ha dit...

Enric,

{IRONIC=ON}
Cualsevol dia et trovarás un cap de cualsevol animal al teu llit... ;)
{IRONIC=OFF}

Estos "No se andan con chiquitas..."

Ens agradarìa molt, al menys a mi, que ens feres coneixidors de curiositats com les que escrius al teu comentari.
Anim.