07 de novembre, 2013

"BADAR BOCA" -Mediterráneo - 07.11.13


Diuen que l'estadística és una de les formes més freqüents de la mentida. Segurament també de les més elaborades. Però en cap cas la més. La mentida més treballada, organitzada, planejada i confeccionada és un pressupost. I el pressupost municipal de Castelló molt especialment.
Diguem que el document té dues parts, la tècnica i la política. La tècnica és la rigorosa, la política un compendi de mentides per fer creure a la gent que faran el que no podran fer. El problema és que la comptabilitat de doble partida obliga a que expliquen amb quins diners ho faran, i aleshores és on entra la fal·laç imaginació dels nostres governants. Durant anys i anys, han pronosticat ingressos milionaris per la venda de solars, que permetien explicar amb quins diners pretenien fer això o allò. Mentien. Perquè una cosa és un error que signifique ingressar un poc menys, i l'altra és no ingressar ni un clau per eixe concepte. Com durant anys els hi ho hem criticat, ja no ho fan.
Ara han inventat un altra fórmula de mentir. Diuen que la Generalitat els ingressarà 2'4 milions per al Gaetà Huguet, malgrat que la Generalitat només pressuposta 900.000 €. Ho van fer fa dos anys, i l'any passat. I enguany han anunciat la mateixa mentida. Però com els hem amenaçat amb impugnar el pressupost sembla que engany rectificaran. De forma que a la roda de premsa que van donar van dir mentides que ara no figuraran al pressupost. I es que s'enxampa abans a un mentider que a un japonés. I l'alcalde hauria de ser més prudent abans de badar boca.