05 de novembre, 2009

"EL "XIRINGUITO" ECONÒMIC DELS "XIRINGUITOS". Levante-EMV- 07-11-09


El passat 30 d’abril l’Ajuntament de Castelló va aprovar per unanimitat instar al Ministeri que reconeguera els establiments anomenats "xiringuitos", com elements singulars a instal·lar en domini públic maritimoterrestre.
Tots compartíem que calia revisar la qualificació i les mesures d’eixos establiments hostalers. Han passat 8 mesos, i el PP continua amb la seua campanya d’imatge, fent rodes de premsa junt a representants dels governs municipals de València i Alacant.
Però la pregunta és: ha presentat el PP una proposició per modificar la Llei de Costes? Ho dic perquè el PP és el principal partit de l’oposició a la Carrera de San Jerónimo. I el PSOE, que també estava d’acord, ha iniciat els tràmits per canviar la Llei? Estic segur que tots vostés ho saben, que ho saben fins i tot el PP i el PSOE, la millor forma de modificar una llei és una iniciativa parlamentaria. Recollir signatures i fer-se fotos, és el recurs de la societat civil, d’aquells qui no tenen representació directa en els Parlaments. I precisament d’això, PP i PSOE van sobrats.
Però de moment ací el que hi ha, és un equip de govern que demana autorització al Ministeri per adjudicar tres "xiringuitos" de 150 m2 cada un. I després les empreses els munten de 828, 926 i 845 m2. Les diferències són escandaloses. I l’Ajuntament ho permet.
Aleshores el Ministeri sanciona l’Ajuntament per ocupació indeguda, i l’Ajuntament paga per sancions dels anys 2006, 2007 i 2008, 105.060’06€ que ixen dels nostres impostos. Després, repercuteix les multes a les empreses, però estes recorren i no paguen, de fet, l’ajuntament només ha aconseguit recobrar fins ara i per via executiva 29.420€.
Així que ara com ara el principal problema dels "xiringuitos", no és el debat de si són bons o no per l’economia local, o per l’oci de la gent.
Ni és si el que molesta als veïns són pròpiament els establiments, o el botellot i els aparcaments indiscriminats, que la policia local permet per ordre política. Tampoc no és si han de tindre esta o aquella mida. Ni si PP o PSOE, conseqüentment amb el que han votat a l’ajuntament de Castelló han iniciat els tràmits per canviar la llei.
Ací el debat és saber per què l’equip de govern, torna a concedir llicències a empreses que repetidament incompleixen la llei, i deuen a este Ajuntament el import de les sancions que reben del propi Ajuntament.
Vore l’Alcalde i alguns regidors, fotografiant-se al costat de les empreses que incompleixen reiteradament la llei, i no paguen les sancions que se’ls hi posen, és de vergonya aliena. I d’imprudència democràtica.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

O sea, por si lo lee mi madre; el ayuntamiento no ha cobrado, de momento, unos doce millones de pesetas.
Es que mi madre en euros no se aclara.
A eso le llamo yo buena gestión.

Anònim ha dit...

Ya poco o mejor nada me importa a estas alturas de corrupciones y pillajes que me digan racista o lo que quieran después de leer mis palabras,ciertamente que me da lo mismo.En España han acampado a sus anchas todos los maleantes del terreno y exportados,con toda clase de artilugios y artimañas y tretas y ardides,a lo Mac Gyber o a lo que sea.Mi mujer entró en una tienda hace unos días y unas señoras exportadas ,sin que se diera cuenta,lógicamente,con un cútex le hicieron un buen corte en su bolso y le sacaron su billetero y se lo apropiaron y se fueron.Cuando mi esposa fue a pagar el jersey que se compró lo tuvo que dejar puesto que no llevaba su dinero,tuvo que hacer las gestiones pertinentes para anular tarjetas de pago,de Corte Inglés y de Affinity Card.Bonita tarde.Bonito cabreo y bonita forma de robar a españoles y su gobierno,puesto que ,aunque se anulen las tarjetas ,por las autopistas pueden seguir pagando.Entre los chorizos propios que nos dejan casi cada día perplejos y los otros no me extraña que estemos en zozobra económica contínua y que el sentir de los españoles esté más resentido cada vez.España paraíso para delinquir peces gordos y chicos.

Anònim ha dit...

Pues me acabo de enterar de que España es el objetivo de 35 millones de inmigrantes.¿Es normal eso?España se va a hundir entre los mares que la bañan y nuestro litoral antes pues no creo que el objetivo elegido sea Soria,por ej.

Anònim ha dit...

La Coordinadora Nacional sobre les consultes per la Independència de Catalunya ha tret el material documental i propagandístic sobre les consultes del próxim 13 de Desembre.
En ell, apareix el terme Catalunya com a referent polític (així com el de Nació Catalana), i inclou un mapa on apareix el Pais Valencià.
El BLOC va a reaccionar, o asumix estes idees?

Laura ha dit...

L'ÉXIT sempre esdevé d'una GRAN i BONA DECISIÓ.Les bones decisions esdevenen en una gran part de la EXPERIÈNCIA,y la experiència,normalment, es té per haver agafat abans MALES DECISIONS.

¿Què tal si ho tenim tots en compte,inclosos els Polítics?

Nomdedéu ha dit...

La tesi nacional del BLOC és la que figura a les seues ponències polítiques, com segurament saps.

Als telediaris apareix el País Valencià com una part d'Espanya. Si no reaccionem significa que assumim eixs idees?

Anònim ha dit...

Promte els espanyolistas faran propi un missatge de rebuig cap a esta campanya. Els nacionalistes valencians com jo (votants del BLOC per ara) creguem en un valencianisme que arribe a tots els valencians i valencianes. Un valencianisme amb una estratègia clara, i hui per hui, ho saps Enric, es fàcil trobar dins del BLOC tendències tan oposades com els valencianistes estrictament valencians, i els pancatalanistes.
Esta és un ocasió per a fer vore que el BLOC evidentment que no està d´acord en que el PV estiga dins del mapa espanyol.ñ Però cal diferenciar el nostre nacionalisme del català. Mira les ponències politiques arriben a molt poca gent. Però un reacció front a d´açò, en tv i internet, guanya molts vots. I de fet, el no fer-ho, també n´he fa perdre. Mira el fil següent:

http://www.valencianisme.com/forums/viewtopic.php?t=5593

Nomdedéu ha dit...

Et seré molt sincer, mai no he cregut en els PPCC com referent nacional. Cren en que parlem una mateixa llengua i en que una part de les infraestructures del nostre futur han de ser compartides, però crec que el País Valencià és una nació diferenciada.
Desconec si l'EN del meu partit considerarà oportú dir alguna cosa, m'encarregaré de fer-los hi arribar la teua (que sé segur que no és unipersonal) inquietud.

Laura ha dit...

Crec que aixina encara és més difícil,Enric,per moltes raons.La qual opinió meua no vol dir que no siga molt difícil sense anexionar-mos als PPCC.Clar,que tens raó dient que qui calla otorga.Però no sempre el callar és otorgar,es pot callar per algún motiu o raó molt fort que es pot treure quan calga treure'l.¿És el moment?.Bé,pot ser que sempre és el moment en aquest cas nostre.¿Penseu,veritablement,que podem fer més sols que amb els catalans?Només és una pregunta.

Enric 2 ha dit...

Acabe de llegir açò en el Mediterráneo:

"EL PORTAVOZ de Iniciativa en Castellón, Vicent Grau, censuró ayer el "nulo interés" del equipo de gobierno municipal para dotar a la ciudad de buenos servicios culturales ya que "su propia desidia ha dejado perder una ayuda autonómica de 37.883 euros para la compra de libros para las bibliotecas municipales". Para Grau, "gracias a esta inacción se ha dejado perder un dinero que ponía la Conselleria de Cultura"."

És a dir, mentre el PP reclama ajudes del govern central (iu me pareix be), el govern popular de Castelló deixa escapar més 6 milions de pessetes per comprar llibres. Amb això s'ha aconseguit dues coses: no augmentar els fons de les biblioteques i agències de lectura municipals, i no insuflar eixos diners en les llibreries (petites i mitjanes empreses) de la ciutat.

Desgraciadament no és la primera vegada, ja ho han fet altres vegades.

Supose que demanaràs comptes a M.A. Mulet o a qui pertoque, no?

Enric 2 ha dit...

Ací tens l'Ordre de la Conselleria de Cultura:

http://www.docv.gva.es/portal/portal/2009/10/30/pdf/2009_12176.pdf

Municipi: CASTELLO DE LA PLANA

Minoració: 37.883,36 €

Ajuda a percebre: 14.154,91 €

Nomdedéu ha dit...

primer confirmarem que siga així, i després demanarem explicacions. sí.

Enric 2 ha dit...

Me pareix molt bé.