15 de febrer, 2013

"LA FESTA DEL CEL"- Levante-EMV- 16-02-13


Quan tot fa pensar que podrem passar una setmana sense parlar de l’aeroport de Castelló, ix el tema de l’aeròdrom! La festa del cel! Castelló porta ales, sembla indiscutible. 
És sabut que el PP porta més de deu anys pagant sous, plans, masterplans, viatges, projectes i algun café, per aquella ocurrència que li’n diuen “La ciutat de les llengües”. Projecte que anys després continuem sense saber massa bé què és, ni de què va, i del que anunciaven fa unes setmanes, un nou projecte. Vorem... o no.  I és sabut que el PP somnia en fer-ho als terrenys on actualment hi ha l’aeròdrom del Grau. O no.
Allí està ubicat actualment l’Aeroclub de Castelló, un dels més importants d’Europa pel que fa a salt esportiu amb paracaigudes, i on s’hi ha celebrat, un bon nombre de competicions internacionals, inclòs un Campionat del món. La qual cosa, no ho oblidem porta turisme del que es deixa perretes. I no oblidem tampoc que el PP per fi ha comprés que el segment turístic que més beneficis ens deixa és l’esportiu.
La propietat del terrenys està en litigi perquè s’aconseguiren per la via de l’expropiació per l’interés general que representava l’aeròdrom. Però els hereus dels expropiats diuen que la propietat revertiria en ells sí canvia l’ús, i l’Ajuntament ha encarregat un informe al bufet de Garrigues Walker que diria que eixe dret de retorn ja ha prescrit. Ja vorem què passa. 
En qualsevol cas, el passat dilluns, a la comissió d’hisenda i patrimoni de l’ajuntament, el PP ens informà que s’havien desestimat totes les al·legacions formulades per l’Aeroclub, i se'ls  requeria per a que abans de l’1 de juny del 2013 es procedisca a desallotjar l’immoble principals, deixant-lo lliure i a disposició de l’Ajuntament. 
Una cosa ben sorprenent, perquè cal no oblidar, que d’acord amb el PGOU eixos terrenys només poden ser dedicats a allò que actualment es dediquen. De fet, per poder fer La Ciudad de las Lenguas, o qualsevol altre projecte, caldria una modificació del PGOU. I sembla més que evident, que este no és el moment processal adequat per fer-ho. Recorden que la vigència o no del Pla General, depén hores d’ara del cara o creu d’un recurs de cassació! En fi, embolica que fa fort!
No s'entén l'urgència, per això hem posat el crit al cel (on sinó?), perquè el desallotjament deixaria sense activitat l'Aeroclub i condemnaria als terrenys al abandó durant mesos i mesos, probablement anys, fins que qualle si és que ha de quallar, el projecte de turisme idiomàtic.
I vet ací, que després de que el regidor d’urbanisme isques a la palestra dimarts traient pit i dient que “ale, ale, vayan saliendo de ahí con el avión en la boca”; arriba el dijous, i l’Alcalde es reuneix amb els representats de l’Aeroclub i desautoritza a Mulet, desmenteix totes les informacions que el seu equip de govern havien ofert, i anuncia que no pensa complir ni fer complir, allò que ells mateixos ha aprovat respecte al desallotjament. “Mentre aquests terrenys no hagen d'albergar nous projectes per a la ciutat, continuaran sent utilitzats pel Aeroclub", ha dit Bataller.
Es pot llegir al propi web municipal, i en boca de l’alcalde: "El nostre compromís és que les activitats del Aeroclub de Castelló no desapareguen a partir d'aqueix 1 de juny que fixa el tràmit administratiu. En absolut l´Ajuntament va a executar cap ordre de desnonament".
Extraordinari! Dilluns aprova un acte administratiu que els obliga a abandonar les instal·lacions i dijous en entrevista privada, els diu que ni cas, que no cal que complisquen, que ell incomplirà les seues obligacions d’Alcalde i els permetrà quedar-se allí sine die. 
Si més no fins què els necessiten per al que siga, perquè l’Alcalde a la reunió ha traslladat: “la voluntat que té aquest Ajuntament de recuperar aqueixos terrenys per a qualsevol projecte de futur per a la ciutat de Castelló, tant si fa referència al turisme idiomàtic, que és el qual s´havia programat al principi, o qualsevol altre que siga d'interès".
Però què diu este home! Ara ja no sap si faran la Ciutat de les Llengües? Però si l’ha anunciat i reanunciat mil colps en any i mig! Però si en els Fòrums d’Urbanisme que planegen el nou PGOU, ell mateix ha dit que allò va allí sí o sí!
La forma d'actuar del PP és políticament incompressible, jurídicament qüestionable, i moralment reprovable. O l'alcalde no aguanta la pressió o són mala gent. Perquè des de la més elemental lògica, si el que volien fer era aprovar coses i no complir-les, podrien haver fet primer la reunió amb l'Aeroclub, i advertir-los, evitant així una càrrega emocional innecessària. Tot això passa perquè el PP mai no ha pensat en les persones, pensa en les coses. No pensa en sentiments i drets de la ciutadania, pensa en metres quadrats.
En fi, jo no sé si la ciutat té ales, però els seus dirigents estan volats. A vore si arriba prompte el 2015 i acabem amb este desori!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Certament es podria veure el seu entusiasme en el treball d'escriure. El món espera encara més apassionats escriptors com vostè, que no tenen por de dir el que creuen. Sempre segueix al teu cor.