20 de març, 2013

"POLITITZAR LES FESTES" - Mediterráneo - 21.03.13Enguany, i després d’uns quants anys de fer el ridícul, al sopar que organitza la Federació de Colles, la Corporació vam seure junts. Separats per grups, però a una sola taula. I això és així perquè personalment li vaig demanar a Ximo Torres i Amparo Marco, que reférem ponts, que no podíem continuar donant eixa patètica imatge. I menys en festes. Així es va fer. Amb el mateix esperit, no explicaré ara i ací per culpa de qui no seiem junts. 
El meu grup no fa declaracions polítiques en Magdalena, ho saben tots els periodistes. Ara bé, quan l’alcalde apareix per darrera a xuplar càmera en l’acte d’inauguració d’una glorieta gestionada per un col·lectiu fester, en plena Magdalena, jo reclame, que o tots frares o tots canonges.
Vicent Sales, provocador de guàrdia, publicà una fotografia d’un acte fester on no hi havia present ningú de l’oposició. Acte, al que a diferència d’altres, no ens convocà ni alcaldia, ni protocol, ni junta de Festes. He dit que nosaltres no féiem política en festes, el PP sí.
Alfonso Bataller és pare de reina infantil. Marta Gallen va ser reina i és mare de reina infantil. Carmen Albert va ser reina. Javier Moliner està casat amb una ex reina. Pérez Maciàn va ser president de la Junta de Festes. La néta de Carmen Querol va ser reina infantil. La filla de Miguel Ángel Mulet va ser reina. En alguns cassos han arribat a la política després del pas pel món de les festes, i desconec si hi havia relació causa efecte. En altres, els regnats es produïren mentre pares o mares eren ja càrrec públics. Els Volaoret d’Or, Bacalao Maravillao, Vintera del 88, Reis En Jaume dels Cavallers, i en menor mesura els Moros de l’Any (ara els Moros patrocinen uns interessantíssims premis), han distingit, de vegades sense més merit conegut que ser un polític, a tota la plèiade de càrrecs populars.
Ni ho vaig criticar aleshores ni ho critique ara, ho explique. Però lliçons ni una.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És lamentable. Han aconseguit desfer tota la tasca que es va fer a finals dels 80 precisament per a despolitizar les festes.