08 de novembre, 2009

"GÒNDOLES I TRAMS". Mediterráneo. 12.11.09

Confesse que no ho he pogut confirmar a les actes municipals, però la història és tan fascinant que no puc resistir-me a gastar-la. Es veu que fa un bon grapat d’any, el consistori va decidir comprar uns cignes per embellir l’anomenada "basseta dels patos" del Parc Ribalta. Al cap de no gaire, els animals van morir un darrera l’altre. En poc temps es va passar de la bellesa afegida, a l’aflicció popular. Els experts van dir que els animal havien mort de solitud. Tots eren mascles, i tot i tenir ploma, aparentment heteros. El polític que va prendre la decisió, no hi va pensar en eixos detalls, pensen poc en els sentiments la majoria dels polítics.
Varen passar alguns anys. Un dia, en sessió plenària, el govern municipal va anunciar la decisió de donar un al·licient romàntic a la basseta, esta vegada, havien decidit de comprar una gòndola. Com a Venècia, per tal que els enamorat i turistes, pogueren passejar dolçament entre ànecs i molles de pa. A tothom li semblà bé, però un regidor, recordant que els signes havien mort de pena, va fer ús de la paraula per dir: "està molt bé, senyor Alcalde, però per a que no ens torne a passar el mateix, compren una gòndola i un gòndolo."
No em negaran que no és fantàstic. Amb independència que el pobre home tingués poca cultura orinotològica, el cert és que va parlar des del cor, des dels sentiments. No volia que la gòndola, per manca de qui estimar, morís com el bestià del llac dels cignes.
L’actual equip de govern no hi entén gaire de sentiments. Tant se val les actuacions del fiscal, o els milers de signatures dels veïns, l’alcalde anuncia que només puguen el TRAM travessarà el Ribalta sobre una infame plataforma de formigó, que dividirà el Parc, i serà un rierol els dies de pluja, que s’abocarà al carrer Saragossa.
El parc mai més serà aquell que vam conèixer, i el TRAM i la plataforma s’endurà per davant un nombre important de records, d’emocions, d’imatges que tenim la gent de Castelló. A ells els hi és ben igual. Ni bellesa, ni sentiments. Al final, i amb la que està caient, un comença a pensar que volen el TRAM, per a què la trama no acabe morint de pena.

24 comentaris:

Enric 2 ha dit...

Genial.

Anònim ha dit...

Si, genial.
Para qué cambiar el adjetivo, si a mi tambien me parece genial.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Enric 2 ha dit...

Bona sort, Enric, en la presidència de la comissió d'investigació.

Anònim ha dit...

He passat per la plaça del davant del col·legi Bisbe Climent i ja hi ha una palmera infectada del "picudo". Les palmeres d'esta plaça son de les més antigues de la ciutat (fins i tot algunes conserven els forats de la metralla de la Guerra Civil). Prompte totes estaran infectades, davant de la desídia de l'Ajuntament. No hi ha res a fer. Una part més del nostre patrimoni que perdem.

PPasion por Castellón !

Anònim ha dit...

Pasión i mucha por ellos mismos y sus bolsillos y cuentas corrientes

TONI PITARCH ha dit...

Ets un literat, Enric!
De segur que al darrera del "Tram" ve més d'una ""Trama", perquè -diuen- sempre trien elles... La llàstima és que la Boda no serà pel civil, sinó per Majoria Absoluta.

Laura ha dit...

¿Sempre trien elles?. Deixe'm que riga una estoneta...

Enric 2 ha dit...

Veig quehas preguntat sobre la pèrdua d'ajudes per comprar llibres. Ha hagut resposta? Supose que ho sabràs, però eixa ajuda era del ministeri, del govern central, del que no dóna res...

" Castelló perd una nova ajuda per a renovar els fons bibliogràfics de les biblioteques
dimarts, 10 de novembre de 2009 10:27
Correu electrònic Imprimeix PDF
Enric Nomdedéu ha preguntat en la comissió de Cultura per quina raó Ca la Vila no ha ingressat 37.883 euros en concepte d'ajudes per renovar les col·leccions bibliogràfiques. Conselleria va atorgar el 27 de juliol d'enguany una subvenció de 52.000 euros destinats a adquirir llibres, però el 16 d'octubre es va fer públic que la Generalitat no atorgava més de 37.000 euros d'aquesta ajuda. L'edil del Bloc ha afirmat que tot indica que l'Ajuntament de Castelló va justificar un poc més de 14.000 euros en despeses a l'hora d'adquirir llibres, un poc més del 27% de la quantitat que hi destinava la Conselleria. Els valencianistes volen saber per quina raó s'ha perdut aquesta quantitat que hagueren permés adquirir més títols per a les biblioteques públiques de la ciutat."

Nomdedéu ha dit...

Toni, moltes gràcies, eres molt generós, jo sóc un junta llitres amb passió per comunicar.
Enric, gràcies pel desig, falta em farà. No hi ha hagut resposta encara, el responsable, Mulet, no va estar en eixa sessió, espere la resposta dilluns i informaré.
No sé si paga la pena dir, que algú de l'equip de govern va dir: no estic segur, però igual és perquè alguna de les biblioteques no estan encara acabades... No vaig contestar, espere la resposta oficial, si em diuen això, hauràn d'explicar perquè emmagatzemem un munt d'animals dissecats i no podem fer el mateix amb fons bibliotecaris esperant tindre els continents llestos.
Tema palameres, tot Castelló està igual. Estem fent seguiment del tema, però es saldarà amb un munt de baixes. Actualment s'està fent un tractament biològic innovador.
L'universitat d'Elx treballava des del 2004 en un tractament, fins que la Generalitat els va deixar sense recursos econòmics.
Laura, jo no sé qui tria. Mai no he sabut si m'havien triat o havia triat jo, el que sé es que siga com siga, anem a la basseta dels "patos"

Enric 2 ha dit...

Se nota que estàs enfeinat.

Anònim ha dit...

Hoy en tres IES de Castellón, II jornada de concienciación juvenil sobre contaminación acústica.

...... y mientras todos los fines de semana (desde Septiembre a Diciembre) festejando con cohetes las fiestas de las calles de San Roque y alrededores.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

És veritat,acabe d'entrar a un blog d'un amic i està plagat de comentaris masclistes.Clar que el post ho era també i ha donat motiu a l'enfilall i lletania de comentaris en contra de la dona.S'ha posat de moda o tots els homes del planeta han tingut telepáticamente la mateixa intuïció o idea al postejar? Uy uy...A veure si es posa un post feminista (tampoc m'agraden),o que ataque als homes quan fiquen la pota en alguna ocasió o moltes ocasions ,que també o fan,eh?

Tonet ha dit...

Darrere o davant del TRAM ja hi ha companya, la TRAMA, encara que fins ara quan parlen de TRAMA sempre li posen de cognom Gürtel, deu ser una senyoreta estrangera.

Anònim ha dit...

Capficat per què i de què?.Vinga,home....ànim.

Aneu a fer-ho tot molt bé.

Nomdedéu ha dit...

???????? ara m'has mort

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Jo?,vinga,sóc una assassina

Nomdedéu ha dit...

llegeixes el meu facebook

Anònim ha dit...

Clar,he llegit que estaves capficat...ja.I una que sempre va donant ànims a totom...

Anònim ha dit...

tothom...,vaja arreglo-capuzas que m'han fet del ordinador que s'empasa les h h h h

Anònim ha dit...

k

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.