06 de setembre, 2012

"SETEMBRE I OCTUBRE" - Mediterráneo - 06-09-12


En els darrers anys s'ha convertit en una tradició que quan arriba setembre tothom parle, per mimetisme amb el món educatiu, de l'inici del curs polític.  
Esta tradició n'ha generat un altra, la de les declaracions més o menys grandiloqüents que podem fer estos dies els polítics sobre tot allò bo que farem o deixarem de fer a partir d'ara mateix. Vostés ja saben que se les han d'agafar amb la mateixa precaució que les promeses de primers d'any. A totes les cases, mentre uns senyors salten amb esquís des d'un vertiginós trampolí, i amb la banda sonora del Concert d'Any Nou de la Filharmònica de Viena; tothom promet apuntar-se al gimnàs, aprendre anglés, deixar de fumar... i últimament anar a portar currículums a totes les empreses del sector. 
Vostés són molt lliures de creure's allò que vulguen, només caldria! Però si volen una garantia, miren el que s'ha fet fins ara, en gener, en abril, l'any passat, i sabran que poden esperar a partir de setembre, de cadascú de nosaltres.
En tot cas, però, sí que és cert que en el cas de Castelló enguany el curs polític comença ara. D'una banda perquè obligats per una sentència hem de tornar a exposar al públic el PGOU. És a dir, tota la planificació urbanística de la ciutat. Un document que ens diu on es podran fer cases, on està previst fer escoles, ambulatoris, carrers. Un document, doncs, importantíssim i que configura el nostre present i futur “físic”.
I d'altra banda, si Alfonso Bataller compleix el seu compromís (i com ja vaig avançar en un debat, el felicitarem públicament si ho fa), en octubre sotmetria a anàlisi i aprovació el pressupost per al 2013. Fonamental document que ens donarà pistes de quins són els propòsits i projectes per als propers 12 mesos. Sabrem qui cobrarà i qui no. En que es gastaran els nostres diners. I quan ens costarà este colp la factura en impostos, taxes i preus públics. Quasi res porta el diari!
En només 40 dies PGOU i pressupostos. Comença el curs. Nosaltres estem preparats. Tenim llibreta i llapissera nova, i intenció de fer bona lletra.