19 de novembre, 2009

"BRUSSEL·LES". Levante-EMV. 20.11.09

No seré jo, europeista convençut i militant, i candidat al Parlament Europeu, qui qüestione el poder econòmic de la Unió Europea. El seu pes com a mercat i la seua capacitat de crear ajudes per sectors econòmics en crisi.
No seré jo, castellonenc convençut i militant, i regidor del seu Ajuntament, qui qüestione la necessitat de reviscolar l’economia local, ni qui intente entrebancar cap esforç en eixa línia.
Tampoc no seré jo, qui discutisca la importància de parlar amb un grapat d’europarlamentaris, una ex comissaria europea i el Secretari General del Comité de les Regions, qui ha oferit un espai al Hall per exposar el mostrari.
Però si que seré jo qui, des d’una reflexió que crec s’ha fet molta gent més, em pregunte en veu alta, perquè l’alcalde de Castelló ha anat a Brussel·les en defensa de l’economia, sense intentar coordinar el viatge amb els alcaldes de les tres ciutats més importants en producció ceràmica, Vila-real, Onda i L’Alcora. No és que em semble malament que Alberto Fabra s’esforce en aconseguir obrir mercats, ans al contrari, el que em sap greu és no coordinar els esforços de tot el clúster de la ceràmica, i que haja tornat a fer el mateix de sempre.
El mateix de sempre, sí, el que va fer amb aquelles cimeres on reclamava infraestructures per Castelló, sense comptar amb l’oposició de Castelló. O convidant només ciutats mediterrànies governades pel PP.
I també seré jo qui es pregunte, en veu més alta encara, si l’Alcalde de Castelló, diputat a les Corts Valencianes i Coordinador General del PP valencià, no hauria d’esforçar-se primer en aconseguir que el govern amb majoria absoluta del seu partit, ajudés al sector, cosa que no fa. És més el PP va votar en contra de les ajudes a la ceràmica que va proposar en el seu moment el BLOC. Abans d’anar a Brussel·les, s’hauria de guanya el sou de diputat valencià per Castelló.
I també seré jo qui li replique a Javier Moliner. El dia després del viatge d’Alberto Fabra, Vicent Sales i Ana Rosa Sanfeliu a Brussel·les, un periodista de Radio Castelló li va preguntar pel cost del viatge. Moliner va contestar que la pregunta "trata de empañar" el viatge. No Sr. Moliner, els diners públics han de ser públics també en la comptabilitat. Jo puc estar d’acord amb que és anecdòtic, però si un ciutadà, o un mitjà de comunicació per informar a milers de ciutadans, pregunta quants diners costa una cosa pagada amb diners públics, se li ha de contestar. S’ha de ser transparent. És vosté amb el seu ocultisme innecessari, qui "trata de empañar" la missió comercial de l’Alcalde. Missió, per cert, a la que des de la discrepància en les formes, desitge tots els èxits pel bé del sector i la gent que el sector ocupa.

5 comentaris:

victor garcia ha dit...

Hola Enric,
La veritat què ès increïble el cinisme que tenen estos del PP en el tema de la ceràmica. A l'Alcora es van atrevir a demanar en una moció a l'Estat espanyol ajudes per a la ceràmica, passant de demanar-lo a la Generalitat, (no siga cosa que s'enfade Camps i ara que hi han vacants no compten amb ells). Però també he de dir que el nostre alcalde va parlar directament amb el d'Onda per a fer una Pla... de no se que per a la ceràmica, fotos, fotos, fotos. Ajudes = 0, solucions = 0.
S'agafen a broma la situació, i creume a l'Alcora estem fins al coll. La situació que patim no sabia vist en la vida.

Tens tota la raó en l'article, i si volen ajudar que se coordinen, la cosa va seriosa i els polítics no donem solucions!! La gent treballadora cada dia ens veu, als polítics, més llunyans. (normal).

Salutacions.

Víctor Garcia.

*La família bé?

Nomdedéu ha dit...

la familia molt bé, gràcie.s
Me n'alegre que estem d'acord en el plantejament. Si Fabra aconseguix alguna cosa fantàstic, però així no es fan les coses quan la situació és tan greu com és.

Enric 2 ha dit...

Perdona si me n'isc del tema.

Fa alguns dies vaig comentar que l'Ajuntament de Castelló havia perdut o deixat de demanar més de 35.000 euros del Ministeri per a compra de llibres per a les biblioteques municipals. El cas és que ara ho ha fet amb uns altres tres milions de pessetes (més de 18.000 euros):
http://www.docv.gva.es/portal/portal/2009/11/12/pdf/2009_12913.pdf
En este cas són les ajudes de la Conselleria de Cultura. Amb això el PP en el govern aconsegueix que les biblioteques de Castelló no augmenten la seua col·lecció i els seus fons, que els usuaris d'eixes biblioteques (usuaris de tot tipus i característiques, que paguen els seus impostos) no puguen gaudir d'una major oferta, i que a més les llibreries de Castelló no puguen ingressar una bona quantitat de diners en estos moments de crisi: un total de 9 milions de pessetes en total. Llibreries que són menudes i mitjanes empreses, sovint familiars, cosa que no s'ha d'oblidar.
Si és perquè com te van dir no hi ha lloc, el senyor Mulet podria apartar la seua col·lecció motos i posar allí els llibres en caixes a l'espera de podere col·locar-los a les prestatgeries, no creus?
Indignant.

Nomdedéu ha dit...

encara no tenim la resposta a l'anterior, jo imagine que més que allò que un company imprudent de Mulet va dir, la resposta serà:
per accedir a eixa ajuda, l'ajuntament ha d'invertir una quantitat similar de diners, i no estan pressupostats.

Enric 2 ha dit...

És possible, però la subvenció és al 100%