31 d’octubre, 2013

"IMPROVISAR O GOVERNAR" - Mediterráneo - 31.10.13

Recorde que fa ja un poc de temps, en un plenari vaig subratllar que el PP havia rectificat una posició en la línia que nosaltres havíem demanat. El portaveu popular va dir allò de “rectificar és de savis”, “de savis equivocats” vaig repicar jo.
Només qui fa coses s'equivoca. I és de justícia dir que en eixe sentit l'equip de govern pot cometre més errors que l'oposició, perquè les seues opinions esdevenen decisions executives. Una organització, i una ciutat ho és, necessita d'una direcció executiva, una línia de treball, una planificació. La improvisació  genera desconcert. 
He vist posar un semàfor a la ciutat (que val un dineral i que s'ha de sincronitzar amb tots els altres) i retirar-lo al cap de sis mesos. Es va posar perquè el regidor va cedir a la pressió d'un regidor socialista, i el va haver de retirar perquè havia creat més problemes dels que resolia.
El PP diu que rectifica perquè escolta als veïns. No exactament. Els escolta quan criden enfadats, no quan parlen. Els escolta després, no abans de decidir. 
El TRAM ha significat que molts carrers no estiguen oberts al trànsit. És una aposta que pot ajudar al comerç, però mentre arriba alguns carrers fa dos anys que no són transitables ni per al transport públic ni el privat. El PP no els vol obrir. Els comerciants pressionen i el PP rectifica. Anuncia que els obriran. Uns altres comerciants diuen que no. El PP torna a rectificar! 

S'ha d'escoltar als veïns, però abans de decidir, no després per a rectificar. I s'ha de tenir un criteri. Governar a la carta no és governar.