02 de març, 2013

"TENSIONS MUNICIPALS" - Levante-EMV- 02.02.13


D’un temps ençà, en el PP local passen coses, hi ha desajustos cada colp més evidents, enfrontaments poc vetllats, incomoditats, descoordinació... Supose que és un símptoma de que les coses internament ja no rutllen tan suaus com abans. La meua teoria és que hi ha com a poc dos motius, que s’acumulen. D’un costat, l’evidència de que el cicle popular al capdavant de l’Ajuntament toca la seua fi, i això, clar, genera nervis. D’altra banda, no és ociós recordar que abans de marxar, Alberto Fabra, va trastocar tot l’organigrama, no va deixar a ningú satisfet, i li va crear un bon grapat de problemes a la ciutat. Més de la meitat dels membres de l’equip de govern consideren que no estan al lloc adequat, o no tenen competències en allò que els agradaria tenir-ne. I l’altra meitat considera que la meitat que no són ells, sobra.  
I tot això davall el discutit lideratge d’Alfonso Bataller, és d’una evidència esgarrifosa. Els problemes interns del PP, em preocupen tan poc, com el futur econòmic de Bárcenas. Allò que m’inquieta és la repercussió que tant de desgavell té en la governabilitat. 
Les contradiccions entre Mulet i Bataller en el tema de l’Aeròdrom, són poc subtils. Un diu que han de marxar, i en sendemà l’alcalde diu que tranquils, que es poden quedar un temps. Dos dies més tard, l’alcalde es matisa a si mateix per dir que es poden quedar fins que puguen fer alguna cosa en el solar. I tres dies més tard encara, diu, que tardaran anys en fer-hi res. Si no fos tan dramàtic, jo diria que esta parella cada colp s’assembla més a Faemino i Cansado.
Però n’hi ha més. Este regidor que els hi escriu, va assistir a la visita d’obra del traçat del TRAM on van aparèixer les important troballes arqueològiques de la segona muralla de la ciutat. El responsable de la Conselleria va deixar molt clar davant tots els assistents, premsa inclosa, que ho catalogarien i ho taparien. Considerava que eixa conservació seria suficient. No content amb això l’Alcalde manifestà allà mateix a preguntes dels mitjans, que corria pressa en tapar-ho tot abans de festes, i que si la Conselleria deia que amb prendre bona nota era prou, prou havia de ser. Després anà més lluny, i va fer unes dures crítiques a l’oposició dient que demanàvem coses irrealitzables i innecessàries, només per entorpir els avanços de les obres.
Abans d’ahir tot el PP, amb l’Alcalde al capdavant van votar a favor de la declaració institucional presentada per BLOC-Compromís, que demanava que les restes arqueològiques fóren incorporades a les obres del TRAM, amb una solució tècnica que permetés fer-les visualment accessibles. Exactament allò que tan va criticar l’Alcalde. I clar, el portaveu popular i Regidor d’Urbanisme, va eixir a dir que ells sempre havien defensat això. Mentia. Tot simplement, mentia. Acabaven de recular davant la proposta de Compromís. 
Un altra mostra de la desorientació en la que estan instal·lats els nostres governants locals, la va generar un altra proposta del meu grup, referent a una modificació legislativa relativa a la no prescripció del cobrament de beques i subvencions. Dilluns, en Junta de Portaveus municipal el PP (i els altres grups) va anunciar que donaria suport a la nostra iniciativa. “Fantàstic”, vaig pensar. 
Dijous, però, la mateixa iniciativa defensada per mi, va ser rebutjada a la Diputació Provincial. Argumentà en contra Vicent Sales, que com saben és regidor a Castelló. Vaig intentar fer vore als Srs. Sales i Moliner que era un contrasentit que votaren que no el dimarts a la Diputació, i que anaren a votar que sí dijous a l'Ajuntament. Moliner va dir que això ja ho voríem.
I ja ho hem vist! Ell tenia raó. Dijous a les 10’30, mitja hora abans del plenari, vam celebrar una Junta de Portaveus, per a desdir-se de la seua decisió. Ja no li donaven suport. Trencaven així una tradició de molts anys, generant un perillós precedent, amb l’agreujant, que només el PP pot rectificar posicions, perquè només l’Alcalde pot convocar Juntes de Portaveus. Òbviament els vaig mostrar el meu desconcert. Si arribem a un acord oficial en Junta de Portaveus, on el PP està representat per l’Alcalde, la Vicealcaldessa, el Portaveu i el Portaveu Adjunt, després des de la Diputació els diuen què han de votar, tenen sentit les Juntes de Portaveus? Qui governa la ciutat?Des de quin despatx?
Així estem el dia del Pregó! I el PP és un esclat de fum, que tira foc, i fa curt de llums.