17 de novembre, 2012

"FENT NÚMEROS, MUNTANT NUMERETS" -Levante-EMV-17.11.13

A la Diputació es retarden una miqueta, però a l’ajuntament, estem immersos en la preparació d’esmenes al document pressupostari que ha presentat l’equip de govern. Parle en primera persona, però comprendran que la participació de la regidora Ali Brancal és absoluta, i amb ella un nodrit grup de persones del col·lectiu. I quan siga el moment dels de la Diputació el treball el farem amb tots els grups municipals. 
Però estos dos no són els únics pressupostos en els que participe poc o molt. Des de fa cinc anys, a través del diputat Josep Maria Panyella, Castelló presenta esmenes als pressupostos de la Generalitat, intentant captar inversions per millorar la nostra ciutat. Ací la feina de defensar-les li correspon a ell, clar, però l’elaboració és un treball d’equip. A Compromís, com abans al BLOC, treballem de baix cap a dalt. 
I per segon colp també, he tingut (hem tingut) ocasió, de presentar esmenes als pressupostos generals de l’Estat. Amb idèntica vocació de millorar les aportacions a la nostra ciutat. Joan Baldoví ha d’exercir de diputat de tot el País Valencià fins que en tinguem un per Castelló, i ho fa amb gran solvència i dedicació. Defensa millor Castelló, que alguns triats per ací. 
I si algú pensa que participar en quatre pressupostos ho complica tot, s’enganya. Tot al contrari. Ho clarifica tot. Si un veu pressupost per pressupost, com compartiments estancs, té una informació segmentada. Però ara que tenim ulls a tot arreu, destapar les mentides i els enganys del PP, resulta més senzill que un sudoku binari. 
A la Diputació vaig presentar una moció demanant que els diputats i diputades de PP i PSOE donaren suport a l’esmena presentada per Compromís demanant que no s’apliqués al sector ceràmic la nova taxa del gas. S’aprovà per unanimitat. 
Ximo Puig i Susana Ros poden anar amb la cara ben alta en este tema. El PSOE ha complert amb el mandat de la Diputació, i sobretot, ha complert amb allò que és de justícia per un sector cabdal per la nostra pervivència econòmica. Van votar a favor de l’esmena de Compromís. 
En canvi Manuel Cervera, Andrea Fabra i Asunción Figueres, van desobeir al seu President provincial, van ignorar la sol·licitud de suport de la Diputació provincial, i van trair els interessos econòmics de la província que representen. 
I ara la millor. En el pressupost de l’Ajuntament de Castelló, en el capítol d’inversions hi ha una partida per la remodelació de la zona esportiva de Gaeta Huguet. Un import molt important. 1’8 milions d’€ que suposadament haurien de vindre des de la Generalitat. Però, oh sorpresa! La Generalitat només ha pressupostat 200.000€ per eixa partida. 
L’Alcalde Bataller ens menteix en el pressupost. Pretén enganyar a la ciutadania dient que farà una cosa amb uns diners que la Generalitat ha decidit no donar-nos. Francament impresentable. 
Nosaltres creiem en la bondat del projecte, per això esmenem a la  Generalitat demanant que augmente la partida fins al 1.800.000 € necessaris. Però sabem que no ho faran, per això també esmenem els pressupostos municipals a la baixa. Mantenir-los tal qual, és una estafa, és jugar amb les il·lusions de la gent.
El país té un problema, un govern trampós i amb doble llenguatge. I el govern té un problema, Compromís és l’oposició que no volien. Però ací estem. Per destapar estes trampes, per defensar els nostres interessos. Fins que vostés ens encarreguen gestionar-los. Estem preparats.