08 d’agost, 2015

"L'OPOSICIÓ DESORIENTADA" LEVANTE-EMV - 08.08.15

Jo no sé si és veritat que cada poble té els governants que es mereix, però crec que Castelló no ha fet res per merèixer esta oposició. Podria allargar-ho molt, però ho farem fàcil. Agafe la premsa del dia i trobe exemples suficients com per no haver d’esforçar-me gaire més.
Cristina Gabarda de Ciudadanos escriu un article a un gratuït per tal d’intentar justificar el despropòsit de la seua moció sobre l’obligatorietat de que els assessors fitxaren. El seu escrit intenta generar un argument que es basa en una mentida greu. Diu que els assessors estan en “situación irregular”. Això simplement és fals. I ella té l’obligació de saber-ho. Recursos Humans de l’Ajuntament no permetria il·legalitats, i el Govern menys.
Son molts els funcionaris que no fitxen per les especials característiques del seu treball. I són els seus responsables orgànics qui han de controlar-los. Nosaltres controlem els nostres.  I ella té l’obligació de controlar la seua assessora...i també si els seus regidors fan el mínim d’hores que cobren. No sé si els fa fitxar! En tot cas, que des de CSenM fins al PP tothom votés en contra, l’hauria de fer reflexionar, que ja li avance que no vol dir flexionar dues vegades. 
La lleugeresa amb la que assumeix la seua tasca opositora fa fredor. Un bon exemple de la falta de rigor que l’adorna, la porta a dir que estic en l’ajuntament dels del 1993 quan ella tenia 12 anys. En realitat vaig arribar una dècada més tard, el 2003. I ja aleshores havia cotitzat en l’empresa privada més anys que ella fins ara. Comprenc que se li puga fer llarg, ella porta 60 dies i ja se’m fa llarg a mi.
I després el PP. Jo ara mateix podria dir quins regidors han anat a parlar amb quins tècnics i funcionaris per reclamar una relació de privilegi informatiu, atenent a que alguns ocupen llocs de responsabilitat per voluntat de d’anterior govern municipal. Ho sé perquè en general els funcionaris són professionals seriosos i no han entrat al joc, i han avisat al nou govern. I els que sí que paguen favors es posen en evidència. 
Salome Pradas n’han fet una de manual. Exigeix que recolzem el Bicicas. A sant de què? Que el govern ha dit alguna cosa sobre el servei? No. El que fa el PP és dual. D’una banda intentar sembrar dubtes sobre el govern local, sense preocupar-se de si afecta o no a un servei públic. De l’altra quan saben que el govern va a fer alguna cosa, s’avancen una setmana i proposen que fem el que anem a fer, per així després dir que els fem seguidisme. Patètic tot plegat.
Per la seua banda Maria Espanya ha encetat una croada en defensa de l’ “aristocràcia festera”, oposant-se i criticant tot allò que estem fent. En té tot el dret, però Espanya enganya. Menteix al parlar de prohibicions (i això que li ho vaig explicar personalment), i resulta d’una arrogància desagradable quan s’atorga a si mateixa el coneixement pur “d’allò que ha de ser”, amb l’únic aval d’haver estat Reina (de les bones, val a dir). Com si no tinguérem un cap de protocol, o si el govern no tingués el dret a replantejar actes. Sabrà la jove regidora-reina (categoria professional que sempre figura al grup municipal popular) que en els darrers 25 anys el protocol de les festes ha canviat cent vegades? Clar que ho sap, però es veu que defensa que els canvis només els puguen fer els “aristòcrates de la festa”. Doncs mira, no.