10 d’octubre, 2013

"EPICENTRO Y DOS MÁS" -Mediterráneo - 10.10.13

Si no fos perquè la cosa és més que preocupant, ve de gust recordar aquell acudit de fa anys en que el caporal de la Guardia Civil contestava a l’alerta de terratrèmol amb un “Movimiento Sísmico desarticulado, Epicentro y dos más, detenidos”. Perquè el primer que ha fet el PP ha estat buscar culpables, en lloc de buscar solucions. Ho tenia més o menys fàcil: Zapatero.
Per ells ZP és l’epicentre de tots els mals, des de Gibraltar fins al túnel de Canfranch, passant, clar, pel Projecte Castor. Cert és que va ser el seu govern qui autoritzà la utilització del dipòsit a la nostra costa. I cert sembla ser que ho va fer sense un informe de les conseqüències sismogràfiques que pogués ocasionar. I això evidentment és greu, i mereix punició. L’epicentre és el govern socialista.
Però no és menys cert, que a l’Ajuntament de Vinaròs, Compromís votà en contra en tots els tràmits per instal·lar i posar en marxa el dipòsit de gas Castor. PSOE i PVI van votar a favor, i el PP amb la seua abstenció ho va permetre. Ja sabem doncs qui és un dels còmplices del tal Epicentro, el Partit Popular vinarossenc.
D’altra banda, la Generalitat de Catalunya va emetre un informe d’impacte ambiental exigint que es demanés un informe de repercussions sismogràfiques al Institut Geològic. El de la Generalitat Valenciana no el reclamava. Per això van triar la nostra costa i no la catalana. Ja tenim el segon còmplice, el Consell, també popular.
Aixa que millor farien de demanar disculpes tant PSOE com PP. I ara anem per feina. O tanquen definitivament Castor, o Compromís durà als tribunals al Ministre Soria.