13 de març, 2013

"PONFERRADA" - Castelloninformación.com - 13.03.13


Una de les coses que se’ns reclama als polítics, és resoldre problemes i conflictes. A diferencia dels problemes físics o mecànics, on els desviament del camí habitual és conegut o identificable, els conflictes no són tan fàcils d’observar. Sovint amaguen un rerefons, un cúmul d’insatisfaccions que acaben explotant, sense pistes o evidències detectades anteriorment a l’esclat del conflicte. Els conflictes no es resolen sols i s’han d’afrontar mai amagar o ignorar.
Sembla evident que de tot això, el Senyor Óscar López, Secretari d’Organització del PSOE no en sap absolutament res. I el que és pitjor, no pregunta a qui en la seua organització en puga saber. Només cal vore el que ha passat a Ponferrada.
Detallem la història. A Ponferrada, Ismael  Álvarez, quan era alcalde del PP va ser condemnat per assetjar sexualment a Nevenka Fernández, regidora del seu partit. Álvarez no era un desconegut al PP, va governar entre el 1995 i el 1999, gràcies a tres trànsfugues del PSOE. I després aconseguí una folgada majoria absoluta. Havia estat també Senador i Procurador a les Corts de Castella i Lleó. El 2002, a conseqüència de la denúncia, va dimitir de tots els seus càrrecs. Més tard seria condemnat pel Tribunal Suprem.
Però heus ací, que el 2011 va voler tornar a la política, i amb un nou partit (IAP) fet a la seua mesura, aconseguí 5 regidors, convertint-se en el grup que determinava majories.
El PP governà gràcies a este grup, qui li permeté treure endavant els pressupostos. Però este mes es va fer públic que el seu partit havia arribat a un acord amb el PSOE per presentar una moció de censura que faria alcalde al socialista Samuel Folgueral. Pel que havia transcendit a la premsa, l’acord estava tancat de feia dies, i incloïa que un colp fet alcalde al socialista, el condemnat Álvarez, deixaria la política.
Samuel Folgueral va aparèixer a la tele abraçant als seus coreligionaris, com qui ix d’una comunió amb barra lliure, dient: “que importante es esto para el socialismo”. Només quan les xarxes socials van esclatar contra la ignomínia de l’acord (inclosa Carmen Chacón, no sé si tan sincera com estratega), i després que la premsa ho critiqués, Rubalcaba va reaccionar dient que el nou alcalde havia de dimitir. El resultat va ser que Folgueral passà de pensar que allò era molt important per al socialisme, a pensar que era molt important per a ell. I va sol·licitar la baixa del PSOE, acompanyat de la resta de regidors.
La cosa agafà tal dimensió que el Secretari d’Organització Óscar López, va presentar la dimissió, tot i que l’executiva socialista no li la va acceptar. A tot això, Álvarez, petat de riure, va dimitir. Morir matant. Als ex-seus, als seus adversaris, i segurament també al seu personal partit.
És difícil trobar una gestió més pèssima d’un conflicte. Tot, absolutament tot ha eixit malament. No hi ha absolutament ningú satisfet. I això és la gènesi d’un nou conflicte.
Per fer un resum, diríem que, per culpa de pactar amb un condemnat per assetjament sexual, el PSOE ha perdut una alcaldia que no tenia!
Insuportable el PP donant lliçons, quan havia governat amb el suport de l’assetjador. Insuportable també recordar que al principi les altes instàncies del PP van defensar la innocència d’este porc. Insuportable vore la falta de traça del PSOE enfonsant-se cada dia més en la seua desorientació. Insuportable la falta de principis del nou alcalde i els seus.
I insuportable pensar que algú crega que l’alternativa a este bipartidisme decrèpit i inoperant, puga vindre de la mà d’UPyD. Si fos per ells, hagueren dit que la denúncia de Nevenka Fernández era falsa.