06 d’agost, 2015

"TORNA LA CALMA" Nomdedéu 06.08.15



Aquest mateix dilluns vaig comparéixer a petició pròpia davant la comissió informativa que tracta els temes de via pública, mobilitat urbana, seguretat i altres matèries, per explicar les actuacions que havien estat realitzades el cap de setmana per tornar a la normalitat la ciutat, després dels episodis de pluja intensa i forts vents, que havien produït força danys.
Més de 200 arbres caiguts, un poc per tot arreu, especialment al Districte Universitari, al Paratge Natural de la Magdalena i al Pinar del Grau. Espais molt oberts. En el cas del Pinar, convé recordar que la configura típica d’aquests boscos a la vora de la mar, els fa especialment fràgils, per la manca de terra. El nivell freàtic és molt alt, i les arrels dels arbres, queden en superfície.  Dilluns, a la porta de l’ajuntament vaig coincidir amb Pepe Pascual, exregidor de medi ambient del PP, i segons opinió molt extensa, reputat expert en agricultura i aigua. En veure la meua preocupació em va dir: “no patisques, això ha passat tota la vida, ara la gent no ho recorda, però al 44 o 46 (ell ho va dir amb precisió, sóc jo qui no ho recorda), un altre episodi de vent va tirar tots els pins del Pinar. Si t’hi fixes, els d’ara no tenen més de 50 o 60 anys la majoria”. Memòria.
La nit del divendres policia i bombers van atendre 65 actuacions d’urgència. Dissabte i diumenge van seguir, amb la incorporació de les brigades municipals i de l’empresa encarregada de la neteja. Van fer un treball excel·lent. La Biblioteca del Mar que va quedar destrossada, el diumenge ja tornava a funcionar amb caseta nova i llibres nous.
Cert és que queda algun semàfor per reiniciar, alguns postes de Telefònica caiguts que ja hem demanat reparen, i molts arbres per reposar. També tanques publicitàries, la majoria il·legals des de fa 15 anys, que farem retirar i no permetrem tornar a instal·lar. Però la reacció dels tècnics i funcionaris ha estat extraordinària.
Valga aquest espai per reiterar l’agraïment com govern i com a ciutadà. I de passada, donar també les gràcies a l’oposició, que ha sabut valorar la capacitat de resposta en la seu ajusta mesura.