07 de novembre, 2012

"RESPONSABILITAT I COHERÈNCIA"- Mediterráneo- 0811.12


Ens miren molts ulls. Més que mai. Hi ha un creixent consens social en que la nostra formació va ampliant expectatives cara al 2015, i ens encaminem a pas ferm cap a la condició de decisius i això, clar, dóna esperances a uns i inquieta a altres.
Estes darreres setmanes els contactes amb la societat civil s’han intensificat. I actors que abans es despatxaven amb un educat “hola i adéu”, ara tenen ganes de parlar, de saber, d’opinar. Alguns fins i tot d’aconsellar. Jo escolte, conteste, explique. M’agrada.
El procés de creació de Compromís a la ciutat és un procés de creixement, no de substitució. Crec que el BLOC portem anys fent una oposició rigorosa en els posicionaments públics, serena en les formes, i d’educadament contundent quan toca. Compromís és més que el BLOC, però no substitueix. Amplia, millora, afegeix nous accents, noves sensibilitats. 
L’altre dia algú, carregat de bona intenció em deia: “no sé si sou vosaltres els que heu de exigir rigor en les paradetes del mercat del Grau, o en l’ocupació de via pública. Això vos pot generar contestació, deixeu que s’ho menge l’equip de govern”. Comprenc el que ens volen dir, però no ho compartisc. Al mercat del Grau, i és vox populi, hi ha paradetes que no tenen permís, i hi ha gent treballant que no hi haurien de ser. El PP ho permet malgrat les nostres crítiques. Nosaltres denunciem les irregularitats. No tant per que tinguem ganes de punir al trampós, sinó per protegir a qui ho fa bé i paga. Igual passa amb les terrasses i l’ocupació de via pública. Hi ha empreses que paguen pel que ocupen, altres que no. Callar davant això a qui perjudica és a qui pagant la taxa, compleix amb la ciutat i amb la societat. 
Jo crec que este tipus de posicions ens defineixen, i ens diferencien d’altres. Si té un cost electoral, l’assumirem, però defensar als comerciants honestos front als que fan trampes és el nostre model d’oposició, perquè serà la nostra pràctica des del govern. 
El nostre compromís és amb el bé comú, amb la legalitat, amb la solidaritat social. I és un compromís que assumim des de l’oposició i mantindrem des del govern. Només això ja serà un canvi respecte al govern actual.