26 de novembre, 2013

"THE TOMES JONES THEORY" -www.castelloninformación- 27.11.13


És el recurrent debat entre la vella política i la nova. La política partitocràtica, de la confrontació entre sigles, i la política al servei de les persones. La política d’una pretesa puresa ideològica, contra la política de l’honestedat intel·lectual. La política del titular cridaner o amable, contra la de l’article de profunditat. La política de l’eslògan, contra la política de les idees. La política del XIX contra la del segle XXI. La no política, contra la política. La política en minúscules, contra la POLITICA en majúscules. És això. El tema és eixe.
Dimarts a la diputació vam debatre i votar el pressupost de l’any 2014.

Jo vaig votar a favor i desmentint al gran Tom Jones, que cantava "It's not unusual", diré,que és del tot inusual que un partit de l’oposició vote a favor d’uns pressupostos. De fet, jo no ho havia fet mai. I sé que resulta polèmic. Però...s'han de votar en contra perquè els presenta l’adversari, o pel seu contingut?
El PSOE va votar en contra. Busquen la derrota (impossible ara en la votació) de l’adversari en lloc de buscar el benefici dels administrats. Només cal vore com en viu i en directe, un dels assessors del PSOE va encetar la cacera de bruixes contra mi i el meu partit a les xarxes. El PSOE malfeiner de l'esmena creïlla bullida (insípida, trista i vulgar), ens fa oposició a nosaltres, en lloc de fer-ne al pressupost. Igual és que no l’han llegit, o no l’han entés, o no saben què criticar. Però si es reclamen inspiradors del Pla de Subvencions, i quan el PP el presenta, s’abstenen!! Votarien en contra d’una moció seua si el PP anunciés que la votava a favor!
Eixa és la cosa. És que resulta que els pressupostos de la Diputació de Castelló, sense ser ideals, representen una rebaixa del 13% en la càrrega financera i un 51% més d’inversions. Inversions que majoritàriament es vehicularan a través de 10 programes provincials consensuats entre els tres partits. I quan arriben les bases i condicions de cada un d’ells a votació, quan es concreten, vorem si els donem suport. Perquè ara, només hem aprovat la quantitat econòmica de la que se’ls dota. I este augment en les inversions a través de programes reglats i democràtics, és el que de sempre hem reclamat des de l’oposició. El PSOE amb moltíssima insistència. I ara que ho han (hem) aconseguit, ja no els hi fa el pes!
Hi ha un altra part, menor que altres anys, que és la dels convenis singulars. Això és, acords puntuals per obres o actuacions singulars, que no encaixen en cap dels programes. A l’oposició sempre ens han agradat menys estos convenis, perquè les condicions no estan tan clares, i hi ha una certa discrecionalitat. El meu partit, governa a dos municipis. Betxí i Vila-real. I només des dels governs municipals es pot signar un d’eixos convenis, amb projecte, pressupost...Des de l’oposició no es pot. Per això jo només he pogut aconseguir-ne dos. Un per a Betxí de 80.000 euros en dos anys, i un de 180.000 euros en tres anys per a Vila-real. Fantàstic! Una eficiència en la gestió del grup de la diputació incontestable. I crec que això és el que incomoda al grup socialista, que amb 8 diputats no han presentat una sola proposta, i no cal dir-ho, no han aconseguit inversions específiques. Han quedat en evidència. Però encara ho han volgut subratllar més, votant en contra d’eixos convenis, al votar contra els pressupostos.
Li ho han posat a ous al PP. El diputat socialista vilarrealenc, votant contra una inversió de 180.000 euros al seu poble, i el diputat popular que és l’oposició a Vila-real, votant a favor.

Jo no sé ells, però jo estic en política per millor la condició de vida dels meus conciutadans i conciutadanes. I això vol dir entre d’altres coses aconseguir inversions als municipis. És el que he fet.
No hauria de ser tan inusual, tot i que al PSOE, de Tom Jones, igual els hi agrada més Help Yourself, l’èxit de 1968.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Una inversió a la que "renuncien" els socialistes a Vila-Real de 180.000 euros és de apenes 3 euros per vilarealenc. Però és que un pressupost no s'en limita a les inversions i ha de votar-se en bloc, tot sencer i no a la carta. És que tinc que acceptar per nasos una almoina per al meu poble quan acceptant-la estic, p. e., acceptant també despeses de personal excessives en sous, assessors, etc. ? Jo crec que no es pot insultar a un partit només per una qüestió tan minça.

Nomdedéu ha dit...

a) Crec que no has entés el pressupost. Els 180.000 euros no són la inversió a Vila-real, sinó una inversió extraordinària i específica per una obra que demana l'equip de govern, a través de dos dels seus grups.
b) Home...insultar...Si ho dius perquè dic que és una esmena creïlla bollida i que no està treballada, seria menys insult que "cacic" i altres floretes que el mateix dia destacats socialistes em van dedicar a Twitter. Però és que ho mantic, L'esmena era insultantment poc treballada i ridícula.
c) Respecte a les despeses de personal (supose que et refereixes al de lliure designació i no als funionaris) no només estic d'acord, sinó que ho vaig denunciar. Ara...no sé si estas al corrent. El PSOE va demanar al principi de legislatura que es crees una plaça més d'assessor per a Juli Domingo, i havia de ser de coordinador, per cobrar un poc més que la resta. El PP ho va acceptar intel·ligentment, perquè ell ja havia acomiadat un grapat d'assessors de l'exageradíssima troupe que en tenia. Així, tenia al PSOE al querer. De fet, quan el PP va decidir seguir acomidant assessors fins un limit establert, hi va haver un acord (fa any i mig) pel qual el PP renunciava a un més, i el PSOE es quedava amb els que tenia l'anterior corporació (en la que per cert tenia més diputats que ara i per tant no tenia sentit que ara tingués més assessors). Doncs bé, no s'ha complert l'acord per la negativa socialista de acomiadar a un dels seus.
c) Efectivament el pressupost ha de votar-se en el seu conjunt, per això, malgrat l'excés del pes financer (tot i disminuit en un 13% perquè el PSOE va canviar la constitució per tal que cobraren primer els bancs), i que la part de la nòmina política és exagerada, vaig votar que sí. Per les inversions concretes en pobles per a les que els seus equips de govern m'ho van demanar, i perquè l'increment d'un 51% en la inversió (inaudit en altres administracions) es composa de 10 programes que vam pactar PP-PSOE i nosaltres. Tot i que el PSOE semble no recordar-ho,

Salutacions

Anònim ha dit...

Gràcies al meu comentari m'has oferit, com a simple ciutadà que sóc, el rerefons dels pressupostos. Podries haver oferit eixes consideracions un poc abans, que de Tom Jones ja em conec unes quantes.

Nomdedéu ha dit...

Doncs disculpa si he administrat deficientment la informació. Vaig preferir parlar de política, però clar, si es critiquen actituds polítiques, aleshores, val la pena posar-ho tot sobre la taula. I que els ciutadans pugueu posicionar-vos amb major grau de coneixement.
Gràcies per interessar-te

Tonet ha dit...

No sé Enric, estic un poc marejat entre si has fet bé o no, alguna gent pensa que en esta ocasió s'ha fomentat d'alguna manera el clientelisme si es justifica com un benefici pels pobles on el Bloc ( ja saps que no m'agrada Compromís) governa com es el cas de Betxi i Vila-real i no com una cosa global que beneficie a tots els pobles de la 'província'

Nomdedéu ha dit...

Inisistisc en que això és perquè no s'entén l'estructura del pressupost, que he explicat reiteradament.
El 51% d'increment en les inversions haurà de beneficiar a tots els pobles, a través dels 10 programes (7 més que l'any passat i acordats pels tres grups). Ara els hi hem posat partida global, i ara comença el debat de condicions per accedir-hi. I en eixe moment els pobles presentaran projectes, i nosaltres votarem sí o no, en funció de si beneficia al conjunt. Però en tot cas, el 51% d'increment, i els nous programes consensuats, ja és un benefici indiscutible per a tots els municipis de la provincia. I he de dir, que la millora en els POIS es va encetar amb una moció nostra.
LA resta, els convenis singulars, que són una part menor dels pressupostos, només les poden signar govern municipals. Governem en dos. Vam presentar dos projectes ambiciosos, els vam negociar, i vam aconseguir finançament.
No entenc el problema, més enllà de l'estètica.
És exigible als governs municipals del PP i PSOE, fer el que han fet els nostres, aconseguir inversions. No el contrari. Dir que com els socialistes no presenten propostes ni projectes, nosaltres tampoc no ho fem, perjudicant a la ciutadania. Pensa-ho així, Toni.

Tonet ha dit...

Gràcies per l'aclariment encara que falta molta pedàgogia i informació per una millor comprensió de la gent del carrer.

Nomdedéu ha dit...

En això només et puc donar la raó. I és complicat